Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
δίκη για το βιτριόλι
δίκη για το βιτριόλι

Κοινωνία

Δίκη για το βιτριόλι – Η απολογία της κατηγορούμενης

Δίκη για το βιτριόλι – Η απολογία της κατηγορούμενης

Η κατηγορούμενη απολογήθηκε με απόλυτη ψυχραιμία. Αναφέρθηκε στα γεγονότα που την οδήγησαν να επιτεθεί στην Ιωάννα και τέλος ζήτησε συγγνώμη τόσο στην Ιωάννα όσο και στην οικογένεια της.

Η απολογία

“Όλα ξεκίνησαν από όταν γνώρισα τον Νώντα το 2017 και είχαμε αναπτύξει μια ερωτική σχέση. Βρισκόμασταν σε τακτά διαστήματα όπως προκύπτει και από τις τηλεφωνικές συνομιλίες μας. Τον ρώτησα ευθέως τι συμβαίνει με την Ιωάννα αλλά δεν μου απάντησε. Όσες φορές τον ρώτησα δεν μου είπε. Μου άφησε αμφιβολίες. Προσπάθησα να απομακρυνθώ γιατί δεν με άφηνε να προχωρήσω στη ζωή μου. Αργότερα τους παρακολούθησα. Την παρακολούθησα για να δω αν βρίσκεται μαζί του, όχι για να της επιτεθώ. Με είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχε σχέση με αυτόν τον άνθρωπο.”

Η κατηγορούμενη ανέφερε ότι την ιδέα για το βιτριόλι την πήρε από μια εκπομπή.

«Μετά από κάποια εκπομπή που είδα στην τηλεόραση για επίθεση με βιτριόλι ως μέσο  εκδίκησης μεταξύ γυναικών μου καρφώθηκε η ιδέα. Δεν σκέφτηκα ότι θα πεθάνει. Από τα ακούσματα που είχα δεν προτεινόταν σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος ουδέποτε σκέφτηκα. Ήμουν υπάκουη στους νόμους και είχα ήρεμη ζωή».

Η προμήθεια 

«Είχα καταλάβει ότι ήταν δύσκολο. Βρήκα έναν πακιστανικής καταγωγής άνδρα έξω από ένα μαγαζί και μου είπε ότι θα το βρει. Σε τρεις μέρες δώσαμε ραντεβού και μου το έφερε. Τον ρώτησα αν μπορούσε να μου βρει κάποιον να μου κάνει μια δουλειά χωρίς να του πω λεπτομέρειες και θα πληρωθεί. Μου έδωσε το τηλέφωνο του Πακιστανού αλλά δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω γιατί μιλούσε φαρσί. Όταν πήρα το υγρό το μετάγγισα σε ένα μεταλλικό ποτήρι, όχι 1 λίτρο γιατί θα χρειαζόμουν τεράστιο δοχείο και θα το έβλεπε η Ιωάννα. Ήταν 300 με 500 ml με καπάκι μπλε ήταν. Το οξύ το προμηθεύτηκα το Φεβρουάριο του 2020. Πήγα σε ένα κατάστημα βρήκα ένα Πακιστανό απ’ έξω, μου παρέδωσε ένα βαρύ μπουκάλι μου ζήτησε 18 ευρώ και έδωσα 40. Ήταν ένα μπουκάλι λευκό, σκληρό πλαστικό με μπλε καπάκι». 

Η επίθεση

«Κατέβηκα στο υπόγειο και την περίμενα. Αυτή στέκονταν στο ασανσέρ ακριβώς μπροστά. Ήμουν από το πλάι της, δεν είχα οπτική επαφή μαζί της. Όπως της το έριξα εκείνη γύρισε αριστερά και την πέτυχε στο υπόλοιπο πρόσωπο. Έτρεξα, μπήκα στο ταξί, με άφησε σε ένα σημείο άσχετο να μη φαίνεται που πηγαίνω και πήρα μετά άλλο ταξί».

Η σύλληψη

«Την θυμάμαι την ημέρα αυτή της σύλληψής μου, αλίμονο αν θα μπορούσα να την ξεχάσω. Δεν μου ζήτησαν αστυνομική ταυτότητα. Μου πήραν το κινητό από τα χέρια. Ο αστυνομικός που κατέθεσε εδώ δεν ήταν παρών στην σύλληψη, το διαψεύδω. Θυμάμαι τα άτομα πολύ καλά».

Προέδρος: Πώς ξέρατε πού να βρείτε και ποια ώρα την Ιωάννα;

Κατηγορούμενη: Την είχα παρακολουθήσει και ήξερα τι ώρα πάει στην εργασία της. Είχα επιχειρήσει να το κάνω την προηγούμενη ημέρα αλλά το μετάνιωσα. 

Προέδρος: Πώς ήσασταν σίγουρη για την ώρα;

Κατηγορούμενη: Μπορούσε κάποιος αν στεκόταν στη σκάλα του υπογείου να βλέπει ποιος βρίσκεται στο χώρο του ασανσέρ.

Προέδρος: Υπήρξε διάλογος; Το θύμα είπε ότι την κοιτάξατε έντονα στα μάτια.

Κατηγορούμενη: Φορούσα γυαλιά σκούρα για να μην αποκαλυφθώ. Δεν μιλήσαμε καθόλου.

Προέδρος: Αφού το μετανιώσατε γιατί ξανά πήγατε την άλλη μέρα;

Κατηγορούμενη: Με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης. Την μια μέρα ήξερα ότι ήταν κάτι κακό και την επόμενη μέρα άλλαξα γνώμη. Μου έγινε εμμονή. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά.

Προέδρος: Πως βρέθηκε η φωτογραφία της εισόδου της παθούσας;  

Κατηγορούμενη: Πήγα να διερευνήσω το χώρο. 

 Ο πρόεδρος της έδρας έδειξε φωτογραφίες της Ιωάννας Παλιοσπύρου για να της δείξει την κατάσταση της υγείας της αμέσως μετά το καυστικό υγρό αλλά και μετά τις επεμβάσεις. 

Η μητέρα της Ιωάννας Παλιοσπύρου με λυγμούς συνέχισε να παρακολουθεί τη διαδικασία. 

Πρόεδρος: Γιατί το κάνατε;

Κατηγορουμένη: Σίγουρα ξέρω ότι δεν άξιζε για κανέναν και για τίποτα να περάσει αυτή την ταλαιπωρία και να υποφέρουν δύο οικογένειες…

“Συγγνώμη”

«Τη συγγνώμη μου τη ζήτησα στην Ιωάννα μέσα από την απολογία μου. Εγώ σήμερα επαναλαμβάνω τη συγγνώμη μου στην Ιωάννα, ειλικρινή μέσα από την ψυχή μου, και από την οικογένεια της, αλλά και από την οικογένεια μου γιατί τους έφερα μεγάλη ντροπή με την πράξη μου» είπε ξεκινώντας την απολογία της η Έφη Κακαράτζουλα, με τον αδελφό της Ιωάννας να φωνάζει από το ακροατήριο «νιάου».

Πηγή: real.gr

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχική

Επίθεση με βόμβες μολότοφ πριν από λίγο στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο από τις βόμβες μολότοφ έπεσαν...

Διεθνή

Περίπου εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 30 τραυματίστηκαν από μία επίθεση ενός βομβιστή καμικάζι ο οποίος οδήγησε ένα φορτηγό γεμάτο από εκρηκτικές ύλες σε...

Αρχική

Ξεκίνησε το σήμερα το μεσημέρι στο τριμελές εφετείο πλημμελειοδικών, στα Ιωάννινα, η δίκη του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής και της τότε υπευθύνου της...

Ιωάννινα

Βόμβα μολότοφ και μπογιές στους τοίχους πέταξαν άγνωστοι, στο μπαλκόνι των γραφείων της ΝΔ στα Ιωάννινα. Τα γραφεία του Κόμματος, δεν υπέστησαν σοβαρές υλικές...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC