Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ιωάννινα

Δήλωση Χρήστου Μαντά για την αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης

Χρήστος ΜαντάςΠαρ’ όλες τις  καταστροφικές συνέπειες του μνημονιακού μέτρου της αύξησης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, σε κοινωνικό, περιβαλλοντικό και δημοσιονομικό επίπεδο, η κυβέρνηση επιμένει σε μια κοινωνικά ανάλγητη και χωρίς κανένα δημοσιονομικό όφελος πολιτική. Η ανικανότητά της να διαπραγματευτεί και να πάρει αποφάσεις προς όφελος της κοινωνίας αλλά και των συμφερόντων της Χώρας αγγίζει πλέον τα όρια του παραλογισμού και της εμμονής, ακολουθώντας πιστά μια πολιτική που είναι αποδειγμένα καταστροφική.

Είναι προφανές ότι και για το ζήτημα της θέρμανσης δεν έχει σχεδιαστεί μια κοινωνική πολιτική που θα δώσει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει η  κοινωνία μας , αλλά  μια ασφυκτική οικονομική πολιτική που το μόνο που υπολογίζει είναι τα νούμερα, που και αυτά «δεν βγαίνουν».

Η παρούσα κατάσταση, με την άνευ λογικής κατανομή των γεωγραφικών ζωνών και την περσινή αποτυχία της διανομής του επιδόματος θέρμανσης, δεν πρόκειται να βελτιωθεί μόνο με τα νέα κριτήρια και την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, από τη στιγμή που η πλειοψηφία των νοικοκυριών αδυνατεί να εφοδιαστεί με πετρέλαιο.

Η μόνη λύση είναι η κατάργηση της αύξησης του ΕΦΚ και η επιστροφή του στα προηγούμενα επίπεδα. Συγκεκριμένα, απαιτείται να γίνει μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο επίπεδο του Μαρτίου του 2011. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξει ουσιαστική μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και να διαμορφωθεί στα 0,90 € περίπου το λίτρο από το 1,30 € που είναι σήμερα.

Επιπλέον, τα κριτήρια του επιδόματος  πρέπει να διευρυνθούν ριζικά και να καλύπτουν όλες τις μορφές θέρμανσης, να υπάρξει σημαντική αύξηση του και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτού να χορηγείται προκαταβολικά.

Κλείνοντας, ο κ. Μαντάς κάλεσε όλους τους πολίτες σε λαϊκές κινητοποιήσεις ώστε να ανατραπεί αυτή η απόφαση και συμπλήρωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί με όλες του τις δυνάμεις στο πλευρό της κοινωνίας, στους δίκαιους και μαζικούς αγώνες που όλοι μαζί δίνουμε.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης το Δεκέμβριο – ποιοι θα λάβουν προκαταβολή; Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου κατέστησε αναγκαία τη λήψη νέων μέτρων στήριξης των νοικοκυριών....

Αρχική

«Ήρθαμε για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους αγώνες του ελληνικού λαού και της νεολαίας για εθνική ανεξαρτησία, Δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία» δήλωσε ο πρόεδρος...

Ήπειρος

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά σχετικά με την καθυστέρηση παράδοσης 1200 στρεμμάτων αναδασμού στην περιοχή Πολιτσές του τοπικού διαμερίσματος...

Ήπειρος

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Βουλή μεταξύ του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά, του βουλευτή Α΄ Πειραιώς Θοδωρή Δρίστα από το τμήμα Εθνικής Άμυνας του...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC