Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
εμβόλιο johnson & johnson θρομβώσεις
εμβόλιο johnson & johnson θρομβώσεις

Κοινωνία

Εμβόλιο Johnson & Johnson: 4 Περιστατικά θρομβώσεων

Τα περιστατικά θρομβώσεων που αναστάτωσαν την κοινή γνώμη αλλά και την επιστημονική κοινότητα πλέον αγγίζουν και το εμβόλιο Johnson & Johnson. Οι παρενέργειες των εμβολίων είναι ένα βαρυσήμαντο ζήτημα.

Πιο συγκεκριμένα 4 περιπτώσεις θρομβώσεων έπειτα από τον εμβολιασμό με το εμβόλιο Johnson & Johnson εξετάζονται από τον EMA. Μία από αυτές τις περιπτώσεις οδήγησε σε θάνατο τον εμβολιασμένο. Ο ΕΜΑ συμπλήρωσε πως έχουν αναφερθεί 5 περιπτώσεις συνδρόμου διαρροής τριχοειδών αγγείων που συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca. Τα περιστατικά αιμορραγίας εξετάζονται από τον EMA χωρίς ωστόσο να έχουν δοθεί διευκρινήσεις για τα περιστατικά.

Δείτε ακόμα: Πνευμονική Εμβολή Υπέστη 60χρονος, Είχε Κάνει Το AstraZeneca

Τέτοιου είδους περιστατικά δημιουργούν έντονη ανησυχία στους πολίτες οι οποίοι κλείνουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό με ένα από τα δύο εμβόλια. Οι ακυρώσεις εμβολιασμών με το εμβόλιο AstraZeneca και το Johnson & Johnson αυξάνονται διαρκώς. Η ανησυχία των πολιτών όσον αφορά την ασφάλεια και αξιοπιστία των εμβολίων εντείνεται.

Είναι πλέον σαφές πως η προσπάθεια για αύξηση των ημερήσιων εμβολιασμών βρίσκει εμπόδιο τις πιθανές παρενέργειες των εμβολίων.

Η θρόμβωση είναι μία πιθανή επίπτωση ενός νοσούντα με κορωνοϊό. Όλες οι παρενέργειες των εμβολίων εξετάζονται από τον Ευρωπαίκό Οργανισμό Φαρμάκων. Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις σχετικά με το εμβόλιο AstraZeneca είναι καθησυχαστικές. Η ανακοίνωση του Οργανισμού αναφέρει την ελάχιστη πιθανότητα παρενεργειών αλλά θα προχωρήσει σε νέα εξέταση των περιστατικών για πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Εμβολιασμοί και παρενέργειες στην χώρα μας

Στην χώρα μας έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα 704.785 εμβολιασμοί και με τις 2 δόσεις. Συνολικά είτε με την μία είτε και με τις 2 δόσεις έχουν εμβολιαστεί 2.058.750 συμπολίτες μας. Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά και με το εμβόλιο της AstraZeneca στην χώρα μας.

Στην χώρα μας δυο περιστατικά ανησύχησαν ιδιαίτερα τους πολίτες. Ο 60χρονος στην Πάτρα ο οποίος υπέστη πνευμονική εμβολή αλλά και η 64χρονη στο Ίλιον η οποία έχασε την ζωή της στο εμβολιαστικό κέντρο. Η ιατροδικαστική εξέταση ωστόσο έδειξε ότι δεν σχετίζεται το εμβόλιο με τον θάνατο της.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Ιωάννινα 2.051 δόσεις εμβολίου χορηγήθηκαν σε 1 μέρα. Οι εμβολιασμοί τρίτης δόσης αυξάνονται διαρκώς. Οι 1.740 από τις 2.051 αφορούν την 3η, αναμνηστική δόση....

Κοινωνία

Υποχρεωτικός καθίσταται ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 έπειτα από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σήμερα, λίγο πριν τις 12:00. Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως...

Κοινωνία

Η απόφαση αυτή βρίσκονταν καιρό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη προβεί σε αντίστοιχες αποφάσεις για τη συνέχιση του εμβολιασμού. Η...

Διεθνή

Ο Άγιος Μαρίνος ανακοίνωσε ότι πέτυχε ανοσία στον γενικό πληθυσμό με το ρωσικό εμβόλιο σε ποσοστό που ξεπερνά το 75%. Δεν ανιχνευτήκαν νέα κρούσματα…....

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC