Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
κατώτατος μισθός 800 ευρώ
κατώτατος μισθός 800 ευρώ

Πολιτική

Ηλιόπουλος – ο κατώτατος μισθός είναι εφικτό να αυξηθεί στα 800 ευρώ

Η αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά αλλά και το ρεύμα έχει προβληματίσει ιδιαίτερα του πολίτες. Η αύξηση των τιμών σε συνδυασμό με τον χαμηλό κατώτατο μισθό αλλά και τις δυσμενείς συνθήκες λόγω της πανδημίας έχει προξενήσει πανικό στις αγορές. Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην αύξηση της τιμής του ρεύματος. Άλλος ένας χειμώνας εν μέσω πανδημίας θα δυσκολέψει χιλιάδες νοικοκυριά. Ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε πως ο κατώτατος μισθός είναι εφικτό να αγγίξει τα 800 ευρώ.

«Απόλυτα εφικτή η αύξηση του κατώτατου στα 800 ευρώ. Και η ρύθμιση/διαγραφή του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας», τόνισε σε συνέντευξή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ Προοδευτική, Νάσος Ηλιόπουλος. 

Μιλώντας στο «OPEN», σημείωσε ότι  «Στη φετινή ΔΕΘ συγκρούστηκαν δύο εντελώς αντίθετες στρατηγικές ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.  Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης είπε στη Θεσσαλονίκη ότι θα αντιμετωπίσει την ακρίβεια. Ότι θα δώσει μόλις 9 ευρώ το μήνα για κάθε νοικοκυριό μέχρι τα Χριστούγεννα. Γιατί αυτό σημαίνει πρακτικά το πακέτο των 150 εκ. που προανήγγειλε. Τη στιγμή που οι ειδικοί στην αγορά ενέργειας εκτιμούν ότι -από τις αυξήσεις στο ρεύμα- τα νοικοκυριά θα χρειαστεί να πληρώσουν ένα κόστος που ίσως ξεπεράσει το 1 δισ. συνολικά, μιλώντας για ένα φαινόμενο που θα μας απασχολήσει τουλάχιστον το επόμενο 6μηνο με 9μηνο», υπογράμμισε ο Ν. Ηλιόπουλος, προσθέτοντας: «καταλαβαίνει κανείς λοιπόν ότι τα 150 εκ. είναι αστείο ποσό»

ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΑ 800 ΕΥΡΩ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας και στο θέμα της ακρίβειας- προτείνει εδώ και τώρα την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Πρόκειται για κάτι που είναι απόλυτα εφικτό με τους αναπτυξιακούς ρυθμούς που έχουμε φέτος. Και αν η ανάπτυξη ξεπεράσει –όπως προβλέπεται- το 5%».

Επεσήμανε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε «πολύ συγκεκριμένες παρεμβάσεις στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης έτσι ώστε να μειωθεί στο ακρότατο όριο που επιτρέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία». «Μιλάμε επομένως για μειώσεις σε αυτό το φόρο έως και 90% για το πετρέλαιο θέρμανσης», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Έτσι ώστε η πλειονότητα των νοικοκυριών να ανταπεξέλθει στις μεγάλες αυξήσεις που έρχονται και να βγάλει το χειμώνα».

Μιλώντας αργότερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 96.5 Θεσσαλονίκης, τόνισε την ανάγκη για «ρύθμιση και διαγραφή ενός σημαντικού μέρους του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία. Κάτι που θα κρατήσει ανοιχτές τις επιχειρήσεις και θα διατηρήσει τις θέσεις εργασίας. Ανάλογη γενναία ρύθμιση για τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία είχε εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις εξαγγελίες Κ. Μητσοτάκη για τη νεολαία, επανέλαβε στο OPEN ότι «ο όμορφος τίτλος για 1.200 ευρώ στήριξη στους νέους εργαζόμενους κατέληξε σε κοροϊδία. ‘Οταν όλοι καταλάβαμε ότι πρόκειται για 100 ευρώ το μήνα για έξι μήνες. Και αυτό τη στιγμή που επί ΣΥΡΙΖΑ, τα προγράμματα για επιδότηση της ανεργίας έδιναν 500 ευρώ το μήνα για 12 μήνες σε ένα νέο άνεργο. Άκόμη περιλαμβάνονταν η υποχρέωση του εργοδότη να κρατήσει τον εργαζόμενο επιπλέον 6 μήνες», υπενθύμισε.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΛΑΘΗ ΝΔ

Αναφερθείς στις αντίθετες στρατηγικές που κατατέθηκαν φέτος στη Θεσσαλονίκη, σχολίασε ότι «η στρατηγική της ΝΔ είναι ότι όλα θα τα λύσει το “μαγικό χέρι” της αγοράς, ότι η αγορά θα αυτορυθμίζεται». «Μία αυτορρύθμιση βέβαια που -όπως είδαμε στην υπόθεση με την e-food- μπορεί να μετατρέπει μισθωτούς σε αυτοαπασχολούμενους μέσα σε ένα βράδυ, έτσι ώστε να έχουν πολύ λιγότερα δικαιώματα». «Κι όταν μιλάμε ειδικά για εργαζόμενους delivery, αυτοαπασχολούμενος σημαίνει ότι δεν έχεις ωράριο, δεν έχεις ασφάλιση κι ότι αν πάθεις εργατικό ατύχημα είσαι μόνος σου χωρίς κάλυψη από τον εργοδότη», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείς για τη στρατηγική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο Ν. Ηλιόπουλος επισήμανε ότι «με βάση την προγραμματική μας πρόταση αναζητούμε συνεργασίες όχι μόνο με άλλα κόμματα αλλά και με δυνάμεις και ανθρώπους από την κοινωνία». Eιδικά για τις μετεκλογικές εξελίξεις, ξεκαθάρισε ότι «εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές με απλή αναλογική. Θα αναλάβει την ευθύνη να συγκροτήσει προοδευτική κυβέρνηση». «Εκεί θα κριθούν όλες οι δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές και ως αριστερές. Αν θα βάλουν πλάτη για να φύγει μια καταστροφική πολιτική ή αν θα δώσουν τη δυνατότητα στον κ. Μητσοτάκη να διεκδικήσει την κυβέρνηση σε δεύτερες εκλογές», είπε.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική

Στην εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Σήμερα, η χώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε διπλό κλοιό πανδημίας και ακρίβειας. Αλλά και εγκλωβισμένη από...

Πολιτική

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην συζήτηση της βουλής που συστάθηκε έπειτα από το αίτημα του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Αναφέρθηκε εκτενώς...

Πολιτική

Ψηφίστηκε η Ελληνογαλλική Συμφωνία από τη Βουλή Ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή κατά πλειοψηφία η Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία. Μετά από ονομαστική ψηφοφορία και με...

Πολιτική

Μπογδάνος – Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει 158 ψήφους Η διαγραφή του Κ. Μπογδάνου από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας ήταν μία απόφαση...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC