Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Δημοπρατούνται η επέκταση του βιολογικού και το αποχετευτικό Κατσικά

Την διακήρυξη του έργου επέκτασης της μονάδας βιολογικού καθαρισμού υπέγραψε ο Δήμαρχος ΙωαννίνωνΦίλιππας Φίλιος και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου απεστάλησαν από τη ΔΕΥΑΙ για δημοσίευση στην Εφημερίδα των Ευρωπαικών Κοινοτήτων.Η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού αποτελεί υποέργο της μεγάλης παρέμβασης που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος με βασικό στόχο την προστασία της λίμνης και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.Σύμφωνα με την διακήρυξη η κατάθεση των προσφορών θα γίνει στις 14 Μαΐου.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 19,6 εκατομμύρια ευρώ.Το έργο επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού περιλαμβάνει τις ακόλουθες παρεμβάσεις:
Φρεάτιο εισόδου (νέο έργο), Αντλιοστάσιο εισόδου (νέο έργο), Μονάδα προεπεξεργασίας αποτελούμενη από τρεις μηχανικά καθαριζόμενες εσχάρες και μία χειροκίνητη εσχάρα,καθώς και δίδυμο εξαμμωτή απολιπαντή (νέα μονάδα).
Δεξαμενές πρωτοβάθμιας καθίζησης (νέα μονάδα), Βιολογική βαθμίδα αποτελούμενη από δύο δεξαμενές βιομεμβρανών (νέα μονάδα)
Μονάδα απολύμανσης (UV)
Μονάδα μεταερισμού (νέα μονάδα)
Κτίριο φυσητήρων (νέο κτίριο)
Κτίριο χημικών (νέο κτίριο)
Αντλιοστάσιο τροφοδοσίας μονάδας μηχανικής πάχυνσης (νέο έργο)
Μονάδα μηχανικής πάχυνσης (εντός υφιστάμενου κτιρίου στέγασης, Ταινιοφιλτροπρεσσών)
Μονάδα μηχανικής αφυδάτωσης (επέκταση υφιστάμενου κτιρίου αφυδάτωσης)
Κτίριο εξυπηρέτησης μονάδας ξήρανσης (νέο κτίριο)
Κτίριο ενέργειας (νέο κτίριο).
Προβλέπονται επίσης έργα διαμόρφωσης του χώρου επέκτασης (οδοποιία και φυτοκάλυψη), δίκτυο στραγγιδίων, δίκτυο ομβρίων στο οικόπεδο επέκτασης της εγκατάστασης, αυτοματισμός των έργων επέκτασης και οποιοδήποτε άλλη παρέμβαση είναι αναγκαίο για την εύρυθμη λειτουργία της εγκατάστασης.

ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΣΙΚΑ 
Παράλληλα υπογράφηκε και απεστάλη για δημοσίευση η διακήρυξη για το αποχετευτικό έργο Κατσικά. Η κατάθεση προσφορών και για το έργο αυτό θα γίνει στις 14 Μαΐου. Είναι ενταγμένο στο ΕΠΠΕΡΑΑ και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 12,8 εκατομμύρια ευρώ. Προβλέπει δε την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου σε ολόκληρο τον οικισμό Κατσικά του Δήμου Ιωαννιτών.«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη. Είναι δύο σπουδαία έργα, όπου το καθένα θα συμβάλλει από την πλευρά του, στην επίλυση σοβαρών προβλημάτων. Θεωρούμε ότι η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού αποτελεί τομή για το λεκανοπέδιο καθώς έγκαιρα δημιουργεί τις υποδομές που θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των επόμενων ετών. Παράλληλα θα μας δώσει τη δυνατότητα να συνδέσουμε περισσότερες περιοχές, δίνοντας βαρύτητα στην παραλίμνιο κι έτσι θα θωρακίσουμε την Παμβώτιδα.Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική και για έναν επιπλέον λόγο. Αποτυπώνει στην πράξη ότι τα έργα του ΕΠΠΕΡΑΑ προχωρούν κανονικά και δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο. Στόχος μας είναι να προχωρήσουν άμεσα στη δημοπράτηση και των υπολοίπων ενταγμένων παρεμβάσεων, ώστε με τον τρόπο αυτό να κινηθεί και η τοπική οικονομία», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

O Νίκος Οικονομόπουλος έρχεται στα Ιωάννινα την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο ΕΗΜ – Φροντζου  Ο Νίκος Οικονομόπουλος, η Απόλυτη Φωνή, μετά από μία απίστευτη...

Ιωάννινα

50 χρόνια κλείνει φέτος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην ελληνική δισκογραφία!  Και τα γιορτάζει μαζί μας, με μια μεγάλη συναυλία – γιορτή στο Θέατρο Ε.Η.Μ...

Ιωάννινα

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο θέατρο Φρόντζου στις 2 Σεπτεμβρίου, Σάββατο. Δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος, καινούργια και παλιά τους...

Ιωάννινα

Oι ΜΕΛΙSSES με περισσότερα από 1500 live στο ενεργητικό τους αποδεικνύουν ότι το δυνατό τους χαρακτηριστικό παραμένει η επαφή τους με τον κόσμο. Το...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC