Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Λαφαζάνης: Έτσι θα περάσουμε από το ευρώ στη δραχμή

λαφαζανης

Την πρόταση της Λαϊκής Ενότητας για μετάβαση από το ευρώ σε εθνικό νόμισμα παρουσίασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μαζί με κεντρικά στελέχη της Λαϊκής Ενότητας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης παρουσίασε τα βήματα που προτείνει η παράταξη για μετάβαση σε εθνικό νόμισμα τονίζοντας ότι αυτή η εναλλακτική λύση είναι «επείγουσα και άμεση» και πως η συζήτηση αυτή δεν πρέπει να δαιμονοποιείται.

Στα βήματα που ανέλυσε ο κ Λαφαζάνης, και τα οποία μοιράστηκαν σε μορφή φυλλαδίου στους παρευρισκόμενους, ανέφερε χαρακτηριστικά πως το πρώτο βήμα θα ήταν η Τράπεζα της Ελλάδος να περιέλθει σε δημόσια ιδιοκτησία με το προνόμιο να εκδίδει εθνικό νόμισμα.

Αποτέλεσμα -όπως αναφέρεται και στο φυλλάδιο- είναι η χώρα να ανακτήσει την νομισματική της κυριαρχία ενώ η εκλεγμένη κυβέρνηση μετά από γνώμη της Τράπεζας της Ελλάδος θα μπορεί να καθορίζει την ισοτιμία μετατροπής του ευρώ στο νέο εθνικό νόμισμα.

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη η νέα ισοτιμία θα είναι 1 ευρώ προς 1 μονάδα εθνικού νομίσματος. Για παράδειγμα, όπως είπε χαρακτηριστικά, ένας συνταξιούχος που λαμβάνει σύνταξη 800 ευρώ θα λαμβάνει 800 μονάδες εθνικού νομίσματος.

Ενώ ερωτηθείς για το πως θα διατηρηθεί η ισοτιμία σε περίπτωση μετάβασης, απάντησε πως «πρέπει να σταματήσει η τρομοκρατία της υποτίμησης».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τέλος, εκτίμησε ότι «υπάρχει σήμερα μέσα στην ελληνική κοινωνία ένα πολύ μεγάλο λαϊκό κύμα κατά του ευρώ και υπέρ του εθνικού νομίσματος».

Και κλείνοντας επεσήμανε πως «η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα είναι ήδη πλειοψηφία στον ελληνικό λαό».

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα προτρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιδιώξει το ευρώ να αναδειχθεί σε παγκόσμιο νόμισμα, το οποίο θα...

Άρθρα & Απόψεις

Του Νίκου Βούστρου   Από την αρχή της κρίσης στη χώρα, έρχεται και ξανάρχεται κατά περιόδους στο προσκήνιο της επικαιρότητας η περιβόητη συζήτηση περί...

Αρχική

Στον «αέρα» του realfm και της εκπομπής του Νίκου Στραβελάκη ο Κώστας Λαπαβίτσας, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και ο Ναπολέων Μαραβέγιας, καθηγητής της σχολής...

Πολιτική

Ο τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ” σπαταλά τον χρόνο στο όνομα μιας δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης και στο τέλος...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC