Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Παράταση Μέτρων Στήριξης
Παράταση Μέτρων Στήριξης

Οικονομία

Παράταση μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων

Παράταση μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων και για τον μήνα Απρίλιο. Τα μέτρα είναι ύψους 1 δις ευρώ. Ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Περιλαμβάνονται τα μηδενικά ενοίκια Απριλίου για τις κλειστές επιχειρήσεις και τα μειωμένα για τις πληττόμενες. Παροχή διπλής αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες ακινήτων για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο. Πάγωμα των επιταγών για 30 ημέρες. Καταβολή του επιδόματος 534 ευρώ σε εργαζομένους σε κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις. Επέκταση του προγράμματος ΣΥΝ-Εργασία μέχρι τον Ιούνιο. Παράταση των επιδομάτων ανεργίας που λήγουν τον Μάρτιο για δύο μήνες. Επίδομα καλλιτεχνών Μαρτίου κ.α.

Αναλυτικά τα μέτρα είναι:

 -Αναστολή πληρωμής των δόσεων ρυθμίσεων για οφειλές στην εφορία  με μετάθεση πληρωμής της δόσης στο τέλος της ρύθμισης.

-Μηδενικά ενοίκια τον Απρίλιο για 200.000 επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές. Οι πληττόμενες επιχειρήσεις θα συνεχίζουν να δίνουν μειωμένο κατά 40% μειωμένο ενοίκιο στους ιδιοκτήτες. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα αποζημιωθούν κατά 80% των απωλειών που θα υποστούν. Καταβολή αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες ακινήτων Φεβρουαρίου και Μαρτίου.

 -Πάγωμα επιταγών, και αναστολή καταβολής ΦΠΑ για τους κομιστές των αξιογράφων κατά 30 ημέρες από την αναγραφόμενη ημερομηνία μέχρι τέλος Απριλίου.

-Την 1η Ιουλίου 2021 η έναρξη της υποχρεωτικής ψηφιακής διαβίβασης των παραστατικών my data.

 -Καταβολή του επιδόματος των 534 ευρώ το μήνα στους εργαζόμενους σε αναστολή, σε κλειστές και σε πληττόμενες επιχειρήσεις.  Αναλογική κάλυψη από το δημόσιο των ασφαλιστικών εισφορών τους.

-Κάλυψη δώρου Πάσχα Ιανουαρίου –Απριλίου 2021.

-Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών για εργαζόμενους  σε ξενοδοχεία  δωδεκάμηνης διαμονής έως και τον Ιούνιο 2021.

-Αποζημίωση ειδικού σκοπού στους καλλιτέχνες για τον μήνα Μάρτιο.

-Επιδότηση των επιχειρήσεων πολιτισμού για κενές θέσεις σε θέατρα κ.λ.π.

-Αποζημίωση ειδικού σκοπού ξεναγών και τουριστικών συνοδών για τον μήνα Μάρτιο.

 -Επέκταση του προγράμματος “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” έως και τον Ιούνιο του 2021.

 -Παράταση για δύο μήνες των επιδομάτων ανεργίας που λήγουν τον Μάρτιο.

Το κόστος των επιχορηγήσεων

Το κόστος του συνόλου των επιχορηγήσεων για την Παράταση Μέτρων Στήριξης Επιχειρήσεων Και Εργαζομένων ανέρχεται σε περίπου 1δις ευρώ. Τα μέτρα αυτά καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος των πληττόμενων από την πανδημία. Ήδη σχεδιάζεται άνοιγμα ενός μεγάλου τμήματος της αγοράς. Αυτό σημαίνει ότι τους επόμενους μήνες το κόστος για αντίστοιχα μέτρα προστασίας θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό. Συνεπώς ο ετήσιος υπολογισμός είναι αδύνατον να γίνει σε πραγματική βάση.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία

Ξεκινά σήμερα η υποβολή αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων, ηλικίας 30-49 ετών, στις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC