Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ιωάννινα

Κοινή ανακοίνωση σωματείων ΙΥ Ηπείρου για το Περιφερειακό Συμβούλιο

Κυριακάτικη αργίαΚαταγγέλλουμε τη στάση του Περιφερειάρχη και των περιφερειακών συμβούλων της παράταξης του που στη χθεσινή συνεδρίαση στις 30/10/2013 του Συμβουλίου αρνήθηκαν να συζητήσουν, προ ημερησίας διατάξεως, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Η άρνηση αυτή αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι είναι άξιοι εκφραστές και υπηρέτες των μονοπωλιακών ομίλων και του μεγάλου κεφαλαίου, που είναι οι μόνοι που επωφελούνται από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Ως άξιοι υπερασπιστές αυτών των συμφερόντων, αντιμετωπίζουν τον αγώνα για μία μέρα ξεκούρασης, ως «λαϊκισμό» και τους εργαζόμενους και μικρούς εμπόρους ως «αναξιοπρεπής» γιατί δεν σκύβουν το κεφάλι στις ορέξεις των αφεντικών τους.

Οι ευθύνες της πλειοψηφίας των Περιφερειακού Συμβουλίου δεν σταματάνε στην συζήτηση του θέματος. Ζητάμε να μην εφαρμοστεί ο νόμος για τις 7 Κυριακές. Η στάση απέναντι και σε αυτό το αντιλαϊκό μέτρο δεν αφορά τη διαχείριση, σε τοπικό ή κυβερνητικό επίπεδο. Είναι μέτρο ενταγμένο στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής και την πολιτική της Ε.Ε. με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, τους  αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, όλοι τους εργαζόμενους της πόλης να απαντήσουν τις κάθε τις είδους επιθέσεις και εκβιασμούς.

Να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στην απεργία την Κυριακή 3 Νοέμβρη, την 1η εργάσιμη Κυριακή που θέλουν να μας επιβάλλουν. Να συμμετέχουν όλοι στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στις 10πμ. Χαριλάου Τρικούπη και Μιχαήλ Αγγέλου.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων :

  • Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων
  • Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσπρωτίας
  • Εμποροϋπαλλήλων Ν. Άρτας
  • Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρεβέζης

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τοποθετηθεί εγκαίρως πάνω στο ζήτημα της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, που εντάσσεται στο πλαίσιο της άγριας νεοφιλελεύθερης επίθεσης στο σύνολο των...

Ιωάννινα

Η Πρωτοβουλία Πολιτών Ιωαννίνων “Τρόφιμα Χωρίς Μεσάζοντες” εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και συμπαραστέκεται στους εμπόρους και εργαζόμενους της...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC