Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
εμβολιασμοί έξω από ναούς
εμβολιασμοί έξω από ναούς

Κοινωνία

Εμβολιασμοί έξω από ναούς – αυστηροποίηση των ελέγχων

Εμβολιασμοί Έξω Από Ναούς – Αυστηροποίηση Των Ελέγχων

Στο πλαίσιο ενίσχυσης του εμβολιαστικού προγράμματος, θα τοποθετηθούν εμβολιαστικά κέντρα έξωθεν των εκκλησιαστικών ναών. Πρόκειται για κινητές μονάδες εμβολιασμού οι οποίες θα εξυπηρετούν τους πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Κινητές μονάδες εμβολιασμού θα βρίσκονται πιλοτικά από την Κυριακή σε πλατείες έξω από ιερούς ναούς. Ξεκινώντας από τις μεγάλες πόλεις, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας ανέφερε όσοι εμβολιάζονται θα επιστρέφουν γρηγορότερα στην κανονικότητα, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι και οι πιο επιφυλακτικοί θα εμβολιαστούν.

Στάθηκε επιπλέον στην ανάγκη να κινητοποιηθούν οι συναρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί όλων των υπουργείων. Προκειμένου να εφαρμοστούν τα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν για τους ανεμβολίαστους.

«Πρέπει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί όλων των υπουργείων να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Να μπορέσουν να δώσουν τη δυνατότητα να επιβραβεύονται όλοι αυτοί που είναι επαγγελματίες και τηρούν τα μέτρα. Ακόμη να ελέγχονται αυτοί οι οποίοι δεν τα τηρούν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού

Ως προς την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για γιατρούς και υγειονομικούς, είπε ότι η συντριπτική πλειονότητα έχει εμβολιαστεί και θα συνεχίσει να εμβολιάζεται.

Επεσήμανε, δε, ότι «κάποιοι συνδικαλιστές αντιδρούν», κάνοντας λόγο για ισχνή μειοψηφία.

Συμπλήρωσε επιπλέον ότι και στον ιδιωτικό τομέα είναι πολύ υψηλό το ποσοστό των γιατρών, καθώς και των νοσηλευτών που έχουν εμβολιαστεί.

Ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι η πολιτεία μπορεί να εντοπίσει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και να τους επιβάλει πρόστιμα, καθώς και κυρώσεις που θα ανακοινωθούν σε προσεχή ΚΥΑ.

Ως προς το πόσο είναι έτοιμο το σύστημα Υγείας να αντιμετωπίσει την κατάσταση που ενδεχομένως προκύψει το φθινόπωρο, είπε ότι «το ΕΣΥ είναι έτοιμο για να δώσει ξανά τη μάχη αν χρειαστεί».

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι εμβολιασμένοι άνω των 60 ετών, εμφανίζουν 20 φορές μειωμένο κίνδυνο να νοσήσουν βαριά. Επανέλαβε ότι εννέα στους 10 ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), είναι ανεμβολίαστοι. Σημείωσε επίσης ότι νοσηλεύονται τέσσερα νεογνά.

Εμβολιασμοί Έξω Από Ναούς – Αυστηροποίηση Των Ελέγχων

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Δηλώσεις σχετικά με το ενδεχόμενο καθολικής καραντίνας έκανε ο Α. Γεωργιάδης. Η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού βρίσκεται στο τραπέζι. Σχετικά με την πορεία...

Κοινωνία

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να μην τεθεί σε ισχύ το μέτρο του υποχρεωτικού rapid για όλους για...

Κοινωνία

Σύμφωνα με όσα ενέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά οι εμβολιασμένοι θα πρέπει εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού να επιδεικνύουν και...

Αρχική

Τα νέα μέτρα για τα πιστοποιητικά – ποια λήγουν σήμερα; Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα. Θα έχει ισχύ από 13 Δεκεμβρίου μέχρι...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC