Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
άνοιξε η πλατφόρμα για τις αντικειμενικές αξίες
άνοιξε η πλατφόρμα για τις αντικειμενικές αξίες

Κοινωνία

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αντικειμενικές αξίες

Άνοιξε Η Πλατφόρμα Για Τις Αντικειμενικές Αξίες

Πλατφόρμα αντικειμενικών αξιών

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα η εφαρμογή www.valuemaps.gov.gr, παρέχοντας στους πολίτες τη δυνατότητα να εντοπίζουν άμεσα, εύκολα και με ακρίβεια τη ζώνη του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού στην οποία ανήκει το ακίνητο που τους ενδιαφέρει, αλλά και να υπολογίζουν την αντικειμενική αξία του, συμπληρώνοντας τις απαραίτητες σχετικές παραμέτρους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπ. Οικονομικών, η υλοποίηση του νέου ψηφιακού εργαλείου εντάσσεται στο πλαίσιο του τεχνολογικού και ψηφιακού εκσυγχρονισμού. Το εργαλείο αυτό αποτελεί έναν από τους τέσσερις βασικούς άξονες της μεταρρύθμισης του πλαισίου αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων. Μία ενέργεια την οποία προωθεί η κυβέρνηση, από το φθινόπωρο του 2019.

Μέσω της εφαρμογής, η οποία δημιουργήθηκε με τη συνεργασία των υπ. Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και ειδικότερα των γενικών γραμματέων Οικονομικής Πολιτικής Χ. Τριαντόπουλου και Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δ. Αναγνωστόπουλου, αποτυπώνονται -για πρώτη φορά- όλες οι ζώνες του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων σε έναν ψηφιακό, δορυφορικό χάρτη της Ελλάδας.

Εύκολη πρόσβαση και χρήση της πλατφόρμας

Άνοιξε λοιπόν η πλατφόρμα για τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και είναι ιδιαίτερα εύκολη στη χρήση. Έτσι, ο πολίτης έχει πλέον τη δυνατότητα, να αναζητά και να εντοπίζει με ακρίβεια τη ζώνη που τον ενδιαφέρει. Δεν απαιτούνται κωδικοί πρόσβασης και επομένως η χρήση της πλατφόρμας είναι εύκολη. Μέχρι πρότινος, όλες οι σχετικές πληροφορίες περιλαμβανόταν μόνο στους αντίστοιχους πίνακες. Ακόμα στα έγχαρτα αποσπάσματα χαρτών των προγενέστερων υπουργικών αποφάσεων καθορισμού των τιμών ζώνης.

Οι πολίτες θα μπορούν να βρουν τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που τους ενδιαφέρουν. Γρήγορα, απλά με την διεύθυνση ή τον ταχυδρομικό κώδικα θα έχουν άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες που επιθυμούν.

Η πλατφόρμα παρέχει όλες εκείνες τις πληροφορίες που θα χρειαστεί ο πολίτης για την κατανόηση της χρήσης. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αναβαθμιστεί περαιτέρω η πλατφόρμα. Ακόμη δεν περιλαμβάνει τα πλήρη στοιχεία που θα πρέπει να βρίσκονται στην διάθεση των πολιτών.

Η διαδικασία ψηφιοποίησης των διοικητικών εργαλείων ενισχύεται διαρκώς. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι ο πολίτης να μπορεί λαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες αλλά και τα έγγραφα που χρειάζεται μέσω των ειδικών διαύλων που δημιουργούνται.

Δείτε ακόμα: Προπληρωμένη Κάρτα 150 Ευρώ Για Τους Εμβολιασμένους 18-24

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική

Την φοροαπαλλαγή όλων των ακινήτων των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους που βρίσκονται σε φορολογική εκκρεμότητα, ζητούν βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και...

Οικονομία

Από τον Μάρτιο εκτιμάται ότι θα αρχίσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, που αποτελούν και ένα από τα προαπαιτούμενα στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Η κυβέρνηση...

Οικονομία

Σοκ ξανά για την ιδιοκτησία στην Ελλάδα καθώς οι δανειστές φέρονται να ζητούν να κοπούν οι εκπτώσεις για νοικοκυριά, επιχειρήσεις φορείς του Δημοσίου. Στο στόχαστρο...

Οικονομία

  Την επιβολή ενιαίου φόρου για κατοικίες, επαγγελματικά ακίνητα, οικόπεδα ακόμα και αγροτεμάχια εκτός σχεδίου πόλης η οικισμού με κλιμακωτούς συντελεστές και με χαμηλό...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC