τζανακοπουλος

Η ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με αποφασιστικότητα αλλά και αυτοπεποίθηση έχοντας την εύλογη προσδοκία ότι η β΄ αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί με επιτυχία το συντομότερο δυνατόν, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Υπογράμμισε δε ότι η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται μια συμφωνία που δεν περιλαμβάνει ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα.

Ο κ. Τζανακόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση της στη διαπραγμάτευση και κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι, “την πιο κρίσιμη ώρα της διαπραγμάτευσης βρίσκεται στο Βερολίνο και αντί να υποστηρίξει τις ελληνικές θέσεις, όπως θα όφειλε, επιδιώκει να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και επιχειρεί να εμπλέξει ένα ξένο κράτος στην εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση”.

“Η αναθεώρηση των αποτελεσμάτων για το 2016, την οποία εχθές ανακοίνωσε η Κομισιόν και σήμερα επιβεβαίωσε η ΕΛΣΤΑΤ, δικαιώνει τις προβλέψεις μας και αποδεικνύει ότι η ελληνική οικονομία επέστρεψε οριστικά σε φάση ανάπτυξης. Την ίδια στιγμή το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2016 αναμένεται να φθάσει ακόμη και στο 2% του ΑΕΠ, όταν ο στόχος ήταν 0,5% του ΑΕΠ.Με βάση τα παραπάνω, οι νέες προβλέψεις μηδενίζουν το μικρό δημοσιονομικό κενό για το 2018, και συνεπώς δεν έχουν καμία βάση πιθανά μέτρα για την κάλυψή του, στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος.Με βάση τις προβλέψεις για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, τουλάχιστον για τα επόμενα δυο χρόνια, δεν έχουν καμία βάση οι παράλογες απαιτήσεις για νέα μέτρα, μετά τη λήξη του προγράμματος, δηλαδή από το 2019 και μετά”.