Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Εργασίες ανακατασκευής στην παιδική χαρά
Εργασίες ανακατασκευής στην παιδική χαρά

Ιωάννινα

Εργασίες ανακατασκευής στην παιδική χαρά “Τάμπα Τούμπα”

Εργασίες Ανακατασκευής Στην Παιδική Χαρά “Τάμπα Τούμπα”

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανακατασκευής στην παιδική χαρά «Τάμπα Τούμπα» στο Πάρκο Κατσάρη. Το πάρκο αυτό αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους κατοίκους των Ιωαννίνων. Γονείς με τα παιδιά τους επισκέπτονται την παιδική χαρά για να διασκεδάσουν. Οι συνθήκες που επικρατούν όμως τα τελευταία χρόνια στην παιδική χαρά την καθιστούν ανασφαλή για τους μικρούς επισκέπτες της. Η ανάγκη ανάπλασης του πάρκου είναι επιτακτική καθώς θα μπορούν όλοι να είναι ασφαλείς στον χώρο του πάρκου. Επιπροσθέτως η παιδική χαρά κοσμεί με τον πιο όμορφο τρόπο την παραλίμνιο περιοχή δίπλα στο λιμανάκι.

Πάρκο Κάτσαρη

Το πάρκο Κάτσαρη εκτείνεται στην παραλίμνια περιοχή των Ιωαννίνων. Στην περιοχή που είναι ευρύτερα γνωστή ως Ταμπάκικα. Ο Χρήστος Κατσάρης, αδελφός του Κώστα Κατσάρη, δωρητή του Πνευματικού Κέντρου της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, άφησε κληροδότημα στον Δήμο Ιωαννιτών, το οποίο οδήγησε στη δημιουργία του ομώνυμου πάρκου στην παραλίμνια περιοχή. Πλάι του στο χώρο των παλιών σφαγείων βρίσκεται σήμερα ο πολιτιστικός Πολυχώρος του Πνευματικού Κέντρου.

Πρόκειται για μία από τις πιο κεντρικές παιδικές χαρές της πόλης, που ειδικά την θερινή περίοδο, συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό παιδιών.

Οι φθορές που είχαν προκληθεί από κακή χρήση –συχνά οφείλονται σε άτομα μεγαλύτερων ηλικιών- επέβαλαν τη ριζική ανακατασκευή της.

Στο πλαίσιο της εργολαβίας που εξελίσσεται θα γίνουν όλες οι εργασίες αποκατάστασης των παιχνιδιών και της περίφραξης ώστε να δημιουργούνται συνθήκες ασφάλειας για τα παιδιά.

Τα χρήματα για την αποκατάσταση της παιδικής χαράς –περίπου 20 χιλιάδες ευρώ- προέρχονται από το Κληροδότημα Κατσάρη.

Από τον Δήμο είναι σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης και σε άλλες παιδικές χαρές της πόλης και των Κοινοτήτων. Για μία ακόμη φορά γίνεται έκκληση προς όλους για τη σωστή χρήση και την αποφυγή βανδαλισμών ώστε οι χώροι να διατηρηθούν ευπρεπείς και να τους απολαμβάνουν τα παιδιά.

Δείτε ακόμα σχετικά με την Λίμνη Ιωαννίνων: Έλεγχοι Με Drones Στη Λίμνη Ιωαννίνων

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

O Νίκος Οικονομόπουλος έρχεται στα Ιωάννινα την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο ΕΗΜ – Φροντζου  Ο Νίκος Οικονομόπουλος, η Απόλυτη Φωνή, μετά από μία απίστευτη...

Ιωάννινα

50 χρόνια κλείνει φέτος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην ελληνική δισκογραφία!  Και τα γιορτάζει μαζί μας, με μια μεγάλη συναυλία – γιορτή στο Θέατρο Ε.Η.Μ...

Ιωάννινα

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο θέατρο Φρόντζου στις 2 Σεπτεμβρίου, Σάββατο. Δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος, καινούργια και παλιά τους...

Ιωάννινα

Oι ΜΕΛΙSSES με περισσότερα από 1500 live στο ενεργητικό τους αποδεικνύουν ότι το δυνατό τους χαρακτηριστικό παραμένει η επαφή τους με τον κόσμο. Το...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC