Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Ασφαλιστικά προγράμματα «νέας γενιάς» το θέμα Ημερίδας στα Ιωάννινα

«Η ιδιωτική ασφάλιση αποτελεί τη μόνη λύση για την προστασία ιδιωτών και επιχειρήσεων», τόνισε ο κ. Σπύρος Λευθεριώτης, Εντεταλμένος Σύμβουλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών στην Ημερίδα για την Ιδιωτική Ασφάλιση, που διοργανώθηκε από τη free press εφημερίδα «ασφαλίζομαι» στις 22 Ιουνίου 2011 στα Ιωάννινα, στο ξενοδοχείο Grand Serai, με μεγάλη επιτυχία.  Στην κεντρική ομιλία, με θέμα «ο ρόλος της Ιδιωτικής Ασφάλισης στη σύγχρονη κοινωνία, η συνεισφορά της στην οικονομία και οι λύσεις που προσφέρει», ο κ. Λευθεριώτης ανέφερε ότι οι κίνδυνοι που απειλούν σήμερα τις επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και κάθε πολίτη έχουν πολλαπλασιαστεί λόγω της αλλαγής των συνθηκών διαβίωσης και της πολυπλοκότητας  των προσωπικών και επαγγελματικών σχέσεων. Ο σύγχρονος άνθρωπος, τόνισε, ζει σε έναν κόσμο όπου οι αγωνίες και οι φόβοι για το αύριο μεγαλώνουν και σε περιόδους οικονομικής ανάπτυξης, μεγαλώνουν ανάλογα και οι κίνδυνοι που μας απειλούν. Η λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση της ανάγκης για πρόσθετα αποθεματικά της κοινωνίας, στην πρόληψη των ζημιών, στη βελτίωση της κοινωνικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας, στη μείωση του πιστωτικού κινδύνου και παράλληλα αποτελεί πηγή επενδυτικών κεφαλαίων. Τέλος, ανέφερε ότι η συμβολή της ασφαλιστικής αγοράς στην κοινωνική ευημερία και την οικονομική ανάπτυξη δεν έχει γίνει κατανοητή ακόμα από το κοινωνικό σύνολο και ότι είναι υποχρέωση όλων, πολιτείας, ασφαλιστικών εταιριών, διαμεσολαβούντων προσώπων και καταναλωτών, να υπερασπιστούν το αγαθό της ιδιωτικής ασφάλισης και να εργαστούν για την περαιτέρω εξυγίανση και διάδοσή του.

Στα τρία θεματικά πάνελ συζήτησης, που ακολούθησαν, αναπτύχθηκαν από τους συμμετέχοντες οι ασφαλιστικές ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στη σύγχρονη κοινωνία, συζητήθηκαν τα υφιστάμενα προβλήματα και οι νέες τάσεις της αγοράς και αναλύθηκαν τα σύγχρονα προϊόντα που προσφέρονται στους καταναλωτές, ιδιώτες και επιχειρηματίες, από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο πάνελ της ημερίδας με τίτλο «Νέα Συνταξιοδοτικά προγράμματα και προγράμματα υγείας», με συντονιστή τον κ. Κωνσταντίνο Ουζούνη, κατέθεσαν τις απόψεις τους οι κ.κ. Σπύρος Λευθεριώτης, Εντεταλμένος Σύμβουλος, Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών, Χρήστος Παπαχρήστου, Περιφερειακός Διευθυντής Πωλήσεων Νοτιοδυτικής Ελλάδος, INTERAMERICAN και Κωνσταντίνος Σολωμίδης, Επικεφαλής Υποκαταστήματος Θεσσαλονίκης, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Στο δεύτερο πάνελ με θέμα «Ασφάλιση Επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών», με συντονιστή τον κ. Νίκο Κλήμη συμμετείχαν οι κ.κ Κώστας Βούλγαρης, Financial lines manager της CHARTIS, Γιώργος Κολιός, Πρόεδρος της Μεσιτικής Εταιρείας Front Line S.A. και Μαίρη Καρπούζη, Ασφαλιστικός Σύμβουλος της INTERAMERICAN

Στο τρίτο πάνελ της ημερίδας με τίτλο «Ασφάλιση ιδιωτικής περιουσίας (κατοικία, αυτοκίνητο, σκάφος). Πολυασφαλιστήρια και σύγχρονες καλύψεις», με συντονιστή τον κ. Νίκο Κλήμη, κατέθεσαν τις απόψεις τους οι κ.κ. Χρύσανθος Βαξεβάνης, Agency & Branch Manager, CHARTIS, Κωνσταντίνος Σολωμίδης, Επικεφαλής Υποκαταστήματος Θεσσαλονίκης, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Αιμίλιος Ρούσης Ασφαλιστικός Πράκτορας.

Την ημερίδα χαιρέτισαν οι κ.κ. Δημήτριος Φίλης Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ν. Ιωαννίνων και Δημήτρης Ντούσκος, Πρόεδρος Ένωσης Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν. Ιωαννίνων.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC