Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Εκδήλωση τιμής για τους δωρητές του Οίκου Ευγηρίας

 

Ένα ζωντανό παράδειγμα της Ηπειρωτικής ευεργεσίας αποτελεί ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας, ο οποίος έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του.

Βασική πηγή χρηματοδότησης για το έργο αυτό αποτέλεσε το Ζωγράφειο Κληροδότημα ενώ καθοριστικής σημασίας ήταν η δωρεά του οικοπέδου από την Μερόπη Παπαθεοδώρου- Κοτρώτσιου.

Στη συνέχεια ήρθαν επιχειρηματίες της περιοχής αλλά και πολλοί απλοί πολίτες που με την προσφορά τους συνέβαλαν ώστε το κτίριο να εξοπλιστεί πλήρως και να τεθεί σε λειτουργία.

Ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας λειτουργεί με βάση προγραμματική σύμβαση που έχει υπογράψει ο Δήμος Ιωαννιτών με τα Αγαθοεργά της Μητρόπολης Ιωαννίνων. Έτσι έχει μεταφερθεί όλη η γνώση και η εμπειρία από το Γηροκομείο Ζωσιμαδών, οι οποίες ήταν άκρως απαραίτητες κατά το πρώτο στάδιο της λειτουργίας. 

Σήμερα στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας φιλοξενούνται 25 άνθρωποι της τρίτης ηλικίας και στόχος είναι μέσα στους επόμενους μήνες ο αριθμός αυτός να διπλασιαστεί.

Μέσα σε ένα άριστο περιβάλλον και σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παρέχονται υπηρεσίες σε ανθρώπους που έχουν απόλυτη ανάγκη από  φροντίδα και περιποίηση.

Όλους όσους συνέβαλαν για την λειτουργία του Οίκου Ευγηρίας τίμησε ο Δήμος Ιωαννιτών σε μία σεμνή και λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν κάνοντας ειδική μνεία στον σεβασμιότατο μητροπολίτη και τη διεύθυνση του Γηροκομείου Ζωσιμαδών.

«Ο Οίκος Ευγηρίας αποπερατώθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Η προσφορά όλων ήταν μεγάλη. Αποδεικνύεται πως όταν μία κοινωνία θέλει να βοηθήσει, ακόμη σε δύσκολες συνθήκες βρίσκει τον τρόπο για να το πράξει. Εδώ καταγράφεται η διάθεση για προσφορά και η διάθεση για στήριξη όσων έχουν πραγματική ανάγκη από βοήθεια», υπογράμμισε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος.

«Με την συμπαράσταση των δωρητών μας καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, διαπιστώνουμε ότι οι συνεργασίες αποδίδουν σημαντικά αποτελέσματα. Εμείς δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε ώστε το επόμενο διάστημα να διπλασιάσουμε τον αριθμό των φιλοξενούμενων», τόνισε στο χαιρετισμό του ο αντιπρόεδρος του Οίκου Ευγηρίας Παναγιώτης Κιτσούλης.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος σημειώνοντας πως στην εποχή μας είναι επιβεβλημένο να μετατραπεί η φιλανθρωπία σε ουσιαστική αγάπη.

 

 

 

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημελιοδικείου Ιωαννίνων θα καθίσει, στις 20 Ιανουαρίου 2014, ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φιλ. Φίλιος κατηγορούμενος για «υποβάθμιση του περιβάλλοντος κατ’...

Ιωάννινα

Ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας , με την ευγενική συμπαράσταση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών και ντόπιων Καλλιτεχνών, διοργανώνει διάφορες...

Uncategorized

Δεν είναι λύση να πληρώνουν οι Δήμοι τους “κομμένους” λογαριασμούς της ΔΕΗ, επισήμαναν οι δήμαρχοι Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, Πατρέων, Γιάννης Δημαράς,...

Ήπειρος

  Την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο κοινοπραξία υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, ώστε να ξεκινήσει άμεσα το έργο αναπλάσεων και πεζοδρομήσεων...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC