Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Ιωάννινα Απάτη Διαδικτύου 7.000 Ευρώ
Ιωάννινα Απάτη Διαδικτύου 7.000 Ευρώ

Ιωάννινα

Ιωάννινα απάτη μέσω διαδικτύου 7.000 ευρώ

Ιωάννινα Απάτη Μέσω Διαδικτύου 7.000 Ευρώ.

Άγνωστοι μέχρι στιγμής για την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ανάρτησαν προς πώληση όχημα σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Γυναίκα επισκέπτης της συγκεκριμένης πλατφόρμας αγγελιών ενδιαφέρθηκε να αγοράσει το όχημα αυτό.

Πρόκειται για καθημερινή δραστηριότητα αγοραπωλησιών στα κοινωνικά δίκτυα, που εγκυμονεί κινδύνους ως προς την ασφάλεια των συναλλαγών.

Οι “πωλητές” έπεισαν την γυναίκα υποψήφια αγοράστρια, αφού κατάφεραν να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της, να καταθέσει το ποσό των 7.000 ευρώ σε λογαριασμό μια γυναίκας την οποία παρουσίασαν ως ιδιοκτήτρια του οχήματος προς πώληση. Η αγοράστρια μετά την κατάθεση του ποσού ανέμενε να παραλάβει το όχημα το οποίο ποτέ δεν παρέλαβε. Προσέτρεξε στην αστυνομία η οποία ταυτοποίησε τα στοιχεία της γυναίκας μέσω του λογαριασμού στον οποίο κατατέθηκαν τα χρήματα.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχημάτισε δικογραφία για υπόθεση απάτης και υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Να σημειώσουμε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις και εφόσον δεν παραδεχτούν την συμμετοχή στην απάτη οι κατηγορούμενοι. η δικαστική διαδικασία παίρνει αρκετό χρόνο.

Απαιτείται μεγάλη προσοχή από όλους μας όταν προβαίνουμε σε αγορές μέσω διαδικτύου. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται να αγοράσουμε εμπορεύματα από σελίδες ή πλατφόρμες πωλήσεων μέσω κοινωνικών δικτύων. Η μόνη διασφάλιση για να μην ταλαιπωρούμαστε με δικαστικές διαδικασίες είναι πρώτα να παραλάβουμε το προϊόν που επιθυμούμε να αγοράσουμε και μετά να καταθέσουμε τα χρήματα. Η δεύτερη περίπτωση διασφάλισης είναι η αντικαταβολή.

Επιπλέον πρέπει να γνωρίζουμε ότι: είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε την πραγματική κατάσταση του μεταχειρισμένου προϊόντος που θέλουμε να αγοράσουμε. Αν πρόκειται για καινούριο προϊόν μεγάλη προσοχή στις προδιαγραφές κυκλοφορούν προϊόντα απομιμήσεις.

Η ανακοίνωση της Υποδιεύθυνσης ασφαλείας Ιωαννίνων

Ιωάννινα Απάτη Μέσω Διαδικτύου 7.000 Ευρώ.

“Άγνωστοι ανάρτησαν αγγελία σε πλατφόρμα αγγελιών σελίδας κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την πώληση οχήματος. Στη συνέχεια, κατόπιν τηλεφωνικών συνομιλιών με υποψήφια αγοράστρια, την έπεισαν να καταβάλει συνολικά το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ σε λογαριασμό της κατηγορούμενης, χωρίς ωστόσο η αγοραπωλησία να ολοκληρωθεί. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων”.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023Θέατρο Ε.Η.Μ. Ο Μίλτος Πασχαλίδης στα Ιωάννινα Με αποσκευές τα τραγούδια 28 χρόνων δισκογραφίας αλλά κυρίως με τον ενθουσιασμό για ένα...

Ιωάννινα

Συνελήφθη προχθές (04-06-2022) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές και...

Ιωάννινα

Το Αργυρόκαστρο επισκέφθηκε χθες Πέμπτη ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με αφορμή τα εγκαίνια της εμπορικής έκθεσης που συνδιοργανώνουν τα Επιμελητήρια Ιωαννίνων και Αργυροκάστρου....

Ιωάννινα

Μία μοναδική ευκαιρία για τον οριστικό μετασχηματισμό της πόλης των Ιωαννίνων αποτελεί η ένταξή της στις 100 κλιματικά ουδέτερες ευρωπαϊκές πόλεις. Τα Γιάννενα επιλέχθηκαν...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC