Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Ξεκινά η ανακύκλωση στο Δήμο Ιωαννιτών

Έτος ανακύκλωσης θα είναι το 2013 για το Δήμο Ιωαννιτών. ο Δήμος ξεκινά τα πρώτα βήματα με την ανάπτυξη του πιλοτικού προγράμματος, το οποίο γίνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, για να ακολουθήσει τους επόμενους μήνες το πλήρες πρόγραμμα που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Ήδη στο εργοτάξιο έφτασαν οι πρώτοι τριακόσιοι κάδοι για ανακυκλώσιμα υλικά οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε καίρια σημεία της πόλης. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα φτάσει ένα απορριμματοφόρο και παράλληλα σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίηση Ανακύκλωση θα ξεκινήσει πρόγραμμα ενημέρωσης της κοινής γνώμης.

Βάση της συμφωνίας που έχει κάνει ο Δήμος Ιωαννιτών, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης αναλαμβάνει και το κόστος διαλογής στο ΚΔΑΥ.

Στόχος είναι με το πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο αναπτύσσεται άμεσα, να εξοικειωθούν οι πολίτες με την ανακύκλωση, να εμπεδωθεί η αξία και η σημασία της ώστε να είναι πλήρως ώριμες οι συνθήκες για την υλοποίηση του μεγάλου προγράμματος που θα ξεκινήσει ο Δήμος, μετά την ένταξή του στο ΕΣΠΑ.

«Το εγχείρημα της ανακύκλωσης ξεκινά με την τοποθέτηση των τριακοσίων κάδων. Άμεσα θα αρχίσει η ενημέρωση του κοινού, η οποία θα είναι στοχευμένη κυρίως στους μαθητές. Η συμμετοχή των συμπολιτών και η ανταπόκρισή τους είναι καθοριστική για την επιτυχία του προγράμματος», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

Ο κ. Μπέγκας τόνισε ότι μέχρι τα μέσα της χρονιάς θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης από το ΕΣΠΑ. Έτσι ο Δήμος Ιωαννιτών προσπαθεί να καλύψει τα κενά πολλών ετών και να κερδίσει το χαμένο έδαφος στον τομέα της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Το εργοτάξιο του Δήμου είναι πανέτοιμο ώστε να ξεκινήσει άμεσα την τοποθέτηση των μπλε κάδων. «Έχουμε καταγράψει τις θέσεις, έχουμε οργανώσει τις ανάλογες βάρδιες και είμαστε έτοιμοι. Ελπίζουμε να ανταποκριθούν οι συμπολίτες μας και να δούμε το εγχείρημα της ανακύκλωσης να πετυχαίνει. Έστω και καθυστερημένα λοιπόν κάνουμε την αρχή», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατηρτσίδης.

Ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Δουβανάς κάλεσε με τη σειρά του τους Γιαννιώτες να στηρίξουν το πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκινά με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης. «Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά με συνεργασία και με ενημέρωση πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε», ανέφερε ο κ. Δουβανάς.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχική

Σήμερα αργά το απόγευμα έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Η κηδεία του Μωυσή Ελισάφ θα γίνει την Κυριακή στις 13:00...

Ιωάννινα

Το φαινόμενο της εγκατάλειψης κουταβιών και ενήλικων σκύλων έχει λάβει ραγδαία εξάπλωση. Σε επιδημία απανθρωπιάς εξελίσσονται τα περιστατικά με τις εγκαταλείψεις οικόσιτων ζώων και...

Ιωάννινα

Σε ολόκληρο τον κόσμο θα ταξιδέψουν εικόνες και δημοφιλή σημεία των Ιωαννίνων, μέσω της διάσημης εκπομπής του Τελ Αβίβ «Holy Land Uncovered». Η εκπομπή...

Ιωάννινα

Σε κανονική κυκλοφορία επανέρχεται από αύριο 1η Σεπτεμβρίου η οδός Ανεξαρτησίας. Το δίμηνο της μερικής πεζοδρόμησης ολοκληρώνεται. Στην επόμενη δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC