Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Επιστροφή Στα Θρανία Σήμερα Δημοτικών Νηπιαγωγείων
Επιστροφή Στα Θρανία Σήμερα Δημοτικών Νηπιαγωγείων

Κοινωνία

Επιστροφή στα θρανία σήμερα Δημοτικών νηπιαγωγείων

Επιστροφή Στα Θρανία Σήμερα Δημοτικών Νηπιαγωγείων.

Παρά τις επιφυλάξεις, κουδούνι χτύπησε σήμερα για τους μαθητές και τις μαθήτριες των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων. Επέστρεψαν και πάλι στις τάξεις τους, έπειτα από διάστημα δύο μηνών.

Στα θρανία βρίσκονται σήμερα και οι μαθητές των δομών της Ειδικής Αγωγής, που δεν έχουν διακόψει τη δια ζώσης λειτουργία τους φέτος.

Από την άλλη, κλειστά παραμένουν τα γυμνάσια και τα λύκεια. Oι μαθητές συνεχίζουν με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα τους από την περασμένη Παρασκευή. Πρόθεση της κυβέρνησης αποτελεί να δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα της  Γ’ λυκείου.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε ειδική μέριμνα για την Γ’ Λυκείου, υποστήριξε η υπουργός Νίκη Κεραμέως. Η ίδια εξήγησε πως το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητο από την Α’ και την Β’ Λυκείου. Οι εκπαιδευτικοί που είναι στην Γ’ Λυκείου είναι ταυτόχρονα και στην Α’ και Β’. Άρα δε μπορούν να είναι ταυτόχρονα κα δια ζώσης και εξ αποστάσεως.

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Για να χτυπήσει σήμερα το πρώτο κουδούνι στα δημοτικά σχολεία έχουν ληφθεί μία σειρά μέτρων.

Ειδικότερα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα πρέπει τα σχολεία να είναι «εξοπλισμένα» με αντισηπτικά. Ειδικά μέτρα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που μπορούν να παρέχουν προς πώληση. Ακόμη, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών. Σχολαστικοί καθαρισμοί σε αίθουσες και εξοπλισμό προβλέπονται ειδικότερα για τα εργαστήρια πληροφορικής και για τα μουσικά όργανα.

Επίσης, από σήμερα ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σχολεία. Σε συνδυασμό και με την εθελοντική εξέταση εκπαιδευτικών (μέσω της πλατφόρμας https://edu.testing.gov.gr) που είναι προληπτικής φύσεως. Οι αρμόδιες αρχές στοχεύουν στο να έχουν μία εικόνα για τα επιδημιολογικά δεδομένα που προκύπτουν από τη δια ζώσης λειτουργία των σχολείων.

Επιστροφή Στα Θρανία Σήμερα Δημοτικών Νηπιαγωγείων. Τέλος, μέτρα πρόληψης αυτή τη φορά αφορούν την αποφυγή συγχρωτισμού κατά την έλευση και αποχώρηση των μαθητών και των μαθητριών από τα σχολεία. Ειδικότερα, προβλέπεται διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης. Ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών). Ακόμη, όσα σχολεία διαθέτουν περισσότερες της μίας εισόδου καλούνται να τις χρησιμοποιούν.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υγεία

5 μέρες καραντίνα οι στενές επαφές ακόμα και οι εμβολιασμένοι – ποιοι εξαιρούνται; Ποια μέτρα πρέπει να τηρούν; Ο ΕΟΔΥ εξέδωσε νέες οδηγίες για...

Κοινωνία

Ακόμη ένα αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων σημειώθηκε μία ημέρα πριν την αλλαγή του χρόνου. 35.580 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στη χώρα με τα νέα μέτρα να...

Ιωάννινα

Τεράστια ουρά στην Περιφέρεια Ηπείρου για rapid test, 504 κρούσματα στα Ιωάννινα, 35.580 συνολικά στη χώρα Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έγινε ορατή όχι...

Κοινωνία

Νέο αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε σήμερα με 28.828 κρούσματα ενώ στα Ιωάννινα εντοπίστηκαν 369 κρούσματα. Η επιδημιολογική εικόνα επιδεινώνεται με τον Υπ. Υγείας να ανακοινώνει...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC