Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Ο Ν. Γκόντας στον Εισαγγελέα για το έλλειμμα στα ταμεία του Δήμου

images (2)Το δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει τελικά το μείζον θέμα, που έχει προκύψει στο Δήμο Ιωαννιτών, σχετικά με την «μαύρη τρύπα» του 1 εκ. ευρώ στα ταμεία.
Χθες, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων Νίκος Γκόντας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ανακοίνωσε πως καταφεύγει στον οικονομικό Εισαγγελέα και σε κάθε άλλο αρμόδιο όργανο για το θέμα, ενώ κάλεσε τον δήμαρχο Φιλ. Φίλιο και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Νίκο Μάντη να παραιτηθούν!


«Η Δημοτική Αρχή, ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος είναι ανίκανοι, επικίνδυνοι και επιζήμιοι για την πόλη και πρέπει να παραιτηθούν! Το ότι λείπει 1 εκ. ευρώ είναι πρωτοφανές» είπε συγκεκριμένα ο κ. Γκόντας, ο οποίος πλαισιωνόταν από τους Δημοτικούς Συμβούλους της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας».

Έμειναν… λόγια!
Όπως ανέφερε, εάν η δική του παράταξη δεν είχε φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο –στις αρχές Μαρτίου-, τότε ίσως ακόμη να μην γνώριζε κανείς τίποτε, ενώ αποκάλυψε πως το πρόβλημα είχε γίνει γνωστό στη Δημ. Αρχή, όχι από τα τέλη Φεβρουαρίου, όπως έχει ισχυριστεί ο δήμαρχος, αλλά από τον Οκτώβριο, τουλάχιστον!
«Τα μεγάλα λόγια για διαφάνεια, για απόλυτη και χρηστή διοίκηση και για νοικοκύρεμα μένουν λόγια. Επί τόσους μήνες υπάρχει το θέμα και δεν ενημερώνεται κανένας» σημείωσε σε αυστηρό ύφος, ενώ για την αλλαγή στο λογισμικό του Δήμου, που έγινε το καλοκαίρι του 2012 σημείωσε πως ήταν παράνομη. «Σε εξωθεσμικά όργανα ανετέθη η διείσδυση και διαχείριση των οικονομικών. Οι συμπολίτες μας δικαιούνται να μάθουν τι έχει γίνει αυτό το εκατομμύριο» είπε.

Η απάντηση… 
Λίγη ώρα μετά τα παραπάνω, ο δήμαρχος Φιλ. Φίλιος επιχείρησε να απαντήσει, χωρίς όμως να γίνει πειστικός, αφού για μια ακόμη φορά προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα, αναφέροντας πως ο έλεγχος για το πού, τελικά, πήγε το 1 εκατομμύριο ευρώ, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κατηγορεί κανέναν, εάν δεν υπάρχουν στοιχεία» είπε.
Ο δήμαρχος παραδέχθηκε ότι υπήρχαν προβλήματα στην καταγραφή, «όμως όχι προβλήματα με παράνομες πράξεις, αλλά  μη σωστής λειτουργίας στην καταγραφή της ταμειακής υπηρεσίας! Τα συμπεράσματα αυτού του ελέγχου, εφόσον καταδεικνύουν αμέλεια ή παραβάσεις, θα οδηγηθούν αρμοδίως».
Πάντως, κατηγόρησε το Ν. Γκόντα για λαϊκισμό και του επιτέθηκε χρησιμοποιώντας γνωστά και… χιλιοειπωμένα επιχειρήματα. Είπε συγκεκριμένα πως «θα έπρεπε να παραιτηθούμε εάν κάναμε καινούρια δάνεια ή εάν δεν πληρώναμε τις τεράστιες οφειλές που άφησε» κ.α.

Για το λογισμικό… 
Σε ό, τι αφορά το λογισμικό, ο Φιλ. Φίλιος επεσήμανε πως η αναγκαιότητα αλλαγής είχε ανακοινωθεί τον Αύγουστο του 2012. «Και αυτό γιατί δεν μπορούσαμε να έχουμε 2 λογισμικά στο Δήμο, αλλά έπρεπε να υπάρχει ενιαίο».
Τέλος, δεν απέκλεισε την πιθανότητα το έλλειμμα να έρχεται από το παρελθόν και για αυτό είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο διαχειριστικού ελέγχου. Πάντως, να σημειωθεί, ότι έως και το 2010, που έληξε η θητεία του Νίκου Γκόντα έχουν γίνει αλλεπάλληλοι διαχειριστικοί έλεγχοι, καθώς και έλεγχοι από ορκωτούς λογιστές, που κατέδειξαν ότι δεν υπήρχε κανένα μεμπτό στα οικονομικά και στη διαχείριση του Δήμου.
* * *
Το θέμα βέβαια είναι να ολοκληρωθεί, επιτέλους, ο έλεγχος στα ταμεία του Δήμου (ο δήμαρχος είπε χθες ότι εξετάζονται όλες οι κινήσεις από την αρχή του 2012, για να διαπιστωθεί πού υπάρχει πρόβλημα), ώστε να μάθουν οι πολίτες τι απέγινε το 1 εκ. ευρώ.
Και αυτά, την ώρα που το χαμένο εκατομμύριο θα μπορούσε να διατεθεί, π.χ. για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων της πόλης, όπως οι λακκούβες και γενικότερα για την διευκόλυνση της καθημερινότητας, που δυστυχώς έχει καταστεί… Γολγοθάς.

 

 

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχική

Σήμερα αργά το απόγευμα έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Η κηδεία του Μωυσή Ελισάφ θα γίνει την Κυριακή στις 13:00...

Ιωάννινα

Το φαινόμενο της εγκατάλειψης κουταβιών και ενήλικων σκύλων έχει λάβει ραγδαία εξάπλωση. Σε επιδημία απανθρωπιάς εξελίσσονται τα περιστατικά με τις εγκαταλείψεις οικόσιτων ζώων και...

Ιωάννινα

Σε ολόκληρο τον κόσμο θα ταξιδέψουν εικόνες και δημοφιλή σημεία των Ιωαννίνων, μέσω της διάσημης εκπομπής του Τελ Αβίβ «Holy Land Uncovered». Η εκπομπή...

Ιωάννινα

Σε κανονική κυκλοφορία επανέρχεται από αύριο 1η Σεπτεμβρίου η οδός Ανεξαρτησίας. Το δίμηνο της μερικής πεζοδρόμησης ολοκληρώνεται. Στην επόμενη δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC