Την πεποίθηση πως «υπάρχουν οι προϋποθέσεις για επίλυση των όποιων ελάχιστων διαφορών παραμένουν με τους θεσμούς, μέσα στις επόμενες μέρες» εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Real FM.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για νέες απαιτήσεις από πλευράς των θεσμών, περιορίστηκε να πει πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, αρνούμενος να μπει σε τεχνικές λεπτομέρειες. Πρόσθεσε πως δεν έχει την αίσθηση ότι θα υπάρξουν νέα προβλήματα.

Όπως είπε, κανείς δεν θέλει νέες κωλυσιεργείες, σημειώνοντας πως όλοι δουλεύουν προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της συμφωνίας όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Αναφερόμενος ειδικότερα στο χρονοδιάγραμμα, είπε ότι ευελπιστούμε να έχουμε ολοκληρώσει την εργασία για τα κείμενα της στυμφωνίας μέσα στις επόμενες μέρες, εντός μίας εβδομάδας, και μετά να κατατεθούν τα ν/σ με τα προαπαιτούμενα, να γίνει η συζήτηση στη Βουλή, να ψηφιστούν και στη συνέχεια οι θεσμοί να γράψουν την έκθεση συμμόρφωσης, την οποία θα καταθέσουν στο Eurogroup.

Επισήμανε ακόμη πως η προσπάθεια της ελληνικής πλευράς είναι στις 22 Μαΐου να υπάρξει μια συνολική συμφωνία ώστε να μπορέσει στη χώρα να εμπεδωθεί η σταθερότητα και να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τις χαρακτήρισε αναμενόμενες, ενώ αναφερόμενος ειδικότερα στη Ν.Δ., είπε πως «όταν κάποιος δεν έχει έναν σαφή αντιπολιτευτικό λόγο, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να συκοφαντεί και να καθυβρίζει».

«Διαψεύστηκε η καταστροφολογική προφητεία της Νέας Δημοκρατίας ότι η αξιολόγηση δεν θα κλείσει και η οικονομία θα καταρρεύσει» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.