Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ιωάννινα

Από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Δημαρχείο 2Τρία σοβαρά ζητήματα, ανέδειξε με την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος. Πρόκειται για το επίδομα στο πετρέλαιο θέρμανσης, τις εξελίξεις για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων και το κύμα απολύσεων στους Δήμους, το οποίο προανήγγειλε η Κυβέρνηση. Ο κ. Φίλιος, σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, υπογράμμισε ότι όλα αυτά αποτελούν τη συνέχεια ενεργειών κι αποφάσεων που πλήττουν την περιοχή και την οδηγούν στην εξόντωση.«Ο παραλογισμός με το επίδομα θέρμανσης συνεχίζεται. Κατατάσσουν την περιοχή στη δεύτερη ζώνη και το αποτέλεσμα θα είναι χιλιάδες νοικοκυριά να μην μπορούν να βάλουν πετρέλαιο ενώ πολύ δύσκολα θα καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων. Πρέπει επειγόντως να αλλάξει η απόφαση αυτή για να μην επαναληφθούν τα περσινά, πολύ σοβαρά προβλήματα», τόνισε ο Δήμαρχος, ο οποίος για το ίδιο θέμα ζητά και την παρέμβαση των τοπικών βουλευτών.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα που αφορούσαν σε αίτημα της τρόικας για κλείσιμο περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι κάτι τέτοιο θα ισούται με πλήρη καταστροφή της περιοχής.

«Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται. Ενδεχόμενο κλείσιμο του αεροδρομίου θα είναι η πλήρης εξόντωση της περιοχής. Πρέπει στ’ αλήθεια να αναρωτηθούμε τι προσφέρουν σήμερα αυτοί που διοικούν τη χώρα… Διαλύσανε τη Δωδώνη, διαλύεται ο πρωτογενής τομέας της περιοχής, διαλύεται το Πανεπιστήμιο, η ανεργία είναι στα ύψη… Και τώρα με το αεροδρόμιο έχουμε το αποκορύφωμα της εξόντωσης», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Εκτενή αναφορά έκανε για μία ακόμη φορά στα προβλήματα που δημιουργούνται στην αυτοδιοίκηση από τη διαθεσιμότητα προσωπικού και τόνισε ότι οι νέες εξαγγελίες για απολύσεις αποτελούν τη χαριστική βολή.

Στο θέμα του αεροδρομίου τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Γκόντας σημειώνοντας ότι ενδεχόμενο κλείσιμο θα αποτελέσει τεράστια πληγή για την περιοχή. Επίσης υπογράμμισε ότι είναι σοβαρό το θέμα του επιδόματος θέρμανσης και των αντικειμενικών αξιών.

Για τα ζητήματα αυτά, ύστερα από τη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποφασίστηκε να εκδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Κατά την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, επανήλθε από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης το θέμα του οικονομικού ελλείμματος.

Ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι από τον Απρίλιο και μετά την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας, το πόρισμα εστάλη σε όλα τα αρμόδια όργανα όπως και στην Εισαγγελία. Στη συνέχεια διαβιβάστηκε η έκθεση των ορκωτών λογιστών και προ ημερών απεστάλη το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Το ίδιο πόρισμα στάλθηκε και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο το οποίο συγκροτήθηκε μόλις πριν μία εβδομάδα.

Ο κ. Φίλιος έκανε γνωστό, ότι μόλις από τη Δικαιοσύνη αποδοθούν κατηγορίες ο δημοτική αρχή θα προχωρήσει σε κατάθεση αγωγών για να διεκδικήσει τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν από το ταμείο.

Για το θέμα του οικονομικού ελλείμματος τοποθετήθηκε κι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Μανταλόβας, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή έκανε πολύ συγκεκριμένες ενέργειες τόσο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης όσο και για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της Οικονομικής Υπηρεσίας. «Οι Οικονομικές Υπηρεσίες σήμερα, και με τη συμβολή όλων των εργαζομένων, λειτουργούν με τρόπο που δεν είχαν λειτουργήσει ποτέ τα προηγούμενα δέκα χρόνια. Υπήρχαν πολλές παθογένειες που υπερβαίνουν τις παρατάξεις και τις περιόδους διοίκησης. Σήμερα τα προβλήματα έχουν αντιμετωπιστεί, υπάρχει πλήρης έλεγχος και ξεκάθαρη εικόνα για τα πάντα», τόνισε ο κ. Μανταλόβας, ο οποίος έκανε γνωστό ότι εντός του Οκτωβρίου θα κατατεθούν οι τριμηνιαίες εκθέσεις και ο απολογισμός και ισολογισμός του 2012.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έγινε ενημέρωση για την αξιολόγηση από την επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, των θέσεων που είχαν προταθεί για την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και του εργοταξίου.

Επί της αξιολόγησης αυτής, απαντούν με ορισμένες παρατηρήσεις οι υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η διαδικασία χωροθέτησης.

Οι δύο θέσεις που έχουν συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία είναι η «Ασφακούλα» στην περιοχή Μπούφος Μπάφρας και «Μαρινόπουλος» μεταξύ της λεωφόρου Νιάρχου και της βλαχόστρατας.

 

 

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης το Δεκέμβριο – ποιοι θα λάβουν προκαταβολή; Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου κατέστησε αναγκαία τη λήψη νέων μέτρων στήριξης των νοικοκυριών....

Ήπειρος

Του Νίκου Βούστρου Θεωρώ ότι η επιλογή για “φιέστα” με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς κατά την επικείμενη άφιξη των ταξιδιωτών από τη Δανία στο...

Ήπειρος

– Εντός διμήνου θα ολοκληρωθούν όλες οι μελέτες για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών. Σε χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο, με συμμετοχή εκπροσώπων...

Ιωάννινα

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος. Η επιστολή επικεντρώνεται στα σοβαρά προβλήματα που εξακολουθούν να υφίστανται στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων,...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC