Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Ευάγγελο Αβέρωφ

Με επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του αείμνηστου Ευαγγέλου Αβέρωφ-Τοσίτσα και στη συνέχεια σε μια συγκινητικά φορτισμένη εκδήλωση στην Φοιτητική Εστία Τοσίτσα στην Κηφισιά, τιμήθηκε χθες η μνήμη του μεγάλου ευπατρίδη Ηπειρώτη πολιτικού.Το πνευματικό μνημόσυνο για τον Ευ. Αβέρωφ διοργάνωσε ο Σύλλογος Αποφοίτων της Εστίας (πολλά μέλη του ταξίδεψαν ειδικά από τα Γιάννινα στην Αθήνα) και συμμετείχαν σ’ αυτό σημερινοί φοιτητές, παλαιοί απόφοιτοι, φίλοι και συνεργάτες του, πολιτικοί και βεβαίως οι δυο θυγατέρες του με τις οικογένειές τους.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ι. Πάσχος και στη συνέχεια ο κ. Νικ. Βατάλης, πρώην Νομάρχης, διάβασε την εμπεριστατωμένη ομιλία του Μετσοβίτη Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης κ.Μιχαήλ Τρίτου, ο οποίος, αν και ήταν ο κύριος ομιλητής δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος. Θέμα της ομιλίας του «Η μεγαλοσύνη του Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα».

Στην εκδήλωση συγκινητικό χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά μετέφερε ο Γιαννιώτης βουλευτήςΚώστας Τασούλας. Ας σημειωθεί ότι και οι δυο υπήρξαν στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Αβέρωφ, όπως και ο παριστάμενος Δήμαρχος Πειραιά, πρώην υπουργός, Βασ. Μιχαλολιάκος, ο οποίος και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. «Παρών» στην εκδήλωση ήταν και ο πρώην υπουργός εξάδελφος του Ευάγγελου Αβέρωφ, κ.Σωτήρης Χατζηγάκης.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC