Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ιωάννινα

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ζίτσας για την αξιολόγηση δομών που επιχειρεί η Δημοτική Αρχή

λαική συσπειρωσηΚαταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Ζίτσας που για άλλη μια φορά εμφανίζεται πρωτοπόρα στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Μετά τα εξώδικα στους απλήρωτους εργαζόμενους η Δημοτική αρχή ζητά από τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην αξιολόγηση των τμημάτων μοιράζοντας τους ερωτηματολόγια που έχει συντάξει μια ιδιωτική εταιρεία.

Την ώρα που η κυβέρνηση ψάχνει τρόπο να απολύσει άλλους 11.500 εργαζόμενους, η Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ στην Ζίτσα δίνει τη λύση.  Η αξιολόγηση των δομών όπως αναφέρεται και στον αντίστοιχο οδηγό που μοιράζεται από την Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ) θα πρέπει να καταλήγει σε προτάσεις για συγχωνεύσεις ή καταργήσεις τμημάτων. Πλέον υπάρχει εμπειρία. Οι συγχωνεύσεις, οι καταργήσεις τμημάτων δεν έχουν στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των λαϊκών στρωμάτων. Στόχο έχουν την συρρίκνωση των υπηρεσιών και τις απολύσεις. Γι αυτό όπως αναφέρεται κριτήριο είναι η σχέση “κόστους-οφέλους”. Καμία σχέση με την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Η αξιολόγηση με την οποία συμφώνησε και προχωρά η Δημοτική Αρχή Ζίτσας δεν θα αποτρέψει τα οριζόντια μέτρα, δηλαδή τις νέες καταργήσεις οργανικών θέσεων, τις νέες απολύσεις. Όπως και στα πανεπιστήμια που αυτο-αξιολογήθηκαν έτσι και στους Δήμους,  η αξιολόγηση θα δώσει άλλοθι για ακόμα περισσότερες απολύσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που η Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ στην Ζίτσα ψάχνει τρόπο να κλείσει υπηρεσίες. Το ίδιο έκανε και για τον παιδικό σταθμό στις Καρυές όπου ξεκαθάριζε ότι θα τον κλείσει όταν θα σταματήσει η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους όχι μόνο δεν πρέπει να συναινέσουν, αλλά πρέπει να ενώσουν τον αγώνα τους με τους εργάτες, τους αγρότες τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία της περιοχής και να ζητήσουν γενναία κρατική χρηματοδότηση στους Δήμους ώστε να παρέχονται δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες, με επαρκές μόνιμο προσωπικό.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC