MouliasΤο ΔΝΤ ασφαλώς γνωρίζει πολύ καλά την τραγική εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Πατρίδα μας, συνεπεία των δυσβάστακτων  μέτρων που επεβλήθησαν μετά την εφαρμογή των Μνημονίων, που είχαν σαν αποτέλεσμα την εξόντωση της μικρομεσαίας τάξεως και την εξαθλίωση γενικότερα του Λαού μας.
Έρχεται όμως σήμερα το ΔΝΤ και σκόπιμα κατά τη γνώμη μου ανακαλύπτει, ότι ήταν λάθος η συνταγή που εφαρμόστηκε.
Δεν θα σταθώ στην ανακάλυψη  του λάθους εκ μέρους του ΔΝΤ, αλλά θα ήθελα να αναφερθώ και να εκφράσω την απορία μου, πως είναι δυνατόν οι σημερινοί Κυβερνώντες, να μην είχαν κάνει την παραμικρή έστω πρόβλεψη για το κακό που θα επέρχετο, με αποτέλεσμα  η Πατρίδα μας να χρησιμοποιηθεί ως πειραματόζωο και να οδηγηθούμε ως πρόβατα επί σφαγήν. Αυτό πιστεύω ότι οφείλεται σε δυο πράγματα: ή δεν είχαν τον στοιχειώδη πολιτικό νου ή είχαν την μέθη της εξουσίας.

Στις καταστροφικές συνέπειες της λάθους συνταγής που εφαρμόστηκε στην Πατρίδα μας, είναι κατά τη γνώμη μου και το  κούρεμα του Ελληνικού χρέους το λεγόμενο PSΙ, εγχείρημα το ο οποίο δεν είχε ξαναγίνει ποτέ και σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου, με αποτέλεσμα αυτό να αποβεί καταστροφικό, καθόσον όπως γνωρίζουμε  κουρεύτηκαν τα αποθεματικά Νοσοκομείων, Πανεπιστημίων, Ταμείων και όχι μόνο.

Ασφαλώς την μεγαλύτερη καταστροφή από το PSI υπέστησαν τα Φυσικά Πρόσωπα, οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, δηλαδή τουλάχιστον 15.000 Ελληνικές Οικογένειες, οι οποίες είχαν τοποθετήσει με ασφάλεια και με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, τις αποταμιεύσεις τους μέσω των τραπεζών σε Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου, με αποτέλεσμα σήμερα οι 15.000 αυτές Ελληνικές Οικογένειες να έχουν καταστραφεί, δεδομένου ότι οι αποταμιεύσεις τους εξανεμίστηκαν και καλούνται να πάρουν κάποια ψίχουλα το έτος 2042.

Με την ευκαιρία, έχουμε σήμερα την παρουσία του <<Φιλέλληνα>> κ. Γιούνκερ στην Αθήνα, στον οποίο επιφυλάχθη θερμή υποδοχή και ο οποίος θα τιμηθεί μάλιστα από την Ελληνική Πολιτεία <<για την μεγάλη του προσφορά>> προς τον Ελληνικό Λαό, ανεξάρτητα από τη συγνώμη την οποία ζήτησε από τους Έλληνες για τις δηλητηριώδεις εκφράσεις κάποιων συναδέλφων του από  τον Βορρά, μιλώντας χθες σε εκδήλωση που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής. Αξίζει όμως να θυμηθούμε ότι για τους Έλληνες ομολογιούχους Φυσικά Πρόσωπα ο κ. Γιούνκερ αμέσως μετά το PSI είπε σε δήλωσή του, <<δεν θα αποζημιωθούν ούτε άμεσα ούτε έμμεσα>>. Τη δήλωση αυτή ο κ. Γιούνκερ, την έκανε ενώπιον του τότε Υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου, ο οποίος τότε δεν πήρε καμία θέση και  έρχεται σήμερα σε συνέντευξή του  στο περιοδικό crash και σε ερώτηση του Δημοσιογράφου αν αισθάνεται άσχημα που έχουμε ύπατη αρμοστεία στην Αθήνα, είπε  << Απολύτως, το θεωρώ ότι είναι μια βαθιά εθνική προσβολή…>>.

Τελικά όμως το όφελος από τη μείωση του χρέους που πανηγύριζαν σε όλους τους τόνους οι πρωτεργάτες του PSI κ.κ. Παπαδήμος και Βενιζέλος, απέβη άκαρπο.

Πέρα όμως από τα παραπάνω, έχουμε μεγάλες ζημιές ή ακόμη και κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων, κυρίως μικρομεσαίων, οι οποίες αποτελούν την ραχοκοκκαλιά της οικονομίας και οι οποίες σήμερα όσο ποτέ άλλοτε θα είχαν ενεργό ρόλο να παίξουν τόσο για την επανεκκίνηση και ανάπτυξη της οικονομίας όσο και για την δημιουργία αρκετών θέσεων εργασίας.

Την συνταγή  προς την ορθή κατεύθυνση στην οποία θα πρέπει να οδηγηθούμε πριν να είναι αργά και συμβούν  και   χειρότερα, θα πρέπει το συντομότερο να την πάρουν οι Κυβερνώντες την Χώρα μας και να μην αναμένουμε τόσα πολλά επιτέλους από τους ξένους, διότι αυτοί απέδειξαν ότι μόνο να κερδίσουν θέλουν και  πάντα στα δύσκολα θα μας λένε ότι κάναμε λάθος.

Σπύρος Μούλιας, Επίτιμος Πρόεδρος ΣΕΚΠΥ, Αν. Αξκός  ε.α  Διπλ. Μ-Η Μηχανικός ΕΜΠ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παπαδά-5-, 115 26 Αθήνα

Τηλ.-Φαξ : 210 6922620 Κιν. 6958 468691

Ε-mail: [email protected]