Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Δεύτερη νύχτα διαμαρτυριών στη Βραζιλία

ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε περίπου τριάντα μικρότερες πόλεις, όπως το Σάο Γκονσάλο κοντά στο Ρίο, όπου διαδήλωσαν 5.000 άνθρωποι, ή το Ζουαζέιρο ντο Νόρτε (βορειοανατολική Βραζιλία), όπου 8.000 διαδηλωτές εμπόδισαν τον δήμαρχο της πόλης να βγει από ένα τραπεζικό κατάστημα, αλλά επίσης τις πόλεις Μανάους και Φλόριανόπολις. Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε επίσης στο Μπέλο Οριζόντε, όπου η αστυνομική παρουσία ήταν ισχυρή. Στην ομιλία της από την Μπραζίλια, η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά, η πρόεδρος δήλωσε πως η κυβέρνησή της παραμένει προσηλωμένη στην κοινωνική αλλαγή και ακούει προσεκτικά τα παράπονα που εκφράζονται στις διαδηλώσεις. “Η Βραζιλία ξύπνησε πιο δυνατή σήμερα”, τόνισε η Ρούσεφ στην ομιλία της. “Το μέγεθος των χθεσινών διαδηλώσεων δείχνει την ενέργεια της δημοκρατίας μας, τη δύναμη της φωνής των δρόμων και την ευγένεια του πληθυσμού μας”.

Το Πόρτο Αλέγκρε, η Ρεσίφε και άλλες πόλεις της Βραζιλίας ανακοίνωσαν ήδη χθες μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα μέσα δημόσιας μεταφοράς, η αύξηση των οποίων έδωσε το έναυσμα για τις διαδηλώσεις που ξεκίνησαν από το Σάο Πάολο και διαδόθηκαν γρήγορα σ’ ολόκληρη τη χώρα.

Εκτός από τις τιμές των εισιτηρίων των λεωφορείων ή του μετρό, οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται επίσης για τις κολοσσιαίες δαπάνες (11 δισεκ. ευρώ) που έχει αναλάβει η χώρα για τη διεξαγωγή σ’ ένα χρόνο του Μουντιάλ, ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες όπως αυτή της υγείας αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα.

Πηγή: ΑΠΕ

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC