Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
νέα μέτρα άνοιγμα λιανεμπορίου διαδημοτικές μετακινήσει
νέα μέτρα άνοιγμα λιανεμπορίου διαδημοτικές μετακινήσει

Κοινωνία

Νέα μέτρα Άνοιγμα λιανεμπορίου και διαδημοτικές μετακινήσεις

Νέα Μέτρα, Άνοιγμα Λιανεμπορίου Και Διαδημοτικές Μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα, τι ισχύει για το άνοιγμα των σχολείων;

Με δεδομένη την κόπωση που έχει επέλθει λαμβάνονται τα ακόλουθα μέτρα χαλάρωσης:
  • Από την Δευτέρα 5 Απριλίου ανοίγει το λιανεμπόριο, με εξαίρεση τα εμπορικά κέντρα, για αγορές click away και click in shop. Αναφορικά με τα επιτρεπόμενα άτομα στα καταστήματα, επιτρέπεται 1 πελάτης ανά 25 τετραγωνικά μέτρα. Υπάρχει και χρονικό όριο των 3 ωρών αλλά και χρήση κωδικού άπαξ στο 13032.
  • Από το Σάββατο, 3 Απριλίου επιτρέπονται οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο με την χρήση του κωδικού 6 μόνο για τα Σαββατοκύριακα. Τίθεται και περιορισμός στα άτομα, έως 3 άτομα εκτός και εάν πρόκειται για οικογένειες.
  • Στα πλαίσια των μετακινήσεων για άθληση επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις με τον κωδικό 6.

Δείτε ακόμα: 3.616 Νέα Κρούσματα, 54 Στα Ιωάννινα, 76 Νεκροί

Αναφορικά με τα νέα μέτρα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και τις διαδημοτικές μετακινήσεις ο Ν. Χαρδαλιάς τόνισε πως ενδεχόμενη μη τήρηση των πλέον υφιστάμενων μέτρων ή εκμετάλλευση των μέτρων για συνωστισμό θα σημάνει το τέλος της χαλάρωσης των μέτρων και θα επανέλθουμε στα πρότερα αυστηρά μέτρα.

Ακόμη αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων θα επαναξιολογηθεί το μέτρο αυτό την επόμενη εβδομάδα με πιθανή ημερομηνία επανέναρξης των δια ζώσης μαθημάτων, την 11η Απριλίου. Επεσήμανε πως το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει με αυστηρά μέτρα αλλά και τεστ σε μαθητές και καθηγητές.

Ο Ν. Χαρδαλιάς τόνισε την ατομική ευθύνη ως κλειδί και αυστηρή προϋπόθεση της χαλάρωσης των μέτρων. Ακόμη σημείωσε πως ο εμβολιασμός είναι το κλειδί της επιτυχίας για την πανδημία. Ο εμβολιασμός που με όσα ειπώθηκαν από τον Ν. Χαρδαλιά αλλά και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Ακολούθως και ο κ. Κικίλιας έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων και ατομική ευθύνη έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε το τρίτο και πιο δύσκολο κύμα της πανδημίας. Το ΕΣΥ, όπως τόνισε, ασφυκτιά και θα δοθούν ανάσες με νέο εξοπλισμό αλλά και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Νέο αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε σήμερα με 28.828 κρούσματα ενώ στα Ιωάννινα εντοπίστηκαν 369 κρούσματα. Η επιδημιολογική εικόνα επιδεινώνεται με τον Υπ. Υγείας να ανακοινώνει...

Κοινωνία

Με την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον και τη ραγδαία αύξηση και κορύφωση των κρουσμάτων η κυβέρνηση θα προβεί στη λήψη επιπλέον μέτρων. Η ανακοίνωση...

Κοινωνία

Τα νέα μέτρα θέτουν περιορισμούς στη διασκέδαση Το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 9.284 κρούσματα, με τα 4,038 να εντοπίζονται στην Αττική. Η επιδημιολογική αυτή εικόνα...

Κοινωνία

Ο Υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης δήλωσε πως λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου αλλά και της υψηλής κοινωνικής κινητικότητας θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Όπως...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC