Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Ιωάννινα Πέραμα Βελτίωση Υποδομών
Ιωάννινα Πέραμα Βελτίωση Υποδομών

Ιωάννινα

Ιωάννινα Πέραμα βελτίωση υποδομών Πρόγραμμα Φιλόδημος

Ιωάννινα Πέραμα Βελτίωση Υποδομών Πρόγραμμα Φιλόδημος.

Την σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου ανακατασκευής και βελτίωσης υποδομών της Δημοτικής Ενότητας Περάματος υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 150.000 ευρώ και είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Εργασίες πρόκειται να εκτελεστούν στις Κοινότητες Κρανούλας, Περάματος, Αμφιθέας και Κρυόβρυσης.

Αναλυτικότερα μεταξύ άλλων οι εργασίες περιλαμβάνουν:

Κρανούλα

Κατασκευή τοιχείου αντιστήριξης σε δρόμο δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ευστάθεια του. Εξυγίανση σε τμήματα του δρόμου και οδοστρωσία-ασφαλτόστρωση.

Πέραμα

Εργασίες επισκευής και συντήρησης των πεζοδρομίων των οδών Σπηλαίου και 25ης Μαρτίου.

Αμφιθέα

Στην είσοδο της Τοπικής Κοινότητας, σε Δημοτικού οικοπέδο, θα γίνει κατασκευή και τοποθέτηση πέργκολας.

Κρυόβρυση

Εντός της Τοπικής Κοινότητας (στην είσοδο του οικισμού) σε τοιχίο θα καθαιρεθεί η υφιστάμενη επίστρωση και θα κατασκευασθεί διάζωμα. Δίπλα από την πλατεία σε δημοτικό χώρο θα αποξηλωθεί μεταλλικό κιγκλίδωμα και θα τοποθετηθεί καινούριο απλού σχεδίου.

Ιωάννινα Πέραμα Βελτίωση Υποδομών. « Με το συγκεκριμένο έργο θα γίνουν αρκετές παρεμβάσεις στη Δημοτική Ενότητα Περάματος και θα λυθούν προβλήματα που ταλαιπωρούν τις τοπικές κοινωνίες» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Να σημειωθεί ότι το Πέραμα είναι μια περιοχή των Ιωαννίνων που συμβάλλει στην αύξηση της τουριστικής κίνησης λόγω του Σπηλαίου. Το Σπήλαιο του Περάματος βρίσκεται πλάι στη λίμνη, τέσσερα χιλιόμετρα από την πόλη των Ιωαννίνων, στο Πέραμα. Ανακαλύφθηκε τυχαία το 1940, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά τη λήξη του πολέμου, φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά από τον Κωνσταντίνο Κασβίκη, γυμναστή και ερασιτέχνη σπηλαιολόγο.

Αποτέλεσε και αποτελεί και σήμερα σημείο έλξης τουριστών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήπειρος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στα Ιωάννινα από 3 έως 6 Νοεμβρίου 2012 οι εργασίες του παγκοσμίου συνέδριου της ISCA (Διεθνής Οργάνωση Τουριστικών Σπηλαίων ).

Ήπειρος

Επανήλθε από σήμερα στο συνηθισμένο ωράριο η λειτουργία του Σπηλαίου Περάματος. Έτσι όσοι επιθυμούν μπορούν να το επισκέπτονται καθημερινά –και το Σαββατοκύριακο- από τις...

Ήπειρος

Παρατείνεται για όλη τη διάρκεια του Αυγούστου και με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών το ωράριο λειτουργίας του Σπηλαίου Περάματος. Έτσι το Σπήλαιο...

Ιωάννινα

Την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος έργων ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, κατά τη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση. Στην αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC