Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Ηγουμενίτσα: Απέσπασαν 76.000 ευρώ από ηλικιωμένη

z1-735x459Σε 4 περιπτώσεις απάτης, στην περιοχή της Ηγουμενίτσας και της Πρέβεζας, καθώς και σε τουλάχιστον 53 απόπειρες απάτης σε βάρος ηλικιωμένων, εμπλέκονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, μία 52χρονη γυναίκα από την Βουλγαρία και ένας 49χρονος από την Λευκάδα, που συνελήφθησαν χθες στην Ηγουμενίτσα.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που οι δράστες παραλάμβαναν το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ και δύο χρυσές αλυσίδες, από μία ηλικιωμένη γυναίκα, την οποία είχαν προσεγγίσει τηλεφωνικά με ψεύτικες προφάσεις και η οποία ενημέρωσε την αστυνομία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρόκειται για μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, τους δικηγόρους ή τους εισαγγελείς, με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα, με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό ανηλίκου και απαιτούσαν χρήματα, που κυμαίνονταν από 500 έως και 100.000 ευρώ, προκειμένου να αποφύγουν τις συνέπειες.

Οι δύο συλληφθέντες είχαν αναλάβει το ρόλο των «εισπρακτόρων» από τα θύματα, ενώ άλλα μέλη της οργάνωσης, είχαν αναλάβει την καθοδήγηση και την επικοινωνία με τα υποψήφια θύματα.

Το συνολικό παράνομο όφελος, που αποκόμισαν από τις 4 περιπτώσεις απάτης υπερβαίνει τις 76.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν περισσότερα από 842.000 ευρώ. Ειδικότερα, με το συγκεκριμένο τρόπο δράσης, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης, εξαπάτησαν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα και τρεις ηλικιωμένες γυναίκες στην περιοχή της Ηγουμενίτσας και της Πρέβεζας, αποσπώντας τα χρηματικά ποσά των 21.150, 45.000 και 2.000 ευρώ, κατά περίπτωση.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις απατών. Επίσης, η σχετική δικογραφία, περιλαμβάνει τουλάχιστον άλλους τρεις αλλοδαπούς συνεργούς τους. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Συνελήφθη προχθές (04-06-2022) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές και...

Άρτα

Συνελήφθη οδηγός φορτηγού με το οποίο μετέφερε τα ναρκωτικά και συνεργός του που λειτουργούσε ως προπομπός με μοτοσικλέτα Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε επιπλέον ημεδαπός...

Ιωάννινα

Ιωάννινα – Σύλληψη ημεδαπών για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών Στη σύλληψη δύο (2) ατόμων ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών...

Κοινωνία

Σύλληψη κυκλώματος για εισαγωγή λαθραίων ποτών από τη Βουλγαρία Η εισαγωγή λαθραίων αλκοολούχων ποτών είναι ένα φαινόμενο που αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Η...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC