Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Voucher Για Tablet Και Υπολογιστές
Voucher Για Tablet Και Υπολογιστές

Εκπαίδευση

Voucher για tablet και υπολογιστές Προϋποθέσεις Για Ένταξη

3 κριτήρια πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι

Στις Προϋποθέσεις Για Ένταξη Στο Voucher Για Tablet Και Υπολογιστές το Πρώτο κριτήριο είναι: Οι Οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα υπό επιτροπεία. Εξαρτώμενα είναι τα τέκνα που είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω άλλων συνθηκών, εξαρτώνται οικονομικά από τους γονείς και εντάσσονται στην ίδια οικογένεια.

Δεύτερο κριτήριο: Ισοδύναμο Οικογενειακό Εισόδημα έως 6.000€.

Τρίτο κριτήριο: Κάποιο από τα εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας από 4ων έως 24ων ετών, να φοιτούν σε μία από τις επιλέξιμες για το Πρόγραμμα βαθμίδες εκπαίδευσης. Ωφελούμενα είναι τα εξαρτώμενα τέκνα, που σπουδάζουν σε μία από τις επιλέξιμες για το Πρόγραμμα βαθμίδες εκπαίδευσης.

Δύο κύκλοι υποβολής αίτησης

Όσες οικογένειες λαμβάνουν επιδότηση τέκνων εντάσσονται στον Α κύκλο. Ο Αιτών/Αιτούσα θα πρέπει να είναι δικαιούχος ή σύζυγος εγκεκριμένης αίτησης επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ του 2020, Δηλαδή να έχει ισοδύναμο εισόδημα έως 6000 €.

Στον β’ κύκλο εντάσσονται

Όσες Οικογένειες έχουν εξαρτώμενα τέκνα και Ισοδύναμο Οικογενειακό Εισόδημα έως 6000€. Εφόσον κάποιο/κάποια από τα εξαρτώμενα παιδιά της οικογένειας, είναι ηλικίας από 4 έως 24 ετών. Σπουδάζουν σε μία από τις επιλέξιμες για το Πρόγραμμα βαθμίδες εκπαίδευσης. Δεν λαμβάνουν επίδομα τέκνων όμως πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Κριτήρια για τα εξαρτώμενα και ωφελούμενα τέκνα

  • Να έχουν γεννηθεί κατά τα έτη 2002 έως και 2021 ανεξαρτήτως φοίτησης.
  • Να έχουν γεννηθεί κατά το έτος 2001 και να φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
  • Να έχουν γεννηθεί κατά τα έτη 1996 έως και 2002 και φοιτούν σε Α.Ε.Ι. ή σε Δ.Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ή σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.
  • Να έχουν γεννηθεί κατά τα έτη 1996 έως και 2002 και φοιτούν στο Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. ή σε σχολές του Δημοσίου Ανώτατης ή Ανώτερης Εκπαίδευσης, Στρατιωτικές, Αστυνομίας, Ναυτικού κ.λπ. ή σε Δ.Ι.Ε.Κ. που δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υ.ΠΑΙ.Θ. ή σε αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο του εξωτερικού.
  • Να έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω μέχρι τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.

Στον υπολογισμό του ισοδύναμου εισοδήματος υπολογίζονται όλα τα εξαρτώμενα τέκνα ανεξαρτήτως αν θεωρούνται ωφελούμενα.

Υπολογισμός ισοδύναμου εισοδήματος

Φοιτητής που σπουδάζει σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού, προστίθεται στην οικογένεια για τον υπολογισμό του ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος. Δεν μπορεί όμως να είναι ωφελούμενος του Προγράμματος δεν πληροί τις Προϋποθέσεις Για Ένταξη Στο Voucher Για Tablet Και Υπολογιστές, ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ.

Οικογένεια 2 γονείς με 2 εξαρτώμενα τέκνα που έχουν εγκεκριμένη αίτηση Α21, έχει συντελεστή ισοδυναμίας 1 + 1/2 + 1/4 + 1/4 = 2.

Αν το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα του οικονομικού έτους 2020 είναι 15.000 ευρώ, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα θα υπολογιστεί: 15000/2 = 7500 € > 6000. Δεν μπορεί να υποβάλει αίτηση με βάση την ΚΥΑ.

Οικογένεια 2 γονείς με ένα εξαρτώμενο τέκνο έχει συντελεστή ισοδυναμίας χωρίς να έχει εγκεκριμένη αίτηση Α21: 1+ 1/2 + 1/4 = 1,75. Αν το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα του οικονομικού έτους 2020 είναι 9500 €, τότε το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα είναι: 9500/1,75 = 5428 < 6000. Συνεπώς έχει δικαίωμα να υποβάλει αίτηση στον δεύτερο κύκλο δικαιούχων.

Τι επιδοτείται

Κατηγορία 1Κατηγορία 2Κατηγορία 3Κατηγορία 4
ΤΑΜΠΛΕΤΦΟΡΗΤΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣΣΤΑΘΕΡΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
NOTEBOOKS
CHROMEBOOKS
2in1 NOTEBOOK/TABLET

Που υποβάλλουν αίτηση οι δικαιούχοι

Όσοι πληρούν τις Προϋποθέσεις Για Ένταξη Στο Voucher Για Tablet Και Υπολογιστές θα υποβάλλουν αίτηση στη νέα εφαρμογή digital-access. Οι δικαιούχοι θα εισέρχονται με τα διαπιστευτήρια του Taxisnet (username & password). Θα πρέπει να έχουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Τα στοιχεία των παιδιών αντλούνται απ’ το σύστημα του ΟΠΕΚΑ (Α21). Παράλληλα θα πρέπει να ενημερώσουν και τα στοιχεία επικοινωνίας.

Με την οριστικοποίηση της Αίτησης και τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος, όλα τα vouchers εφόσον είναι περισσότερα από ένα, εκδίδονται ταυτόχρονα.

Λήψη κουπονιών και προμήθεια εξοπλισμού

Ο δικαιούχος κάνει λήψη των κουπονιών μέσω της επιλογής λογαριασμός στην ίδια εφαρμογή. Η προμήθεια του εγκεκριμένου εξοπλισμού γίνεται από εγκεκριμένο στο πρόγραμμα προμηθευτή της επιλογής του.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκπαίδευση

Ο νέος κύκλος του voucher των 200 ευρώ θα περιλαμβάνει περισσότερους δικαιούχους. Το πρόγραμμα της “Ψηφιακής Μέριμνας” χορηγεί 200 ευρώ για την αγορά laptop...

Uncategorized

Και επισήμως πάνω από 1 στους 10 Έλληνες είναι άνεργος, αφού το σύνολο τον εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ είναι 1.019.805 άτομα, ενώ επιδοτείται...

Υγεία

Το Υπουργείο Υγείας, ανακοινώνει την προκήρυξη της δράσης «Κατάρτιση ανέργων επαγγελματιών υγείας σε θέματα μεταρρύθμισης της υγείας (βελτιστοποίηση λειτουργίας νοσοκομείων)», που στοχεύει στην κοινωνικο-οικονομική...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC