Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Σήμερα η «μητέρα των μαχών» για διαπλοκή – διαφθορά στη Βουλή

%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%82Με το οικονομικό επιτελείο να επιστρέφει από την Ουάσιγκτον κουβαλώντας στις αποσκευές του το ερώτημα της παραμονής η μη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμά, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή που είχε ζητήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την περασμένη Τετάρτη.

Το στίγμα για το περιεχόμενο της σημερινής συζήτησης έδωσε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στα πηγαδάκια στο Μαξίμου το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, λέγοντας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ επί λέξει: «Θα πάμε με όλα τα όπλα στη φαρέτρα μας. Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό».

Η σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης αναμένεται σφοδρή, καθώς, σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, στο κάδρο της διαπλοκής ο Πρωθυπουργός θα τοποθετήσει εκτός από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς, η συζήτηση θα περιλαμβάνει και τα πεπραγμένα της οκταετίας Σημίτη. Τουλάχιστον αυτή είναι η πρόθεση της κυβέρνησης, αφού τα στελέχη της είναι πεπεισμένα ότι η ώσμωση μεταξύ των πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη είναι δεδομένη.

Είναι επίσης χαρακτηριστική και η δήλωση, το περασμένο Σάββατο, του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο τις αντιπολίτευσης για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες: «Ας καταλάβουν στη Ν.Δ. ότι ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε. Τα υπόλοιπα τη Δευτέρα στη Βουλή».

Από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εστιάσει στο γεγονός ότι η περίφημη «μάχη» του κ. Τσίπρα κατά της διαπλοκής, που η κυβέρνηση έκανε και κάνει σημαία της, πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο: «Ρίχνει νερό στον μύλο της διαπλοκής με αποτέλεσμα να στήσει μια νέα διαπλοκή χωρίς να κρατάει ούτε τα προσχήματα».

Ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να ορίσει τη διαπλοκή εστιάζοντας στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. «Διαπλοκή είναι όταν έχεις εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε διοικητικές πράξεις ή αποφάσεις οι όποιες δημιουργούν όφελος σε μεσάζοντες οι οποίοι το ανταποδίδουν στους πολιτικούς μέσω εύνοιας στα ΜΜΕ», θα ισχυριστεί ο πρόεδρος της Ν.Δ., ενώ αναμένεται να κάνει και εκτενή αναφορά στις παρενέργειες που έχει η συγκεκριμένη διαπλοκή στον δικαστικό έλεγχο.

Δείγμα γραφής για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη σημερινή σύγκρουση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή είναι και η επισήμανση της Πειραιώς ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων γνωρίζει ότι ο Νίκος Παππάς συμβολίζει τη διαπλοκή της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου… Ο διαγωνισμός – φάρσα έχει ακυρωθεί στη συνείδηση των πολιτών και ο ίδιος είναι έκθετος».

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική

Στην εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Σήμερα, η χώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε διπλό κλοιό πανδημίας και ακρίβειας. Αλλά και εγκλωβισμένη από...

Πολιτική

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην συζήτηση της βουλής που συστάθηκε έπειτα από το αίτημα του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Αναφέρθηκε εκτενώς...

Πολιτική

Η αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά αλλά και το ρεύμα έχει προβληματίσει ιδιαίτερα του πολίτες. Η αύξηση των τιμών σε συνδυασμό με τον...

Πολιτική

Την επίσκεψη πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία και το τραπέζι που έγινε σε σπίτι βουλευτή της Ν.Δ. σχολίασε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αναφέροντας πως...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC