Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Μεγάλο πρόβλημα δημιουργεί η λαθρομετανάστευση στην κυβέρνηση

metanastes

Νέο μέτωπο για την κυβέρνηση αποτελεί το πρόβλημα του μεταναστευτικού στην Ελλάδα. Χιλιάδες προσφύγων φτάνουν κάθε μέρα στην Ελλάδα και κυρίως στα νησιά.

Στην διυπουργική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, συμμετείχαν οι Βούτσης Νίκος υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Πανούσης Γιάννης, αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Δρίτσας Θόδωρος, αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Χριστοδουλοπούλου Τασία, αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. Επίσης συμμετείχαν οι Αθανασόπουλος Αθανάσιος, ναύαρχος Λιμενικού, Πατρινός Νικόλαος, υπαρχηγός Β’ Λιμενικού, και Καλογερόπουλος Αριστείδης, ειδικός σύμβουλος του επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας .

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, το συνολικό σχέδιο αποτελείται από τέσσερις βασικούς πυλώνες.

1) Η μεταφορά των νεοεισελθόντων από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα και ο διαχωρισμός τους σε μετανάστες και πρόσφυγες.

2) Στους Σύρους πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο θα δίνονται άμεσα όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

3) Διαμόρφωση ειδικών χώρων υποδοχής, όπου θα γίνονται κι οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και

4) Ενόψει της επόμενης συνόδου κορυφής της ΕΕ η κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διευθέτηση του ζητήματος της προσφυγικής ροής και την αναλογική κατανομή των προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη σύσκεψη που διήρκεσε τρεις ώρες η κ. Χριστοδουλοπούλου επισήμανε πως στο πλαίσιο της διαχείρισης των αυξανόμενων ροών θα ενισχυθούν οι υπάρχουσες δομές στα νησιά και θα ενεργοποιηθούν επίσης δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα. Όπου χρειασθεί, θα ενεργοποιηθούν εκ νέου ή θα δημιουργηθούν νέοι καταυλισμοί προσφύγων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος διαφώνησε με τη λύση αυτή γιατί όπως είπε κάτι τέτοιο θα επιδεινώσει το πρόβλημα και θα αυξήσει την εισροή μεταναστών στο ελληνικό έδαφος. Όπως ανέφερε μάλιστα σε εμφάνισή του στον Ant1 αυτή ήταν και η διαφωνία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη σύσκεψη οι υπουργοί έβαλαν στο τραπέζι και το θέμα της πιο γρήγορης εκταμίευσης των χρημάτων που δικαιούται η Ελλάδα για το μεταναστευτικό, τα οποία δεν είχε πάρει η προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτός ήταν και ο λόγος της παρουσίας του ειδικού συμβούλου του Επιτρόπου Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου προκειμένου να βρεθεί λύση και να «τρέξει» άμεσα το συγκεκριμένο θέμα.

Ο κ. Αβραμόπουλος στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό είπε ότι δεν μπορεί να διανοηθεί ότι η κυβέρνηση θα θέσει σε κίνδυνο τη θέση της Ελλάδος στην καρδιά της ευρωζώνης και ζήτησε από την κυβέρνηση να μην μπερδεύει το μεταναστευτικό στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Η Ελλάδα έχει ξεκινήσει συζητήσεις με Ιταλία, Ισπανία και Κύπρο προκειμένου να διαμορφωθεί κείμενο αιτημάτων που θα απευθυνθεί προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρωταρχικό αίτημα θα είναι η ενεργοποίηση έκτακτης χρηματοδότησης προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κρίση.

user
Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή

Της Βασιλικής Σέμκου Συρία: 4 Νεκροί Και 9 Τραυματίες Από Έκρηξη Βόμβας Νωρίς το πρωί της Δευτέρας έχασαν την ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ...

Πολιτική

Γεωργιάδης – Τσίπρας Για Τη Βάφτιση, Έντονη Διαμάχη Στη Βουλή με ανταλλαγή πυρών. Έντονος διαπληκτισμός προέκυψε στην ελληνική Βουλή την Τρίτη, όταν ο Άδωνις...

Διεθνή

Της Βασιλικής Σέμκου Συρία τραυματισμός άμαχου Στη βόρεια Συρία σημειώθηκε τραυματισμός άμαχου πολίτη την Κυριακή σε επιθέσεις κονιάματος. Είχαν ως στόχο την πόλη του...

Κοινωνία

Στο θέμα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων και κακοποιήσεων που απασχολεί την κοινή γνώμη αναφέρεται με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,...

Copyright © 2021 Giga FM 105.4

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC