Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Θεοδωράκης: Η κ. Γεννηματά ήταν υπουργός της δεξιάς, όχι εγώ

%ce%b8%ce%b5%ce%bf%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82«Η κοινωνία μπορεί να υποφέρει από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά δεν νοσταλγεί το παρελθόν. Δεν θέλει να γυρίσει στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης επισημαίνοντας ότι το Ποτάμι σε καμία περίπτωση δεν θα συμπράξει προεκλογικά με κάποιο κόμμα.

«Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο μαζί με τους συμμάχους του, εκτός αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα τρίτο εκσυγχρονιστικό και μεταρρυθμιστικό πόλο» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ επαναλαμβάνοντας την πρόταση του για κοινή συνέντευξη τύπου στις 20 Σεπτεμβρίου με την συμμετοχή του ίδιου και της κ. Γεννηματά για να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση οι διαδικασίες για την εκλογή αρχηγού από την κοινωνία.

Ερωτηθείς για τα όσα λέει η κ. Γεννηματά για τις σχέσεις του με την ΝΔ, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε: «Δεν υπήρξα εγώ υπουργός του κ. Σαμαρά. Η κ. Γεννηματά ήταν υπουργός της δεξιάς. Υπουργός μίας κυβέρνησης που είχε πρώτο ρόλο η ΝΔ. Πριν ανακαλύψουν το χάος συγκυβερνούσαν με τη ΝΔ».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε ότι η λύση για την χώρα δεν είναι η κυβερνητική συνεργασία με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναφέροντας ενδεικτικά τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της παιδείας: «Διώχνουν από τα πανεπιστήμια καταξιωμένους καθηγητές για να κάνουν το χατίρι αιώνιων φοιτητοπατέρων. Αν όμως δεν φροντίσουμε την Παιδεία δεν θα βγούμε ποτέ από την κρίση».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι η υπόθεση του Κέντρου δεν πρέπει να ναυαγήσει. Και εξήγησε: «Δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε μια ομοσπονδία με το ΠΑΣΟΚ. Όλοι αυτοί που μετέχουμε στον διάλογο του κέντρου θέλουμε κάτι καινούριο και όχι να προσχωρήσουμε στο παλιό».

Ερωτηθείς για το αν θα μπορούσε ένα άλλο πρόσωπο να ηγηθεί του «νέου Κινήματος» ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι «ο ηγέτης πρέπει να έχει την αίσθηση της προσωρινότητας και εγώ την έχω».

Και πρόσθεσε: «Έχω ξεκαθαρίσει και στους συμμάχους μας ότι αν υπάρξει μια προσωπικότητα που θα ενώσει όλους τους εκσυγχρονιστές και τους μεταρρυθμιστές, τότε δεν θα είμαι υποψήφιος». Στο ερώτημα για πιθανή υποψηφιότητα Σημίτη είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο, σταθεροποίησε τη χώρα σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, έχει διεθνή αναγνώριση, και είναι προσβολή να του ζητάμε να λύσει τις διαφορές στο κέντρο ενώ εκτίμησε ότι πρέπει να επιφυλάξουμε στον Κώστα Σημίτη διαφορετικούς ρόλους στο μέλλον.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνέντευξη του αρχηγού της ΝΔ ο οποίος μίλησε ακόμη και για στελέχη της κεντροαριστεράς που θα συνεργαστούν με το κόμμα του ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης το έφτασε στα άκρα και συνέχισε λέγοντας: «Η ΝΔ είναι ένα συντηρητικό κόμμα. Το παραδέχθηκε και ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι υπάρχουν εμπόδια για τον εκσυγχρονισμό της. Ας αλλάξουν λοιπόν πρώτα την ΝΔ και ας αφήσουν τις προοδευτικές εκσυγχρονιστικές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να δημιουργήσουν κάτι νέο».

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Sticky Post

Απεβίωσε η Φώφη Γεννηματά σε ηλικία 56 ετών μετά από δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο Έφυγε από τη ζωή η Φώφη Γεννηματά μετά από την...

Πολιτική

Με ένα διάγγελμα γεμάτο συμβολισμούς, ο πρωθυπουργός, από την Ιθάκη,  είπε ότι η σύγχρονη «Οδύσσσεια» που πέρασε η χώρα από το 2010 έλαβε τέλος,...

Πολιτική

“Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα και για να μην γίνουν χειρότερα, η λύση για το λαό δεν βρίσκεται ούτε στo να περιμένει την...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC