%ce%bb%ce%b5%ce%b2%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%82
Ο κ. Λεβέντης ζήτησε από τους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά τους «στην επίθεση που δέχεται τόσο ο ίδιος όσο και η Ένωση Κεντρώων το τελευταίο διάστημα», λέγοντας πως αυτό γίνεται «γιατί τους χαλάμε την σούπα».

Ο Βασίλης Λεβέντης αποκάλυψε ότι δεν τήρησε την προεκλογική του υπόσχεση για αλλαγή των βουλευτών του, γιατί είχε πληροφορίες για αποστασία δύο επιλαχόντων.

Πριν από τις εκλογές, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων είχε δηλώσει ότι θα άλλαζε τους βουλευτές του κάθε έξι μήνες, κάτι που δεν συνέβη τελικά. Μιλώντας σε εκδήλωση τη Δευτέρα, εξήγησε ότι αυτό δεν έγινε γιατί είχε πληροφορίες ότι αν άλλαζε τους βουλευτές του κόμματος στους 6 μήνες, δύο από εκείνους που θα έμπαιναν στη βουλή θα αποστατούσαν και έτσι η Ενωση Κεντρώων θα έχανε δύο έδρες.

Ακόμη, ο κ. Λεβέντης πρότεινε να επιστρέψουν τα κόμματα τις επιχορηγήσεις που λαμβάνουν από το κράτος, δηλώνοντας μάλιστα ότι για αυτόν τον λόγο η Ενωση Κεντρώων δεν έχει δαπανήσει ούτε ένα αυτό από όσα έχει λάβει έως τώρα από το σχετικό ποσό.

Επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, συμπλήρωσε «θα πάμε σε κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας για το καλό του τόπου». Τόνισε ότι η χώρα δεν θα βγει από την κρίση δίχως πολιτική σταθερότητα, κάτι που δεν διασφαλίζεται με 153 βουλευτές.

Ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν έχουν βάση τα όσα λέει για το χρέος, συμπληρώνοντας ότι προετοιμάζει την απόδραση του.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς η Ένωση Κεντρώων στηρίζει τη θέση να ψηφιστεί διάταξη ώστε να μην μπορεί να χάσουν οι δανειολήπτες τα σπίτια τους, την πρώτη κατοικία μέχρι 200 χιλιάδες ευρώ και να έχουν την δυνατότητα να εξαγοράσουν το σπίτι τους σε τίμημα ίδιο με αυτό που αγοράζουν τα ξένα Funds.