αρχείο λήψηςΆμεση ήταν η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ.Σταύρου Καλογιάννη στην επιστολή του Δημάρχου Φίλιππα Φίλιου,για το θέμα της Πολυτεχνικής Σχολής, την Ιόνια Οδό και το Αεροδρόμιο.Για το «καυτό θέμα» της Πολυτεχνικής Σχολής ο κ. Καλογιάννης όμως ουσιαστικά «νίπτει τας χείρας του», καθώς αποφεύγει να πάρει θέση για το Προεδρικό Διάταγμα που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, παρά μόνο υποστηρίζει ότι «αγωνίζεται καθημερινά, σε συνεργασία με την Πρυτανική Αρχή, το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου και τους τοπικούς φορείς».

Εκείνο που παραλείπει να αναφέρει είναι για το τι προτίθεται να κάνει από δω και πέρα, καθώς ο «αγώνας» του δεν απέδωσε, ενώ ο ίδιος είναι μέλος της Κυβέρνησης και ο πρώτος που θα έπρεπε και πρέπει να παρέμβει αποφασιστικά για την αλλαγή της απαράδεκτης στάσης του Υπουργού Παιδείας.Ο Αναπληρωτής Υπουργός, προσθέτει ακόμη ότι η Αρχιτεκτονική Σχολή που ιδρύθηκε το 2009 μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τη βάση της Πολυτεχνικής Σχολής μαζί με τα τμήματα Μηχανικών Πληροφορικής και Επιστήμης Υλικών, θέση που όμως για την οποία δεν «έπεισε» το συνάδελφό του Υπουργό Παιδείας, που προχώρησε στην κατάργησή της.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι στην επιστολή του κ. Καλογιάννη δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά – αίτημα προς τον Υπουργό Παιδείας για ανάκληση της απόφασης! (Ούτε και φαίνεται να του έχει κοινοποιήσει την επιστολή…) Ο κ. Καλογιάννης απαντώντας στο έτερο ζήτημα που του έθεσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, για το τμήμα Κλόκοβας της Ιόνιας Οδού, αναφέρει ότι για τη χάραξή του εκκρεμούν μέχρι σήμερα αιτήσεις ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ουδέποτε ελήφθη απόφαση να μείνει εκτός σύμβασης παραχώρησης το εν λόγω τμήμα. Τέλος για το «κούρεμα» του έργου του Αεροδρομίου, υποστηρίζει ότι η λύση του ανασχεδιασμού «είναι η βέλτιστη στις σημερινές συνθήκες», αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι είχε ενημερώσει προφορικά το Δήμαρχο, ο οποίος είχε συμφωνήσει με αυτή την επιλογή!

 

 

 

πηγη: ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ