Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Με άδειες από την Περιφέρεια οι εργασίες για την πίστα στην Αμφιθέα

Στην αντεπίθεση, με αφορμή σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, πέρασε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος για το ζήτημα της πίστας θαλασσίου σκι στον καλαμιώνα Αμφιθέας, υποστηρίζοντας ότι τα έγγραφα Διεύθυνσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι πολιτικά και όχι υπηρεσιακά. Έκανε γνωστό ότι οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά και ότι έχουν εκδοθεί οι αναγκαίες άδειες από την Περιφέρεια Ηπείρου.Ο κ. Φίλιος ήταν σκληρός στις δηλώσεις του για το πρώτο έγγραφο με το οποίο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση (δημοσιοποιήθηκε από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος και την Ορνιθολογική Εταιρεία που είχαν καταγγείλει και προσφύγει) σταματούσε ως παράνομες τις χωματουργικές εργασίες (έτσι τις χαρακτήριζε και όχι απλά κοπή καλαμιών) και καλούσε το δήμο να ζητήσει την έκδοση άδειας.Ο δήμαρχος (έχει παραστεί σε συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης για εξηγήσεις και ενημέρωση, αλλά εκ των υστέρων), επικαλέστηκε και έδειξε μάλιστα, δεύτερο έγγραφο της Αποκεντρωμένης, ναι μεν … ηπιότερο ως προς τις αναφορές, αλλά και πάλι καλούνταν ο δήμος να ζητήσει άδεια από την Περιφέρεια.«Το έγγραφο της Αποκεντρωμένης είναι παράνομο και υπέρβαση καθήκοντος, δεν έχει καμιά αρμοδιότητα η υπηρεσία η οποία το έστειλε να στείλει τέτοιο έγγραφο. Έχουμε νόμιμες άδειες από την αιρετή Περιφέρεια για την κοπή καλαμιών και για τη διαχείριση του νερού», υποστήριξε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Τα δυο έγγραφα, αν τα διαβάσετε, θα δείτε ότι δεν είναι υπηρεσιακά, αλλά πολιτικά έγγραφα. Και για αυτό το λόγο και επειδή είμαι ευπρεπής δεν προχωράω παραπέρα, διότι κανονικά θα έπρεπε να προχωρήσω. Έχω ενημερώσει και το γενικό Γραμματέα».Για τα περί προσφυγής στον εισαγγελέα περιβάλλοντος που επικαλέστηκε ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και η Ορνιθολογική Εταιρεία, ο κ. Φίλιος μίλησε για μέγα ψεύδος που υπάρχει στα έγγραφα αυτά. «Δεν υπάρχει εισαγγελέας περιβάλλοντος που να αφορά τα Γιάννινα, αυτό είναι μια απάτη, αφορά μόνο την Αττική, είναι πυροτεχνήματα ψεύτικα και είπα να μην το τραβήξω παραπέρα γιατί κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν για υπέρβαση καθήκοντος».Μετά από αυτές τις δηλώσεις, θα ήταν σκόπιμο η Περιφέρεια και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να πάρουν δημόσια θέση, για να ξεκαθαριστεί πλήρως το θέμα.

 

 
ΠΗΓΗ: ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τις Εκπομπές

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Δημήτρης Δημητρίου Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Στο Μεγάλο Ραδιόφωνο. Ακούστε όσα είπε στον Μπάμπη Τζιόρα στην εκπομπή “Λεπτές Ισορροπίες.

Ακούστε τις Εκπομπές

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Σπύρος Ριζόπουλος Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Στο Μεγάλο Ραδιόφωνο. Ακούστε όσα είπε στον Μπάμπη Τζιόρα και στην εκπομπή “Λεπτές Ισορροπίες”.  

Οικονομία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, συνολικά οι οφειλές του Δημοσίου (ληξιπρόθεσμες οφειλές και εκκρεμείς επιστροφές φόρου) ανήλθαν σε 5,603 δισ. ευρώ στο...

Οικονομία

Στα συνολικά 8 δισ. ευρώ έφτασαν στα τέλη Σεπτεμβρίου οι οφειλές του κράτους προς ιδιώτες, δηλαδή 3 δισ. ευρώ περισσοτερα από ό,τι δείχνουν τα επίσημα μηνιαία στοιχεία...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC