Μια απόφαση καθοριστικής σημασίας για το μέλλον του ομίλου Folli Follie Group (F.F. Group) καλείται να λάβει σήμερα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, καθώς ενδεχόμενη παροχή προστασίας στο πλαίσιο του άρθρου 106 α παρ. 6 του Ν. 3588/2007 -η σχετική αίτηση συζητείται σήμερα- θα δώσει πολύτιμο χρόνο στην εταιρεία προκειμένου να «διορθώσει» τις οικονομικές καταστάσεις 2017 και να συμφωνήσει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης με τράπεζες, άλλους χρηματοοικονομικούς πιστωτές και επενδυτές.

Προφανώς σε περίπτωση άρνησης παροχής προστασίας η εταιρεία θα καταρρεύσει από την επόμενη ημέρα. Κι αυτό το (απευκταίο) σενάριο επιχειρούν να απομακρύνουν οι εμπλεκόμενες πλευρές μετρώντας δυνητικές απώλειες. Η πλευρά της οικογένειας Κουτσολιούτσου προετοιμάζεται πυρετωδώς ευρισκόμενη σε εντατικές επαφές με τράπεζες και ομολογιούχους, αρχής γενομένης από τις καταγγελίες δανειακών συμβάσεων ύψους 45 εκατ. ευρώ και 20 εκατ. ευρώ αντίστοιχα (με ημερομηνίες επίδοσης από τις 9 Αυγούστου, για τον κάτοχο Schuldschein, μέχρι πρόσφατα, 6 Σεπτεμβρίου για την Alpha Bank, ΑΛΦΑ+1,71% 7 Σεπτεμβρίου για Εθνική και Eurobank και 10 Σεπτεμβρίου για Τράπεζα Πειραιώς) – κινήσεις που συνδέονται άλλωστε με την προσφυγή της στη Δικαιοσύνη, με το αίτημα της προστασίας.

Σήμερα, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών θα συζητηθούν και οι κύριες παρεμβάσεις των 4 συστημικών τραπεζών: 1) απόρριψη της αίτησης της Folli Follie για παράταση της ισχύος της προσωρινής διαταγής, 2) εξαίρεση του ενεχύρου επί μετοχών της Αττικά Πολυκαταστήματα από οποιαδήποτε απαγόρευση αναγκαστικής εκτέλεσης, αν το Δικαστήριο αποδεχθεί την αίτηση και 3) απαγόρευση στην εταιρεία να συναινεί στην εγγραφή συναινετικών προσημειώσεων υποθήκης επί ακινήτων της υπέρ πιστωτών της.

Εκτός της FF Group αίτηση προστασίας έχουν καταθέσει και οι: FF συμμετοχών (με έδρα το Λουξεμβούργο) και η Κουτσολιούτσου Αικατερινη (συζ. Δημητρίου). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η εξέλιξη σχετίζεται με το μερίδιο της FF στα Αττικά Πολυκαταστήματα.