Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
κτίριο Δόμπολη
κτίριο Δόμπολη

Ιωάννινα

Δόμπολη: Συνάντηση Περιφερ. και Δημάρχου για το κτίριο του Πανεπιστημίου

Η αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου στην οδ. Δόμπολη αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο της συνάντησης που είχαν σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ.Καχριμάνης.

Κοινός στόχος Περιφέρειας και Δήμου είναι να αξιοποιηθεί το κτίριο. Ένα κτίριο το οποίο εδώ και πολλά χρόνια έχει εγκαταλειφθεί από το κράτος και την Αποκ. Διοίκηση στην οποία αρχικά είχε παραχωρηθεί.

Σήμερα το πιο σοβαρό θέμα που πρέπει να επιλυθεί σχετίζεται με μία εκ νέου παραχώρηση από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου στο Δ. Ιωαννιτών γεγονός με το οποίο συμφωνεί και η Περιφέρεια Ηπείρου.

Αυτό έγινε σαφές στη σημερινή συνάντηση ενώ διαπιστώθηκε ότι με ΦΕΚ από το 2001 το κτίριο χαρακτηρίζεται ως κέντρο διοίκησης και παράλληλα ορίζονται οι όροι δόμησης.

Δηλώσεις Περιφερειάρχη Καχριμάνη

«Τον Φεβρουάριο του 2001 ο τότε Υπουργός, μετά από πρόταση του Γεν. Χωροταξικού Συμβουλίου, προχώρησε σε απόφαση με την οποία καθορίζει τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο για ανέγερση κτιρίου διοίκησης. Καθορίζει επίσης και τους όρους δόμησης. Αυτό δίνει άλλες δυνατότητες για την αξιοποίηση. Είναι σημαντικό ότι ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για κτίριο διοίκησης. Εμείς συμφωνούμε το κτίριο να αξιοποιηθεί από τον Δήμο στο πλαίσιο που εκείνος σχεδιάζει», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του ανέφερε ότι η συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου σε σοβαρά θέματα είναι υποδειγματική.

«Έχουμε πει επανειλημμένα ότι η συνεργασία όλων των φορέων του τόπου είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά και να ξεπεράσουμε προβλήματα. Η συνεργασία δήμου και περιφέρειας είναι υποδειγματική. Έτσι και στο συγκεκριμένο θέμα μετά από συζητήσεις και με βάση όλα τα δεδομένα ιεραρχούμε τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν. Παρακολουθούμε όλες τις συζητήσεις που γίνονται. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο παραχώρησης. Δεν είναι εύκολη η παραχώρηση αυτή. Ωστόσο έχοντας ως βασικό άξονα την δημιουργία διοικητικού κέντρου μπορούν να γίνουν κι άλλα πράγματα που θα σηματοδοτούν την ιστορία του κτιρίου. Το βασικό είναι να ολοκληρωθεί η παραχώρηση και σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Κατέληξε τονίζοντας ότι η σημερινή αρχή από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων της έδειξε το ενδιαφέρον της για το συγκεκριμένο ακίνητο στην οδό Δόμπολη και την αξιοποίησή του.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Ιωάννινα – Εργασίες για τον μεγάλο δακτύλιο με στόχο το έργο να παραδοθεί έως το 2023. Σε πλήρη ανάπτυξη είναι τα εργοτάξια στον μεγάλο...

Ιωάννινα

Συνάντηση Ελισάφ – Χαρδαλιά για το στρατόπεδο Βελισσαρίου Συνάντηση για το ζήτημα παραχώρησης του στρατοπέδου Βελισσαρίου. Πρόκειται για ένα αίτημα το οποίο εντοπίζεται πίσω...

Ιωάννινα

Έργα αναβάθμισης στο νησί Ιωαννίνων Τη σύμβαση για την αναβάθμιση υποδομών στη Δημοτική Ενότητα Νήσου υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων με τον ανάδοχο του...

Ιωάννινα

Η εορταστική περίοδος εκκίνησε για την πόλη των Ιωαννίνων με τον φωτισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Κεντρική Πλατεία. Την εκδήλωση πλαισίωσε η Μπαντίνα της...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC