Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
άνοιγμα εστίασης μετά την Κυριακή του Θωμά
άνοιγμα εστίασης μετά την Κυριακή του Θωμά

Κοινωνία

Άνοιγμα εστίασης μετά την Κυριακή του Θωμά

Άνοιγμα Εστίασης Μετά Την Κυριακή Του Θωμά, σε εξωτερικούς χώρους

Πιθανό είναι το άνοιγμα της εστίασης λίγο μετά την Κυριακή του Θωμά. Το πιο πιθανό είναι η εστίαση να ανοίξει στις 10 Μάϊου, σύμφωνα με όσα άφησε να εννοηθούν ο Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

“΄Εχουμε πει μετά το Πάσχα. Η πλατφόρμα μας (σ.σ.: η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για την ενίσχυση των επιχειρήσεων με κεφάλαιο επανεκκίνησης) θα είναι λογικά έτοιμη έως τις 10 Μαΐου. Κάπου εκεί θα μπορούμε να ανοίξουμε, εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ομαλή. Όπως βλέπετε, η πανδημία έχει μια πτωτική τάση. Η λογική και η εμπειρία λένε ότι όσο προχωράει ο Απρίλιος και ανεβαίνει η μέση θερμοκρασία στη χώρα, αυτό θα βοηθήσει την πτώση της πανδημίας. Προσωπικά πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και η εστίαση θα ανοίξει και ίσως προηγηθεί και λίγο του τουρισμού”, δήλωσε ο υπουργός, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί η επανεκκίνηση του τουρισμού θα γίνει στις 14 Μάϊου. Θα είναι ιδανικό να ανοίξει παράλληλα και η εστίαση για να υποδεχθεί τους τουρίστες.

Άνοιγμα εστίασης σε εξωτερικούς χώρους

Ωστόσο ο υπουργός Α. Γεωργιάδης δήλωσε πριν λίγες μέρες ότι το πιο πιθανό είναι να ανοίξει πρώτα το λιανεμπόριο και όχι η εστίαση, γεγονός που δημιούργησε έντονες αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες.

Ακόμη και εάν ανοίξει η εστίαση, θα πραγματοποιηθεί με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Ο Υπουργός τόνισε πως η εστίαση θα ανοίξει μόνο για τους εξωτερικούς χώρους. Έτσι αφήνει στο περιθώριο έναν μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων που δεν διαθέτουν πρόσβαση σε ανοιχτό εξωτερικό χώρο.

Ακριβώς όπως συνέβη και πέρυσι η εστίαση θα ανοίξει το πρώτο διάστημα με αυστηρά μέτρα. Αρχικά θα εφαρμοστεί περιορισμός ατόμων στο τραπέζι, συγκεκριμένη απόσταση ανάμεσα στα τραπέζια. Σημαντική θα είναι η συνεισφορά των self test στο άνοιγμα της εστίασης αλλά και του λιανεμπορίου με φυσική παρουσία των πελατών εντός των καταστημάτων.

Περαιτέρω διευκρινήσεις θα υπάρξουν εν ευθέτω χρόνο από τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Δηλώσεις σχετικά με το ενδεχόμενο καθολικής καραντίνας έκανε ο Α. Γεωργιάδης. Η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού βρίσκεται στο τραπέζι. Σχετικά με την πορεία...

Άρθρα & Απόψεις

Περί τηλεοπτικής σαβούρας το ανάγνωσμα Σε μία εποχή όπου τα πάντα μετριούνται σύμφωνα με την ανάπτυξη και την πρόοδο τα Μέσα Επικοινωνίας οπισθοδρομούν. Η...

Πολιτική

Στην διαγραφή του βουλευτή Ά Αθηνών Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τη Νέα Δημοκρατία προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έπειτα από τη χθεσινή ομιλία του στη...

Αρχική

Γεωργιάδης – Σπουδαίος Λόγος Για Απόλυση Ο Μη Εμβολιασμός Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρει καθημερινά την ανάγκη επιτάχυνσης του εμβολιαστικού προγράμματος. Κυρίως τονίζει...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC