Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Μοσκοβισί: Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις – Οπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος

μοσκοβισι

Αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές εμφανίστηκε με δηλώσεις του κατά την έξοδό του από το υπουργείο Οικονομικών, μετά τη συνάντησή του με τον Ευ. Τσακαλώτο ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Οπως ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί, από κοινού με τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών, προετοίμασαν το Eurogroup της Δευτέρας, ενώ έκανε λόγο για πρόοδο που έχει συντελεστεί επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη παραιτέρω μεταρρυθμίσεων.

«Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση όπως πάντα με τον Ευ. Τσακαλώτο, προετοιμάσαμε την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, έχει καταγραφεί πρόοδος και είμαι αισιόδοξος ότι αυτή η πρόοδος θα συνεχιστεί. Ευελπιστώ ότι μπορούμε να βρούμε την καλύτερη λύση τόσο για την Ελλάδα όσο και για τους εταίρους της στην Ευρωζώνη», είπε ο κ. Μοσκοβισί. Πρόσθεσε παράλληλα ότι η κατάσταση στην οικονομία έχει βελτιωθεί, ωστόσο υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για το 2017 και το 2018.

«Ανέκαθεν η δίκη μου αίσθηση ήταν και είναι πως χρειαζόμαστε μια ισχυρή Ελλάδα στην καρδιά της Ευρωζώνης. Η κατάσταση εδώ έχει βελτιωθεί και οι οικονομικές συνθήκες είναι πολύ καλύτερες, σύμφωνα με τις προβλέψεις μας μπορεί να υπάρξει περαιτέρω βελτίωση τόσο το 2017 όσο και το 2018, επίσης οι δημοσιονομικοί στόχοι μπορούν να επιτευχθούν ακόμη και να ξεπεραστούν, αλλά για αυτό απαιτούνται προσπάθειες, ενώ θα πρέπει να συνεχιστούν και οι μεταρρυθμίσεις ώστε να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ όλων των πλευρών. Υπάρχει όμως η θέληση για εξεύρεση λύσης και όπου υπάρχει θέληση υπάρχει τρόπος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στο υπουργείο ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε πως η 20η Φεβρουαρίου μπορεί να είναι μία καλή στιγμή για την Ελλάδα.

«Είμαστε πιο κοντά σε κάποιες συζητήσεις, αλλά υπάρχει ακόμη πολύ δουλειά να κάνουμε», είπε.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος μεταβαίνει αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί στη Βουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κος Μοσκοβισί, πρόκειται να ανακηρυχθεί το μεσημέρι επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία

Τηλεδιάσκεψη για τα εργασιακά θα έχουν σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια κυβέρνησης και θεσμών, παρά το γεγονός ότι η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής...

Αρχική

Δεν υπάρχει ημερομηνία επιστροφής της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις. «Δεν υπάρχει προθεσμία» είπε απαντώντας σε...

Πολιτική

Ο χριστουγεννιάτικος μποναμάς του Γερούν Ντάισελμπλουμ έδωσε «ανάσα» στην κυβέρνηση καθώς η εορταστική ραστώνη (που τηρούν με ευλάβεια οι «θεσμοί») άνοιξε με το «οκ»...

Αρχική

Παραμένουν αυξημένες πιθανότητες, η υπόθεση του “ξεπαγώματος των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος”, να ολοκληρωθεί σήμερα, καθώς, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων δουλεύει στην ευρωζώνη...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC