Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ιωάννινα

Θέσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων – κινήσεων Ιωαννίνων και στελεχών οργανώσεων στη δημόσια διαβούλευση επί σχεδίου νόμου “Δασικά οικοσυστήματα: Ορισμοί, μέτρα προστασίας, ανάπτυξης και διαχείρισης”

ΔΑΣΗΠρος     Υ.Π.Ε.Κ.Α.: Οι προσυπογράφουσες περιβαλλοντικές οργανώσεις – κινήσεις των Ιωαννίνων και στελέχη οργανώσεων, έχοντας υπ’ όψη το υπό διαβούλευση, ως άνω, νομοσχέδιο διαπιστώνουν ότι αυτό καταργεί βασικές προστατευτικές των δασών νομοθετικές διατάξεις ενώ συγχρόνως ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για άκρως βλαπτικές επεμβάσεις στα δάση και τις δασικές εκτάσεις, οι οποίες θα επιφέρουν σημαντικότατη απόμείωση της επιφάνειας αυτών, καθώς και άλλες καταστροφικές για το περιβάλλον επιπτώσεις.

Θέση μας είναι ότι η προστασία των δασών και φροντίδα για την επέκτασή τους θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα ύψιστης σημασίας για την πολιτεία, η οποία οφείλει να νομοθετεί προς αυτή την κατεύθυνση. Εάν η πολιτεία θέλει πράγματι τη μη επιδείνωση της κλιματικής αλλαγής και εάν πιστεύει ότι τα δάση αποτελούν ζωτικό παράγοντα για την κοινωνία τότε πρέπει να αποσύρει το νομοσχέδιο αυτό.

1.   Σύλλογος Προστασίας Αράχθου

2.   Κίνηση Πολιτών για την προστασία του Αώου

3.   Γεώργιος Μακρίδης, Πρόεδρος Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων

4.   Κωνσταντίνος Σακκάς, τέως πρόεδρος Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Επισημάνσεις, παρατηρήσεις και προτάσεις επί του Σχεδίου Νόμου για τα «Δασικά Οικοσυστήματα», διαβίβασε με έγγραφό του στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ....

Ιωάννινα

Στο νομοσχέδιο για τα δασικά οικοσυστήματα, αναφέρθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Σε κεντρικές γραμμές, είπε πως κινείται προς...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC