Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Uncategorized

Έφοδος των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

ΕΡΤΠερίπου από τις 3 το πρωί είναι σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, παρουσία εισαγγελέα, καθώς είχε υποβληθεί αίτημα από τη ΓΑΔΑ για την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού κατά τη διάρκεια της εισόδου των ΜΑΤ στο κτήριο, προκειμένου να απευθυνθούν συστάσεις στους εργαζόμενους ώστε να αποχωρήσουν χωρίς να σχηματιστούν δικογραφίες και χωρίς να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Ο εισαγγελέας είχε ρόλο διαπραγματευτή στην αστυνομική επιχείρηση.Ο εισαγγελέας πραγματοποίησε, παρουσία κάμερας, καταμέτρηση των μηχανημάτων και του εξοπλισμού της ΕΡΤ και όπως είπε δεν υπάρχουν ζημιές. Εξω από το κτίριο βρίσκονται τα προεδρεία ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ καθώς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησαν να τους επιτραπεί να μπουν στην καταμέτρηση αλλά δεν τους επιτράπηκε.

Το κτήριο της ΕΡΤ θα σφραγιστεί και δυνάμεις της αστυνομίας θα το φρουρούν. Η επιχείρηση ξεκίνησε με τη συμμετοχή ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν και περιορισμένη χρήση χημικών, στο προαύλιο του ραδιομέγαρου, για να απομακρύνουν τον κόσμο. Από τον χώρο έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές και οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Mεταξύ των προσαχθέντων είναι ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ραδιόφωνο. Λίγο πριν τις 8 οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Νωρίς το πρωί επικράτησε ένταση καθώς ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους εργαζόμενους και τον κόσμο που βρισκόταν στη λεωφόρο Μεσογείων προς την Αγ. Ιωάννου. Εγινε χρήση χημικών ενώ αστυνομικοί έσπρωξαν συγκεντρωμένους και δημοσιογράφους.

Και οι δύο πύλες του ραδιομεγάρου είναι κλειστές. Η επέμβαση της αστυνομίας στο κτίριο έγινε από την πλαϊνή είσοδο, επί της οδού Δημητσάνας.

Κλειστό παραμένει το ρεύμα ανόδου της λεωφόρου Μεσογείων. Παράλληλα, εργαζόμενοι της ΕΡΤ και συνδικαλιστές καλούν τον κόσμο να μεταβεί στο ραδιομέγαρο για να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του και να διαμαρτυρηθεί για την επέμβαση.

Συλλαλητήριο προγραμματίζεται για τις 4 στην πλατεία Αγίας Παρασκευής.

Αυτή την ώρα στη Μεσογείων βρίσκονται περίπου εκατοντάδες  άνθρωποι.
Ανάμεσά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Βούτσης, Στρατούλης, Λαφαζάνης και Καραγιαννίδης, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, καθώς και ο τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνσταντίνου. «Όροφο ανά όροφο σκούπα στο Ραδιομέγαρο», λέει εργαζόμενος της ΕΡΤ για την κατάσταση που επικρατεί.

Την ώρα που μίλαγε ο εκφωνητής της ΕΡΑ, οι αστυνομικοί του είπαν να σταματήσει και η εκπομπή διεκόπη ενώ ήταν στον «αέρα». Ο δημοσιογράφος αφού καληνύχτησε τους ακροατές ρώτησε τους αστυνομικούς: «αυτή είναι η εντολή σας;» και εκείνοι του απάντησαν «ναι». Τότε είπε «εδώ πρέπει να σας αφήσω. Ψυχή βαθιά». Αυτά ήταν και τα τελευταία λόγια που ακούστηκαν. Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι απευθύνουν κάλεσμα συμπαράστασης μέσω των κοινωνικών δικτύων, με το σύνθημα: «Ήρθε η ώρα της δράσης. Όλοι στο ραδιομέγαρο! H ΕΡΤ είναι δική μας».

Επίσης «ανέβασαν» στον ιστότοπο ertopen.com, το εξής κείμενο:

«Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο.

Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας! Πριν από λίγη ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο. Έχουν δώσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του κτηρίου, ειδάλλως θα συλλάβουν όσους παραμένουν εντός.

Όταν τα τηλέφωνα σιγήσουν, αυτό που θ’ ακούγεται δεν θα είναι ΕΡΤ. Δεν θα είναι οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Μην τους νομιμοποιήσετε με την ακρόαση & θεάσή σας!»

 

protothema.gr

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC