Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Προσδοκίες και μηνύματα φέρνει η επίσκεψη Μακρόν

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα αφιχθεί στις 13.00 ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, κομίζοντας, όπως αναφέρει ο ίδιος σε συνεντεύξεις του στον ελληνικό Τύπο, ένα «μήνυμα εμπιστοσύνης» προς την Ελλάδα.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο Γάλλος πρόεδρος δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας σημειώνοντας ότι η επίσκεψή του στην Αθήνα αποτελεί μήνυμα εμπιστοσύνης και απόπειρα ανάδειξης της χώρας ως τόπου επενδύσεων και επιχειρηματικότητας. «Οι Έλληνες, που έχουν κάνει τόσες θυσίες, μπορούν επιτέλους να κοιτάζουν το μέλλον με ελπίδα» αναφέρει παράλληλα σε δηλώσεις του στα «Νέα», προσθέτοντας: «Η επίσκεψή μου στην Αθήνα, στην Ελλάδα, με την οποία μας συνδέουν προαιώνιοι δεσμοί, είναι μια επίσκεψη στην πηγή της ίδιας της δημοκρατίας και του πολιτισμού που υπήρξαν το τσιμέντο της Ευρώπης

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Ελλάδα θα είναι γεμάτη συμβολισμούς, με επίκεντρο την ομιλία που θα εκφωνήσει στον Λόφο της Πνύκας. «Οφείλουμε να συνοδεύσουμε την Ελλάδα στην θετικότερη αυτή φάση που ανοίγεται και που συμβολίζει, είμαστε σε θέση να ελπίζουμε, μία νέα φάση για την Ευρωζώνη», δήλωσεαν στο ίδιο πρακτορείο πηγές της γαλλικής προεδρίας.

«Ο πρόεδρος της Γαλλίας θέλει να στείλει το ισχυρό μήνυμα ότι η στήριξη της Γαλλίας συνεχίζεται και μετά την κρίση. Ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν παρών ως υπουργός Οικονομίας την κυβέρνηση Ολάντ στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης και είχε διαμορφώσει μία πολύ σαφή θέση: στήριξη της Ελλάδας και πάση θυσία αποφυγή ενός Grexit», σημειώνει επίσης το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Γάλλος πρόεδρος συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομίας Μπρουνό Λε Μερ, την υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ναταλί Λουαζό, αλλά και 39 Γάλλους επιχειρηματίες. Περίπου 140 Γάλλοι και Έλληνες επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν στη διάρκεια της επίσκεψης Μακρόν, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Την πρώτη ημέρα της επίσκεψης ο κ. Μακρόν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στις 19.00 θα μεταβεί στο λόφο της Πνύκας, όπου ο ίδιος και ο κ. Τσίπρας θα απευθύνουν ομιλίες και στις 21.00 ο κ. Παυλόπουλος και η σύζυγός του θα παραχωρήσουν προς τιμήν του Γάλλου προέδρου και της συζύγου του, επίσημο δείπνο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή εν όψει της έλευσης του Γάλλου προέδρου και πάνω από 2.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την επίσκεψη Μακρόν.

Σε «κλοιό ασφαλείας» θα τεθούν μεταξύ άλλων η Γαλλική Πρεσβεία, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών στο Κολωνάκι, το οποίο πρόκειται να επισκεφθεί ο κ. Μακρόν αύριο, καθώς και επιχειρήσεις γαλλικών συμφερόντων, ενώ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του κέντρου.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε παράλληλα την απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων για σήμερα σε όλο σχεδόν το κέντρο της Αθήνας -εκτός από την πλευρά της Ομόνοιας-, στο αεροδρόμιο και σε όλο το μήκος της διαδρομής από το «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι την Αθήνα.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε την απώλεια ενός Γάλλου δημοσιογράφου στο Ντονμπάς. “Κατανοώ τον πόνο των αγαπημένων του ανθρώπων και συναδέλφων” έγραψε...

Διεθνή

Ερντογάν: Δείγμα του πολιτισμού των Ελλήνων η βύθιση των σκαφών Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέβη για μία ακόμη φορά σε ακραία...

Διεθνή

Η Τουρκία απέκτησε 4ο γεωτρύπανο Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι πλέον η Τουρκία διαθέτει και τέταρτο πλωτό γεωτρύπανο. Γεωτρύπανο το οποίο διαθέτει τεχνολογία...

Πολιτική

Τρεις φρεγάτες Belharra αποκτά η Ελλάδα Η Ελλάδα και η Γαλλία προχώρησαν στην υπογραφή της συμφωνίας στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία και την...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC