Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΑΩΟΣ, ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Αώος ημερίδα 29 6 13Το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 11:00-16:00, στο Καταφύγιο «Βάλια Κάλντα», θα διεξαχθεί ημερίδα με θέμα Αώος, Πηγή ζωής για τη Φύση και τον Άνθρωπο σε διοργάνωση της Κίνησης για την Προστασία του Αώου και υπό την αιγίδα των Δήμων Ζαγορίου και Κόνιτσας. Ομιλητές:

  1. Στέργιος Βέργος, Πρόεδρος Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, καθηγητής τμημ. Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος ΤΕΙ Λάρισας
  2. Βασίλης Νιτσιάκος, Καθηγητής Κοινωνικής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  3. Γιάννης Παπαδημητρίου, Δικηγόρος, Περ. Σύμβουλος, Επικεφαλής Περιφερειακής Παράταξης “ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο
  4. Θεοδότα Νάντσου, Συντονίστρια Περιβαλλοντικής Πολιτικής WWF Ελλάς
  5. Νίκος Χρυσόγελος, Ευρωβουλευτής Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου.
  6. Κρίτων Αρσένης, Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης,Ευρωβουλευτής
  7. Τριαντάφυλλος Αρσένης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Επιμέλεια: Καμίλο Νόλλας

Η Φωτογραφική Ομάδα phasma2 (https://phasma2.com/) σε συνδιοργάνωση με την Κίνηση για την Προστασία του Αώου παρουσιάζει, με την ευγενική χορηγία των Οικολόγων Πράσινων και την υποστήριξη του φεστιβάλ Photometria, κύκλο παράλληλων εκδηλώσεων:

Α. Εκθέσεις φωτογραφίας:

Θα φιλοξενηθούν σε ένα εργοστάσιο ξυλείας, μια αχυρώνα και μία αποθήκη στο χωριό της Βοβούσας. Μέσα από τις εκθέσεις, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την πραγματικότητα της ζωής σε ένα μικρό χωριό και όχι με την τουριστική εικόνα που έχει συνηθίσει να συναντά.

1. “Βοβούσα: Μοναδική και όχι Μόνη”

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας της ομάδας Phasma2. Επί έναν μήνα έξι φωτογράφοι της ομάδας κατέγραφαν, ο καθένας με τη δική του ματιά, τους ανθρώπους, την καθημερινότητα, τη φύση και το περιβάλλον της Βοβούσας. Συμμετέχουν: Ανδρονίκη Χριστοδούλου, Γιώργος Βιτσαρόπουλος, Γιώργος Δέτσης, Στέλιος Ματσάγγος, Αλέξανδρος Σταματίου, Νίκος Παλαιολόγος.

2. “Τι Αγαπώ και τι δε Θέλω να Χάσω”
Ομαδική έκθεση φωτογραφίας των τεσσάρων μαθητών του μονοθέσιου δημοτικού σχολείου Βοβούσας. Η ομάδα Phasma2 παραχώρησε compact ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές στους μαθητές. Επί δεκαπέντε μέρες παρακολούθησε την πορεία των εκκολαπτόμενων φωτογράφων μέσα από ένα καθημερινό ιδιότυπο σεμινάριο προσαρμοσμένο στις διαφορετικές ηλικίες των παιδιών. Θεματολογία: Οι συγγενείς μου, οι γείτονές μου, οι συμμαθητές μου, το χωριό μου, το ποτάμι μου.

3. “Phasma2: Ένας για Όλους κι Όλοι για Έναν!”

Παρουσίαση της ομάδας Phasma2 μέσα από έξι φυσιολατρικά πορτρέτα του Καμίλο Νόλλα. Πρόκειται για φωτογραφίες κατασκευασμένης πραγματικότητας στο ιδιαίτερο περιβάλλον της Βωβούσας.

Β. Ηχητική εγκατάσταση:

Από την Πόλη Έρχομαι και στην Κορφή Κανέλα”.

Στον κεντρικό πλάτανο του χωριού θα αντηχούν ηχορυπαντικοί θόρυβοι μεγαλούπολης σε αντιπαράθεση με την ησυχία και τη γαλήνη του χωριού. Κομπρεσέρ, σειρήνες και σπασμένες εξατμίσεις ενάντια σε τιτιβίσματα, τριζόνια και το θρόισμα των πλατανόφυλλων.

Γ. Προβολές:

1. “Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η Γιαγιά μου”, του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου. Η ∆ήµητρα Κουτσιαµπασάκου ζει µόνη της στο Αρµατωλικό, ένα ορεινό χωριό της Πίνδου. ∆ίπλα από το σπίτι της κυλάει ο πανάρχαιος ποταµός Αχελώος που χωρίζει το Αρµατολικό από το χωριό Μεσοχώρα. Στο σηµείο αυτό χτίζεται και το φράγµα της Μεσοχώρας, ένα από τα έργα-κλειδιά για την εκτροπή του Αχελώου. Το σπίτι της γιαγιάς βρίσκεται στο κέντρο της επικείµενης τεχνητής λίµνης. ∆υο από τα εγγόνια της, ο ∆ηµήτρης και ο Κώστας, την επισκέπτονται και παράλληλα γυρίζουν το ντοκιµαντέρ.

2. 3d Παρουσίαση του ανάγλυφου της περιοχής όπου θα γίνει η παρέμβαση, από τους Άρη Λεονταρίτη, Γιώργο Παναγιωτόπουλο.

  1. Video Αώος σε επιμέλεια Βασίλη Νιτσιάκου

Δ. Συναυλία με το Kουαρτέτο Eγχόρδων Αθηνών

Tο Kουαρτέτο Eγχόρδων Αθηνών ιδρύθηκε το 2010 και αποτελείται από εξέχοντα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Έχει δώσει συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα του Φ. Σ. Παρνασσός, στην αίθουσα του Ιδρύματος Θεοχαράκη, στο Ωδείο Αθηνών, στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Σαντορίνης κ.α. Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει σημαντικά έργα της φιλολογίας της μουσικής δωματίου, παρουσιάζει έργα καταξιωμένων Ελλήνων συνθετών αλλά και νεώτερων σε πρώτη εκτέλεση ενώ παράλληλα συμμετέχει συχνά σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Έτσι τα τελευταία τρία χρόνια, σε συνεργασία με την ΚΟΑ και το πρόγραμμα Άγονη Γραμμή Γόνιμη, το κουαρτέτο έχει παρουσιάσει εκπαιδευτικές συναυλίες σε νησιά της άγονης γραμμής. Συνεργάζεται συχνά με εξέχοντες Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ένας κύκλος με όλα τα κουαρτέτα εγχόρδων του Beethoven.

Με κίνητρο την ανάδειξη των έργων για κουαρτέτο, ρεπερτόριο που είναι σχετικά παραμελημένο στη χώρα μας, το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών φιλοδοξεί, με τη θεσμική υποστήριξη της ΚΟΑ, να καλύψει το κενό αυτό.

Πρόσφατα, σε αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλονται, το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών βραβεύτηκε από το διεθνές μουσικό σωματείο “Gina Bachauer” για τις υψηλού επιπέδου ερμηνείες που προσφέρει.

Το κουαρτέτο αποτελείται από τους βιολονίστες Απόλλωνα Γραμματικόπουλο και Παναγιώτη Τζιώτη, τον βιολίστα Πάρι Αναστασιάδη και τον βιολοντσελίστα Ισίδωρο Σιδέρη.

πλήρες δελτίο τύπου και έντυπο υλικό εδώ: https://ge.tt/72PMhLj?c

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήπειρος

Μπροστά στην απειλή να εκτραπεί το νερό του ποταμού Αώου με καταστροφικές συνέπειες για τον τόπο μας, σας καλούμε όλους σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC