Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
κυρώσεις στους ανεμβολίαστους
κυρώσεις στους ανεμβολίαστους

Κοινωνία

Κυρώσεις στους ανεμβολίαστους – Πρόστιμα έως 200.000 ευρώ

Κυρώσεις Στους Ανεμβολίαστους – Πρόστιμα Έως 200.000 Ευρώ

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προέβη σε διευκρινήσεις σχετικά με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε εχθές ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης. Τα μέτρα αυτά αποτελούν εργαλεία για την προώθηση του εμβολιασμού στη χώρα μας. Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία τείχους ανοσίας για το επερχόμενο κύμα που συνοδεύει την μετάλλαξη Δέλτα.

Όπως ανέφερε, καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός του υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και μεταξύ άλλων δημόσιων και ιδιωτικών στεγών διαβίωσης ατόμων με ειδικές ανάγκες, μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, οικοτροφείων, ειδικών ιδρυμάτων, κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία.

Έως τις 16 Αυγούστου το προσωπικό θα έχει κάνει την πρώτη δόση. Όποιος αρνείται να εμβολιαστεί ή δεν ολοκληρώνει τον εμβολιαστικό κύκλο θα απέχει από την εργασία του άνευ αποδοχών.

Κυρώσεις Στους Ανεμβολίαστους – Πρόστιμα Έως 200.000 Ευρώ

Εάν παραβιαστούν οι κανόνες, σημείωσε ο υπουργός, θα επιβάλλεται πρόστιμο στη δομή 50.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής 200.000 ευρώ.

Επίσης, θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός του υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού ιδιωτικών και δημόσιων δομών υγείας. Ειδικότερα, έως την 1η Σεπτεμβρίου το σύνολο του προσωπικού θα πρέπει να έχει προβεί στην πρώτη δόση και η δεύτερη θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία. 

Ο Β. Κικίλιας τόνισε ότι μέχρι χθες είχαν γίνει 9.330.000 εμβολιασμοί, πρόσθεσε ωστόσο ότι «χθες ξεπεράστηκαν οι 100 εισαγωγές covid στα νοσοκομεία. Άρα αυτή η προσπάθεια με βάση και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού πρέπει να ενδυναμωθεί».

Η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα όσο και στους πολίτες. Η δυσφορία των ιδιοκτητών καταστημάτων είναι πλέον ορατή. Πρέπει να αποφασίσουν ποια κατηγορία πολιτών θα δέχονται με σαφείς επιπτώσεις είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση.

Δείτε ακόμα: Pfizer Και BioNTech Σχεδιάζουν 3η Δόση Του Εμβολίου

Οι εταιρείες Pfizer Και BioNTech – που θα είναι οι πρώτες οι οποίες σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα εμβόλιο ειδικά κατά της Δέλτα- θεωρούν ότι αυτό θα αποτελέσει ένα έξτρα όπλο στην περίπτωση που μια ενισχυτική δόση του υπάρχοντος εμβολίου τους αποδειχθεί ανεπαρκής κατά της Δέλτα.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Νέο αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε με 50.126 νέα κρούσματα ενώ αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες. Στα Ιωάννινα εντοπίστηκαν 857 νέα κρούσματα. Η ανακοίνωση του...

Κοινωνία

Ιδιαίτερα αυξημένο το επιδημιολογικό φορτίο με τα κρούσματα που εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο να ξεπερνούν τα 35.000. Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων σημειώθηκε στα Ιωάννινα...

Κοινωνία

Δηλώσεις σχετικά με το ενδεχόμενο καθολικής καραντίνας έκανε ο Α. Γεωργιάδης. Η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού βρίσκεται στο τραπέζι. Σχετικά με την πορεία...

Υγεία

5 μέρες καραντίνα οι στενές επαφές ακόμα και οι εμβολιασμένοι – ποιοι εξαιρούνται; Ποια μέτρα πρέπει να τηρούν; Ο ΕΟΔΥ εξέδωσε νέες οδηγίες για...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC