Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Η Παραλίμνιος περιοχή θέλει καθαριότητα και περιποίηση – Είναι η «βιτρίνα» της πόλης μας

αρχείο λήψης (1)«Βιτρίνα» της πόλης των Ιωαννίνων είναι η Παραλίμνιος περιοχή, ειδικά το κομμάτι απ’ τα καραβάκια ως το Πάρκο Κατσάρη. Σ’ αυτήν καταλήγουν ημέρες γιορτών όπως αυτές που διανύουμε αλλά και τους καλοκαιρινούς μήνες, τόσο οι Γιαννιώτες όσο και οι επισκέπτες.
Ωστόσο, η εικόνα του Μόλου δεν είναι αυτή που θα έπρεπε για μία πόλη τουριστική όπως τα Γιάννινα, όπως καθημερινά σχεδόν έχουν την ευκαιρία να διαπιστώνουν πολίτες και επισκέπτες! Μάλιστα, χθες το πρωί πολύς ήταν ο κόσμος που έκανε τη βόλτα του ή καθόταν δίπλα στη λίμνη, κυρίως διερχόμενοι επισκέπτες που μετά τις Πασχαλινές διακοπές επιστρέφουν στις εστίες τους, αλλά και άλλοι που παραμένουν σε χωριά της περιοχής μας και έρχονται στα Γιάννινα για ψώνια.
Ξεχειλίζουν οι κάδοι
Ένα ζήτημα που θα έπρεπε ήδη να έχει αντιμετωπιστεί είναι οι κάδοι απορριμμάτων οι οποίοι κατά διαστήματα ξεχειλίζουν από σκουπίδια, δημιουργώντας μία τελείως αντιαισθητική εικόνα. Για την βελτίωσή της απαιτείται ένας διαφορετικός προγραμματισμός στην αποκομιδή των απορριμμάτων από το Μόλο, ειδικά τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι!
Πλατάνια – χόρτα
Ο «Π.Λ.» έχει ξαναγράψει για την ανάγκη να ασβεστωθούν οι κορμοί απ’ όλα τα πλατάνια στην Παραλίμνιο. Αυτό άρχισε να γίνεται πριν αρκετές ημέρες απ’ την Πλατεία Μαβίλη, όμως οι γιορτές σχεδόν πέρασαν και τα μισά πλατάνια μετά την «Κυρά Φροσύνη» ακόμα περιμένουν κάποιος να τα ασπρίσει! Αντίστοιχο ζήτημα υπάρχει και για τα χόρτα κατά μήκος του τείχους του Κάστρου που δεν κόβονται όσο συχνά θα έπρεπε.
Το Πάρκο Κατσάρη
Η εικόνα δεν διαφέρει πολύ και στο Πάρκο Κατσάρη, έναν επίσης δημοφιλή τόπο περιπάτου για Γιαννιώτες και τουρίστες. Το πράσινο χρειάζεται περισσότερη περιποίηση για να… τιθασευθεί και να αναδειχθεί καλύτερα ο όμορφος κατά τ’ άλλα χώρος.
Τα άκοπα χόρτα έχουν ήδη προκαλέσει και τις διαμαρτυρίες γονέων που, όταν ο καιρός είναι καλός, πηγαίνουν τα παιδιά τους στην παρακείμενη Παιδική Χαρά. Ζητούν να κλαδεύονται πιο συχνά οι θάμνοι και να κόβονται τα χόρτα, γιατί φοβούνται, όπως αναφέρουν, ότι μέσα σ’ αυτά μπορεί να κρύβονται φίδια, γεγονός επικίνδυνο για τα παιδιά!

 

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

O Νίκος Οικονομόπουλος έρχεται στα Ιωάννινα την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο ΕΗΜ – Φροντζου  Ο Νίκος Οικονομόπουλος, η Απόλυτη Φωνή, μετά από μία απίστευτη...

Ιωάννινα

50 χρόνια κλείνει φέτος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην ελληνική δισκογραφία!  Και τα γιορτάζει μαζί μας, με μια μεγάλη συναυλία – γιορτή στο Θέατρο Ε.Η.Μ...

Ιωάννινα

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο θέατρο Φρόντζου στις 2 Σεπτεμβρίου, Σάββατο. Δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος, καινούργια και παλιά τους...

Ιωάννινα

Oι ΜΕΛΙSSES με περισσότερα από 1500 live στο ενεργητικό τους αποδεικνύουν ότι το δυνατό τους χαρακτηριστικό παραμένει η επαφή τους με τον κόσμο. Το...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC