Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Αδ. Γεωργιάδης άνοιγμα εστίασης σε εξωτερικούς χώρους
Αδ. Γεωργιάδης άνοιγμα εστίασης σε εξωτερικούς χώρους

Κοινωνία

Αδ. Γεωργιάδης: Άνοιγμα εστίασης σε εξωτερικούς χώρους

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ά. Γεωργιάδης δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο, πως το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους δεν θα αργήσει να συμβεί.

Το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς είναι μία ανάσα για τους επαγγελματίες αλλά και τους πολίτες. Στόχος της κυβέρνησης είναι το σταδιακό άνοιγμα και άλλων κλάδων της αγοράς με σαφή προϋπόθεση την τήρηση των μέτρων έτσι ώστε να αποφύγουμε την έξαρση και ενδεχόμενη παραμονή σε σκληρό lockdown τους επόμενους μήνες.

Ακριβώς όπως τόνισε και ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, εχθές στην επίκαιρη ενημέρωση του Υπουργείου για την πορεία της πανδημίας, είναι πλέον σαφής και κατανοητή η κοινωνική κόπωση. Επομένως λαμβάνονται κάποια μέτρα χαλάρωσης με απώτερο στόχο την τήρηση των υφιστάμενων μέτρων και την αποφυγή του συγχρωτισμού. Κατ’ επέκταση αυτά τα μέτρα θα οδηγήσουν στο άνοιγμα του λιανεμπορίου εντός των καταστημάτων αλλά και στο άνοιγμα της εστίασης όπως εξήγησε ο Γεωργιάδης. Οι επιχειρηματίες εστίασης είναι οι πλέον πληγέντες της πανδημίας και είναι ανάγκη να ανοίξουν οι επιχειρήσεις για να υπάρξει μία πνοή ρευστότητας.

Δείτε ακόμα: Νέα Μέτρα Άνοιγμα Λιανεμπορίου Και Διαδημοτικές Μετακινήσεις

Διαδημοτικές μετακινήσεις

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνιση πως η διαδημοτική μετακίνηση επιτρέπεται για αγορά αγαθών με την αποστολή μηνύματος στο 13032 εντός 3 ωρών. Οι αγορές πραγματοποιούνται με ραντεβού στα καταστήματα.

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται από το Σάββατο 3 Απριλίου για μετακίνηση με τον κωδικό 6. Οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν για άσκηση με περιορισμό ατόμων. Επιτρέπονται έως 3 άτομα ή μία οικογένεια.

Ακόμη θα επαναξιολογηθεί το άνοιγμα των σχολείων για την 11η Απριλίου με αυστηρά μέτρα και τεστ για μαθητές και καθηγητές. Ωστόσο οι γονείς δεν αντιμετωπίζουν θετικά το ενδεχόμενο των κατ’ επανάληψη τεστ στους μαθητές. Ακόμη οι εμβολιασμοί των καθηγητών δεν έχουν ξεκινήσει.

Τα σχολεία συνεχίζουν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης όπως ακριβώς και τα πανεπιστήμια τα οποία θα εκκινήσουν τελευταία τις δια ζώσης διαλέξεις. Μαθητές και φοιτητής ανυπομονούν για το άνοιγμα των εκπαιδευτικών μονάδων και την έναρξη της κανονικής ροής των μαθημάτων.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Δηλώσεις σχετικά με το ενδεχόμενο καθολικής καραντίνας έκανε ο Α. Γεωργιάδης. Η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού βρίσκεται στο τραπέζι. Σχετικά με την πορεία...

Πολιτική

Στην διαγραφή του βουλευτή Ά Αθηνών Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τη Νέα Δημοκρατία προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έπειτα από τη χθεσινή ομιλία του στη...

Αρχική

Γεωργιάδης – Σπουδαίος Λόγος Για Απόλυση Ο Μη Εμβολιασμός Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρει καθημερινά την ανάγκη επιτάχυνσης του εμβολιαστικού προγράμματος. Κυρίως τονίζει...

Κοινωνία

Εστίαση Δύο Ταχυτήτων – Αμιγείς Και Μεικτοί Χώροι Μία νέα πραγματικότητα για την εστίαση αναμένεται να εκκινήσει. Τα καταστήματα πλέον θα διαχωρίζονται σύμφωνα με...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC