Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
άνοιγμα σχολείων, 12 Απριλίου
άνοιγμα σχολείων, 12 Απριλίου

Κοινωνία

Άνοιγμα σχολείων: 12 Απριλίου δια ζώσης μαθήματα για τα λύκεια

Άνοιγμα Σχολείων: 12 Απριλίου Δια Ζώσης Μαθήματα Για Τα Λύκεια, ποια η διαδικασία των self test

Την επανεκκίνηση λειτουγίας των σχολείων αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι. Πιο συγκεκριμένα τα λύκεια θα επιστρέψουν στα δια ζώσης μαθήματα από τις 12 Απριλίου.

Για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου οι οποίοι φέτος θα εξετασθούν στις πανελλήνιες, με απώτερο στόχο την ένταξη τους σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, είναι αδήριτη ανάγκη να επανέλθουν στις τάξεις. Η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων είχε τεθεί και από την ίδια την Υπουργό Παιδείας. Η ίδια όπως είχε τονίσει ανέμενε την απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Στόχος είναι το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Δείτε ακόμα: Ιωάννινα: 46 Νέα Κρούσματα, 4.309 Συνολικά, 79 Νεκροί

Όσον αφορά τις τρεις περιοχές οι οποίες δεν άνοιξαν το λιανεμπόριο, την Θεσσαλονίκη, την Αχαϊα και την Κοζάνη, όπως μας έγινε γνωστό τα σχολεία θα λειτουργήσουν και σε αυτές τις περιοχές. Το άνοιγμα των σχολείων αλλά και των πανεπιστημίων αποτελεί πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών/φοιτητών που αδημονούν να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες.

Όσον αφορά τα τεστ οι μαθητές πριν την έναρξη των μαθημάτων πρέπει να πραγματοποιήσουν το self test. Εάν βγει θετικό τότε πρέπει να πραγματοποιήσουν και το μοριακό τεστ. Ακριβώς η ίδια διαδικασία ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς. Εάν όμως βγει αρνητικό με ενυπόγραφη βεβαίωση των γονέων θα μπορούν να πάνε στο σχολείο.

Η επίσημη ανακοίνωση για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και όλες τις περαιτέρω διευκρινήσεις θα γίνει το απόγευμα.

Ψηφιακή Μεριμνά

Η Υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως, τονίζει την ανάγκη εκσυγχρονισμού της εκπαίδευσης μέσω της δυνατότητας που δίνεται σε μαθητές και φοιτητές να αποκτήσουν ένα ψηφιακό μέσο το οποίο θα τους επιτρέπει την παρακολούθηση μαθημάτων μέσω της τηλεκπαίδευσης. Πρόκειται για το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα.

“Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης είναι το παρόν και το μέλλον. Είναι υποχρέωσή μας να τον στηρίξουμε. Υλοποιώντας ένα από τα πρώτα έργα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, Ελλάδα 2.0, δίνουμε επιπλέον ψηφιακά εργαλεία για το σήμερα και το αύριο”, αναφέρει σε tweet της η Υπουργός.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Με την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον και τη ραγδαία αύξηση και κορύφωση των κρουσμάτων η κυβέρνηση θα προβεί στη λήψη επιπλέον μέτρων. Η ανακοίνωση...

Άρθρα & Απόψεις

Περί τηλεοπτικής σαβούρας το ανάγνωσμα Σε μία εποχή όπου τα πάντα μετριούνται σύμφωνα με την ανάπτυξη και την πρόοδο τα Μέσα Επικοινωνίας οπισθοδρομούν. Η...

Εκπαίδευση

Η Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι δεν θα προβούν σε αναστολή λειτουργίας των σχολείων. “Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων. Πολλές ευχαριστίες στην εκπαιδευτική...

Άρθρα & Απόψεις

Η Πανδημία Του Διχασμού Στην σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία διάφορες διαιρετικές τομές έχουν καθορίσει τις κοινωνικοπολιτικές αποφάσεις. Δεξιά-Αριστερά, Προνομιούχοι-Μη Προνομιούχοι και πιο πρόσφατα Μνημονιακοί-Αντιμνημονιακοί...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC