Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Περιφερειάρχης για ΔΩΔΩΝΗ – Στρατόπεδα – ΕΛΕΠΑΠ – ΕΣΠΑ – Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων

ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣΔημόσια παρέμβαση προς τη Διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ», προκειμένου να εξεύρει λύση για την εξόφληση του εισκομιζόμενου γάλακτος σε τακτές ημερομηνίες, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιλώντας στο Αναπτυξιακό Συμπόσιο που οργάνωσε στα Γιάννινα το Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών. Ο  Περιφερειάρχης  είπε ότι τα στελέχη της  πρέπει να αντιληφθούν ποια εταιρία έχουν αναλάβει και ότι οφείλουν να σεβαστούν και να προστατέψουν την ιστορία της, αλλά και τη δική τους φήμη. «Οφείλουν να αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια τους συνεργάτες – κτηνοτρόφους και είναι αδιανόητο να μετατρέπονται σε ζητιάνοι για την εξόφληση του εισκομιζόμενου γάλακτος. Οφείλουν να είναι τακτικοί στις πληρωμές τους, ώστε να μπορούν οι κτηνοτρόφοι να προμηθεύονται τις ζωοτροφές, αλλά και  για να μπορεί να υπάρχει και κτηνοτροφία στην Ήπειρο», κατέληξε.

Παρέμβαση Περιφερειάρχη για τα στρατόπεδα Κόνιτσας και Φιλιατών

Τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει για την Ήπειρο και ιδιαίτερα για τις παραμεθόριες περιοχές της, η κατάργηση των ταγμάτων Πεζικού σε Κόνιτσα και Φιλιάτες, υπογραμμίζει σε επιστολή που απέστειλε προς το Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ο Περιφερειάρχης επισημαίνει ότι η πληροφορία περί κατάργησης των δύο στρατιωτικών μονάδων,  «έρχεται σε πολύ δύσκολη περίοδο για την ακριτική Ήπειρο, που δοκιμάζεται από την αθρόα εισαγωγή ναρκωτικών και τη διέλευση εγκληματικών στοιχείων από τη γείτονα Αλβανία, σε μια περίοδο μάλιστα που έχει ήδη αποσυρθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών για φύλαξη άλλων πυλών εισόδου λαθρομεταναστών».

Ο Περιφερειάρχης,  τονίζει ότι η υλοποίηση της απόφασης «θα επιφέρει τεράστιο πλήγμα για την ακριτική και αιματοβαμμένη από τους εθνικούς αγώνες Ήπειρο». «Μας λυπεί – συνεχίζει–  το γεγονός ότι στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, υπάρχουν θύλακες που συστηματικά δρουν κατά των στρατιωτικών δομών της Περιφέρειάς μας. Προηγήθηκε η υποβάθμιση της VIIIης Μεραρχίας, η κατάργηση του ΚΕΥΓ Άρτας, η κατάργηση των κέντρων εκπαίδευσης, που, πέραν των άλλων, έχουν σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες.  Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, προβλέπει την απόσυρση του Ελληνικού κράτους, με το κλείσιμο στρατιωτικών μονάδων σε παραμεθόριες περιοχές και την ίδια ώρα να διατηρούνται ή να ιδρύονται νέες στην κεντρική Ελλάδα, ανάμεσα στις οποίες είναι και Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων που μπορούν άνετα να λειτουργούν σε στρατόπεδα που βρίσκονται εγγύς των συνόρων».

Προωθείται η κατασκευή νέας δομής της ΕΛΕΠΑΠ

Μια ακόμη σημαντική παρέμβαση για τη βελτίωση των κοινωνικών υποδομών της Ηπείρου, προωθείται μετά την απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης για ένταξη στο ΕΣΠΑ, της κατασκευής της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) της ΕΛΕΠΑΠ. Το έργο, συνολικής δημόσιας δαπάνης 5.480.000 ευρώ, θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Ηπείρου.  Περιλαμβάνει την κατασκευή επτά ισόγειων κατοικιών και ενός κοινόχρηστου χώρου, 1810 μ2 συνολικά. Οι κατασκευές θα είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους και θα πληρούν τις προδιαγραφές της σχετικής Υπουργικής Απόφασης για την υποστηριζόμενη διαβίωση. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν μια κατοικία για βραχύβια παραμονή ατόμων με αναπηρία και έναν κοινόχρηστο χώρο καθημερινής φροντίδας και απασχόλησης, με γυμναστήριο, φυσιοθεραπεία, ιατρείο, εργαστήρια και έναν χώρο διημέρευσης – γενικής χρήσης.

Όλοι οι χώροι θα είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι για άτομα με αναπηρία. Ο περιβάλλον χώρος θα δεντροφυτευτεί και θα διαμορφωθεί έτσι ώστε να ευνοεί υπαίθριες δραστηριότητες των ενοίκων, χώρο αθλοπαιδιών και χώρους υπαίθριας απασχόλησης και αναψυχής.

Στο ΕΣΠΑ έργο ύδρευσης στο Βρυζοκάλαμο Κεντ. Τζουμέρκων

 Με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, το έργο  «Αντικατάσταση τμημάτων αγωγών εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Βρυζοκαλάμου», συνολικής δημόσιας δαπάνης 520.000 ευρώ. Με το έργο που θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου ύστερα από προγραμματική σύμβαση που έχει υπογράψει η Π.Ε. Άρτας με το  Σύνδεσμο Ύδρευσης Βρυζοκαλάμου, θα αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν από τις απώλειες νερού του υπάρχοντος αγωγού. Για την αντιμετώπισή τους, προβλέπεται η αντικατάσταση τμημάτων του αγωγού σε  διάφορες θέσεις του δικτύου, συνολικού μήκους 2,607 χλμ, και ειδικότερα  στη θέση Σταυρός, και στη θέση Άγιος Ιωάννης έως θέση Πλακωτό της Δημοτικής Ενότητας Αθαμανίας Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Τις ευχαριστίες του, προς τους Δημάρχους Κεντρικών Τζουμέρκων – Γ. Καραϊσκάκη, το Δ.Σ. του Συνδέσμου ΄Υδρευσης Βρυζοκαλάμου καθώς και προς την Π.Ε. Άρτας για τη συνεργασία που είχαν στην προετοιμασία  για ένταξη του σημαντικού αυτού έργου στο ΕΣΠΑ,  εκφράζει  με δήλωσή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης.

Νέες εντάξεις έργων στο πρόγραμμα της «Νέας Γνώσης»

Από τον Περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη υπεγράφησαν οι αποφάσεις ένταξης πέντε ακόμη έργων του 3ου Κύκλου του προγράμματος «Νέα Γνώση». Πρόκειται για τα εξής:

–         «Ολοκληρωμένο Κέντρο Προγεννητικής και Προεμφυτευτικής Γενετικής Διάγνωσης κληρονομούμενων νοσημάτων υψηλού κινδύνου στη Δυτική Ελλάδα», με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 150.000 ευρώ,

–         «Μονάδα απομόνωσης / σύνθεσης και ταχείας αξιολόγησης δραστικών μορίων που στοχεύουν ορφανούς πυρηνικούς υποδοχείς για τη θεραπεία νεοπλασιών», με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 150.000 ευρώ,

–         «Μέτρηση Κολλαγόνου σε βιοψίες ήπατος ασθενών με χρόνια ηπατίτιδα C προ έναρξης θεραπείας. Διερεύνηση συσχέτισης με παρατεταμένη ιολογική ανταπόκριση (SVR). Ανάπτυξη νέου λογισμικού προγράμματος μέτρηση κολλαγόνου», με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 150.000 ευρώ,

–         «Πρωτοποριακό σύστημα υποστήριξης απόφασης για διάγνωση και θεραπεία σε ασθενείς με ΙΦΠΕ, με εστίαση στον πληθυσμό της ΒΔ Ελλάδας», με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 150.000 ευρώ,

–         «Παρακολούθηση θεραπευτικών επιπέδων αντιψυχωτικών και αντικαταθλιπτικών φαρμάκων στο αίμα ψυχιατρικών ασθενών και συσχέτιση τους με παράγοντες της νόσου», με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 150.000 ευρώ.

Τελικός δικαιούχος των έργων είναι ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Συνεδριάζει η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων  Περιφέρειας Ηπείρου

 Την Τρίτη 18 Ιουνίου και ώρα 10:00 π.μ. συνεδριάζει, εξ αναβολής,  η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Έγκριση πρακτικών προηγουμένης συνεδρίασης.
  2. Εκλογή Αντιπροέδρου.
  3. Έγκριση πρακτικού πενταμελούς επιτροπής τοποθέτησης δικαιούχων παραγωγών και επαγγελματιών στις θέσεις των λαϊκών αγορών των περιοχών Πάργας και Καναλακίου του Δήμου Πάργας της Π.Ε. Πρέβεζας.
  4. Παράταση λειτουργίας του ωραρίου καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας.

user
Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία

Οκτώ Νέα Προγράμματα Επιδότησης Εργασίας, υλοποιεί ο Ο.Α.Ε.Δ. Έχουν ήδη ανοίξει και είναι συνολικού προϋπολογισμού 440 εκατ. ευρώ. Οι επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας είναι 42.600....

Πολιτική

Όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι, ακόμη και το ολικό lockdown, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. «Την Πέμπτη οι λοιμωξιολόγοι...

Πολιτική

«Η απόφαση του ΣτΕ θα εφαρμοσθεί, όπως θα εφαρμοστεί τελικά και η πολιτική της κυβέρνησης. Να υπάρχουν, δηλαδή, μόνιμα αδειοδοτημένοι τηλεοπτικοί σταθμοί, που θα...

Οικονομία

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ δύο νέων προγραμμάτων για την ενίσχυση της αγοράς εργασίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, με τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων να...

Copyright © 2021 Giga FM 105.4

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC