Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Ιωάννινα Διαδικτυακή Συνάντηση Για Το Μεταναστευτικό
Ιωάννινα Διαδικτυακή Συνάντηση Για Το Μεταναστευτικό
Ιωάννινα Διαδικτυακή Συνάντηση Για Το Μεταναστευτικό

Ιωάννινα

Ιωάννινα Διαδικτυακή συνάντηση για το μεταναστευτικό

Ιωάννινα Διαδικτυακή Συνάντηση Για Το Μεταναστευτικό.

Ο Δήμος Ιωαννιτών πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση για το μεταναστευτικό. Συμμετείχαν Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (ΣΕΜΠ). Παρόντες και οι Επικεφαλής των Παρατάξεων που δεν εκπροσωπούνται στο ΣΕΜΠ.

Παρουσιάστηκε  από τους οργανισμούς και τους κρατικούς φορείς το έργο τους. Συζητήθηκε η διαχείριση του προσφυγικού/ μεταναστευτικού, καθώς και οι δράσεις που υλοποιήθηκαν από το Δήμο Ιωαννιτών για το 2020.

Στη συνάντηση συμμετείχαν: ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Ελισάφ Μωυσής. ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Πρόνοιας και Μεταναστών και Πρόεδρος του ΣΕΜΠ κ Αϊβατίδης Ιωάννης. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπαγεωργίου Δημήτριος. Η κα Τσίλη Παρασκευή μέλος του ΣΕΜΠ και Δημοτική Σύμβουλος της Παράταξης Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα. Ο κ. Γκίζας Σπυρίδων μέλος του ΣΕΜΠ και Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης Ιωάννινα-2023. Ο κ. Τσίμαρης Ιωάννης μέλος του ΣΕΜΠ και Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης Γιάννενα Νέα Εποχή. Ο κ. Πάνου Δημήτριος μέλος του ΣΕΜΠ, Πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. και Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης Γιάννενα Τώρα. Ο κ. Νάτσης Λάζαρος Επικεφαλής της Παράταξης Γιάννενα- Πολίτες για την Ανατροπή. Ο κ. Πατσούρας Χρήστος Επικεφαλής της Παράταξης Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα. Η κα Αμπατζίδη Διονυσία, Ειδική Σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα Μεταναστευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής.

Επίσης, συμμετείχαν εκπρόσωποι από: το Κέντρο Φιλοξενίας του Κατσικά, την Ελληνική Αστυνομία, το Αυτοτελές Κλιμάκιο Ασύλου, την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες, το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), την EASO, την Intersos, την Solidaritynow, την ICDS, την ASB, το Κέντρο Νέων Ηπείρου και  του προγράμματος Εθελούσιας Επιστροφής και Επανένταξης του (ΔΟΜ).

Ιωάννινα Διαδικτυακή Συνάντηση Για Το Μεταναστευτικό. Συμπέρασμα της συνάντησης ήταν ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα. Αφορούν την ενταξιακή πολιτική σε εθνικό επίπεδο. Επισημάνθηκε η ανάγκη περαιτέρω στήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού σε τοπικό επίπεδο.

Επισημάνθηκε ο φόβος για πιθανή αύξηση του φαινομένου των αστέγων. Δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, πρέπει να αποχωρήσουν από τα προγράμματα φιλοξενίας. Δεν έχουν ενταχθεί ακόμη στο ενταξιακό πρόγραμμα Helios. Οι μη δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, βγαίνουν από το ελληνικό σύστημα υποδοχής. Δεν θα έχουν στέγαση και βιοποριστικούς πόρους έως ότου τελεσιδικήσει η απόφαση του αιτήματός τους από τις Ελληνικές Αρχές.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική

«Είμαστε το τελευταίο προπύργιο σταθερότητας» ανάμεσα στις πολλαπλές κρίσεις της περιοχής, και είναι καιρός να τηρήσουν οι πιστωτές και η Γερμανία τις υποσχέσεις τους για το...

Πολιτική

Στην Αθήνα θα βρεθούν σήμερα οι ηγέτες των Μεσογειακών χωρών της Ε.Ε. για να συμμετάσχουν στη «Σύνοδο του Νότου», που διοργανώθηκε μετά από σχετική...

Ήπειρος

Στα Ιωάννινα θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας την Κυριακή 18 Μαΐου. Συγκεκριμένα, θα ψηφίσει στις 12.30, στο...

Ήπειρος

Σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της Δημοτικής Ανόρθωσης κ. Αλέκος Φαρμάκης, δήλωσε πως δεν θα συμμετάσχει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Η ανακοίνωση του κ. Φαρμάκη αναλυτικά:

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC