Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Οικονομία

Ποιες αποδείξεις εξασφαλίζουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ

αρχείο λήψηςΙδιαίτερα αυξημένη θα πρέπει να είναι η προσοχή των φορολογουμένων όσον αφορά τη συλλογή αποδείξεων, για να διεκδικήσουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ, αλλά και για να μην βρεθούν μπροστά από καμιά δυσάρεστη έκπληξη με την υποβολή των δηλώσεων και κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρους.
Ως γνωστόν θα πρέπει να συγκεντρώσουν το ποσό των αποδείξεων δαπανών που απαιτείται σε ποσοστό 25% του ατομικού εισοδήματος του δηλούμενου και φορολογούμενου, σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις και για ποσό εισοδήματος μέχρι 60.000 ευρώ.
Για οικογένεια το ποσοστό του 25% – όπως αναφέρει και η «Ημερησία» –  ισχύει ξεχωριστά για κάθε σύζυγο ανάλογα με το ύψος του δηλωθέντος εισοδήματος και το ποσό συνολικά αναγράφεται σε ένα κωδικό.

Αν η δαπάνη με αποδείξεις είναι λιγότερη από το 25% του εισοδήματος τότε στη διαφορά επιβάλλεται φορο-ποινή ίση με το 10% του ποσού που λείπει.
Όσοι δεν μαζέψουν το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων επιβάλλεται φορολογική «ποινή» 22%!

Τι ζητάει η Εφορία
* Αποδείξεις των ΕΛΤΑ, εταιρειών Courier, πινακίδια χρηματιστηριακών εταιρειών για την αμοιβή των παρεχόμενων υπηρεσιών μόνο κ.λπ.
* Πάσης φύσεως δαπάνες αγοράς υλικών και παροχής υπηρεσιών
* Κοινόχρηστα χώρων εκτός από τις δαπάνες εξόφλησης των λογαριασμών ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροδότησης κ.α.

Σε δύο δόσεις ο ΦΠΑ
Στο μεταξύ, η Κυβέρνηση ετοιμάζει ρύθμιση που θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή και σύμφωνα με την οποία θα είναι δύο και όχι τρεις οι δόσεις καταβολής του ΦΠΑ.
Η προκαταβολή θα είναι 10 ευρώ, αντί του 40% του ποσού που ισχύει σήμερα. Οι έμποροι θα υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση κάθε τρίμηνο στις 20 του μηνός.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία

Στο αρχείο μπαίνουν χιλιάδες υποθέσεις επιβολής ΦΠΑ από το Δημόσιο σε επιχειρήσεις με νέα απόφαση του ΣτΕ. Μετά τις πρόσφατες αποφάσεις που κλείνουν οριστικά υποθέσεις φορολογίας...

Οικονομία

Μειωμένες κατά 300 εκατ. ευρώ επενδύσεις και υπεραισιόδοξες προβλέψεις για έσοδα στηρίζουν τα πλεονάσματα το 2019 στο σενάριο μη περικοπής συντάξεων, σύμφωνα με το Προσχέδιο Προϋπολογισμού που...

Διεθνή

Κοντά σε χαμηλά επτά εβδομάδων κινείται και σήμερα το αμερικανικό δολάριο, καθώς η ελκυστικότητα των ασφαλών καταφυγίων έχει περιοριστεί το τελευταίο διάστημα. Τα βλέμματα...

Πολιτική

Την αύξηση του κατώτατου μισθού και την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων, ανακοίνωσε στο χθεσινό του μήνυμα για την Πρωτομαγιά ο Πρωθυπουργός, επιβεβαιώνοντας τις προθέσεις...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC