Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Νέα Προγράμματα Επιδότησης Εργασίας
Νέα Προγράμματα Επιδότησης Εργασίας

Οικονομία

νέα προγράμματα επιδότησης εργασίας, από τον ΟΑΕΔ

Οκτώ Νέα Προγράμματα Επιδότησης Εργασίας, υλοποιεί ο Ο.Α.Ε.Δ. Έχουν ήδη ανοίξει και είναι συνολικού προϋπολογισμού 440 εκατ. ευρώ. Οι επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας είναι 42.600. Επιχορηγείται ο μισθός και οι ασφαλιστικές εισφορές σε ποσοστό έως και 100%. Για τον ιδιωτικό τομέα επιδοτούνται δώρα και επιδόματα αδείας.

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η ενεργοποίηση νέας γενιάς προγραμμάτων. Τα νέα προγράμματα θα υλοποιηθούν με κεφάλαια του ΕΣΠΑ και κυρίως του Ταμείου Ανάκαμψης.

Προγράμματα που ήδη είναι ανοιχτά

Τα Νέα Προγράμματα Επιδότησης Εργασίας είναι:

Πρόγραμμα Επιταγών στην Αγορά Εργασίας για 9.200 νέες θέσεις εργασίας. Είναι διάρκειας 12 μηνών με ελάχιστες μεικτές απολαβές τα 830€. Αφορά επιδοτούμενους ανέργους που μετατρέπουν το επίδομα ανεργίας τους, σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας». Επιδοτείται το 80% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους.

Για το Δημόσιο

Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρόνια Ανέργων 55 έως 67 ετών. Αφορά 8.500 νέες θέσεις εργασίας σε ΝΠΔΔ. Είναι διάρκειας 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Επιδοτείται το 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως 750€ μηνιαίως. Με τη δυνατότητα επέκτασης συμπληρώνει ο εργαζόμενος στο δημόσιο 24 μήνες συνεχούς εργασίας…

Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω. Αφορά 7.000 νέες θέσεις εργασίας στις Περιφέρειες Αν. Μακεδονίας & Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι διάρκειας 12 μηνών. Επιδοτούνται ανά μήνα με 473€ οι άνεργοι έως 49 ετών. Με 568 € οι άνεργοι 50+ ετών. Με 615 € οι μακροχρόνια άνεργοι και 710 € οι μακροχρόνια άνεργοι 50+ ετών.

Δύο προγράμματα για πτυχιούχους

Πρόγραμμα Απασχόλησης Πτυχιούχων Ανέργων έως 39 ετών. Αφορά 5.200 νέες θέσεις εργασίας σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης. Είναι διάρκειας 15 μηνών. Επιδοτείται το 60% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 800€ μηνιαίως.

Πρόγραμμα Απασχόλησης Πτυχιούχων Ανέργων 22-29 ετών. Αφορά 3.500 νέες θέσεις εργασίας και είναι διάρκειας 10 μηνών. Επιδοτείται το 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως 750€/μήνα.

Για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας

Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας Ανέργων. Για ανέργους έως 29 ετών. Αφορά 5.000 θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις οικονομικής δραστηριότητας με συνάφεια στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Είναι διάρκειας 6 μηνών. Επιδοτείται καθαρή ημερήσια αποζημίωση 25€ για 6 ώρες εργασίας έως 550€/μήνα.

Για ευπαθείς ομάδες

Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων. Αφορά 1.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών. Δίνει την δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Επιδοτείται το 90% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 800€/μήνα.

Για τον Ιδιωτικό τομέα συμπεριλαμβάνεται η επιδότηση των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας.

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε: «Οι προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτά τα προγράμματα, έχουν απλουστευθεί και οι διαδικασίες ένταξης, πρόσληψης και πληρωμής έχουν επιταχυνθεί. Προσβλέπουμε σε υψηλή ανταπόκριση από τους εργοδότες».

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία

Φέτος ξεκινούν οι αιτήσεις για το ειδικό εποχικό επίδομα πολύ νωρίς, εν αντιθέσει με άλλες χρονιές. Τη Δευτέρα λοιπόν, 12 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι ηλεκτρονικές...

Οικονομία

Επανεκκίνηση Με Κοινωνική Δικαιοσύνη; Οικονομικό Επιμελητήριο. Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας ετοίμασε μια οικονομική πρόταση προς την κυβέρνηση. Η πρόταση αφορά την ταχύτερη ανάκαμψη...

Πολιτική

Όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι, ακόμη και το ολικό lockdown, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. «Την Πέμπτη οι λοιμωξιολόγοι...

Οικονομία

Οι συνταξιούχοι, παλιοί και νέοι, αλλά και οι εργοδότες, είναι αυτοί που καλούνται σε μεγάλο βαθμό να βάλουν “πλάτες” προκειμένου να ευσταθεί το σενάριο της μη περικοπής των...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC